<

Збитків на 270 тисяч: триває розслідування щодо реконструкції приймального відділення Нововолинської лікарні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 3.02.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
2919
/ коментарі 2

Слідчі проводять досудлве розслідування стосовно завищеної на 270 тисяч гривень вартості ремонтних робіт під час реконструкції приймального відділення Нововолинської лікарні.

Про це БУГ стало відомо з ухвали Нововолинського міського суду.

Фінансові збитки в Нововолинській лікарні були виявлені у січні 2021 року аудиторською службою після звернення нардепа Ігоря Гузя. У період з 1-го січня 2018 року по 31-ше жовтня 2020 року було виявлено ряд порушень, що призвели до фінансових видатків загалом на 1 мільйон 18 тисяч гривень.

Як йдеться ухвалі суду, службові особи КНП «Нововолинська центральна міська лікарня» за попередньою змовою, шляхом зловживання своїм службовим становищем, упродовж вересня-грудня 2020 року здійснили розтрату бюджетних коштів під час проведення реконструкції приміщення першого поверху будівлі хірургічно-травматологічного корпусу та відділення екстреної допомоги.

Нагадаємо, реалізація проєкту розпочалась у 2020 році в рамках програми президента України «Велике будівництво». Для цього з держбюджету було виділено 8 мільйонів гривень.

Внаслідок допущених порушень проведено оплату завищеної вартості виконаних ремонтних робіт та наданих послуг з технічного огляду та авторського нагляду на понад 270 тисяч гривень.

Зазначимо, що керівником лікарні впродовж довгих років з 1984-го року був Віктор Мороз. Після його звільнення у листопаді 2020 року, медустановою керував заступник колишнього мера Андрій Сторонський. Який був призначений на посаду розпорядженням попереднього міського голови всупереч процедурі, без попереднього рішення виконкому.

Сторонського звільнили 3-го березня 2021 року. У рішенні вказали, ексзаступник своєю бездіяльністю грубо порушив трудові обов’язки, що призвело до завдання матеріальних збитків лікарні у сумі 273 тисячі гривень.

Однак Сторонський подав до суду, бо вважає, що його незаконно звільнили. Також ексзаступник хоче, аби йому відшкодували моральні збитки в розмірі десяти тисяч гривень та зарплатню, яку йому не вдалося отримати через звільнення. Суд по цій справі ще триває.

Одну судову справу Сторонський все ж таки програв. 10-го вересня 2021 року суд визнав його винним в адміністративному правопорушенні. Сторонський взяв на роботу начальником управління освіти свою родичку Ольгу Лакиш та преміював її. Йому призначили покарання у виді штрафу – 3400 гривень. Апеляцію, яку подав ексзаступник, суд відхилив.

Після чого ексзаступник Андрій Сторонський потрапив у реєстр корупціонерів. На нього внесли відразу два записи. Після потрапляння в такий список він не має права займати свою теперішню посаду – заступника голови Володимир-Волинської РДА.

Читайте також:

До суду скерували справу щодо завищених на понад 300 тисяч грн зарплат у Нововолинській лікарні за часів Мороза.




коментарів: 2
  1. Визнали корупціонером! І що далі??? Всі чекають завершення. Побачим який суд!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер