<

«Завдання місцевої влади – комфортне життя мешканців Нововолинська» – питання екології міста обговорювали в прямому ефірі телеканалу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:21 | 19.06.2020 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
80
/ коментарів 5

Прямий ефір, у якому обговорювали життя та проблеми Нововолинська, відбувся на 12 каналі у вечірній програмі 18-го червня. Гості ефіру відповідали і на запитання, що стосуються екології міста.

Ефір відбувся в режимі відеоконференції. У ньому взяли участь громадський та політичний діяч Нововолинська, помічник народного депутата України Борис Карпус, голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь та депутат Нововолинської міської ради помічник народного депутата України Ігоря Гузя Володимир Шаповал.

https://www.facebook.com/vol12channel/videos/677222809523051/

З екологією у місті є проблеми і мешканці часто висловлюють незадоволення, сказав Володимир Шаповал. Коли будувалося підприємство «Пан Курчак», зазначив він, то обіцяли значні кошти на модернізацію очисних споруд міста, але цього не сталося.

“В групах почали закликати людей приходити на акції протестів. Кроноспан віднісся до міста, як до другосортного, сказавши, що згідно плану встановить фільтри аж у 2020-му році, хоча тоді був 2018-ий рік.

Треба, щоб був громадський тиск і комунікація з міською владою. Вона повинна виставляти вимоги, але від міської влади це не звучить. Потрібно ситуацію змінювати. Я також живу в цьому місці і мені зовсім не подобаються ці запахи.

…Думаю, при зміні місцевої влади ситуація змінюватиметься на краще”.

За словами Андрія Бадзюня, у Нововолинську містяни здебільшого нарікають на Кроноспан.

“Екологічна комісія. Вона є, але який контроль тої комісії. Є питання до олійно-жирового і Пан Курчак. 25-го числа буде сесія Іваничівської райради. Кроноспан просить чи то шість гектарів землі… Це під деревний склад”, – зазначив він.

Борис Карпус зупинився на шляхах вирішення подібної проблеми у місті. Як розповів він, кожне підприємство – окрема історія і треба свій підхід.

“Мешканці бачать велику трубу, яка димить. Її видно зі всіх куточків міста. Проблема у тому, що велике підприємство не забезпечило ніякої комунікації з мешканцями міста. А справа в тому, що з великої труби іде водяна пара, а з іншої, яку не видно- іде запах. Підприємству потрібно поставити стаціонарну станцію екологічного контролю і показати, що немає проблем. Там було питання встановлення фільтрів, але думаю його до цього часу виконали”, – сказав Карпус.

Тому не так страшний для екології міста і його мешканців Кроноспан, впевнений він. Варто звернути більшу увагу на Нововолинський ливарний завод.

“Там жахливі умови. Я спілкуюся з робітниками і там бардак. Туди екологічну інспекцію і екологічну службу. Часто буває так, що викиди перевищують норми.

Олійно-жирове підприємство знаходиться у межах міста. Треба досліджувати ці викиди. Нам надходять скарги, що смердить. Є думки, що порушення, а місцева влада око примружила, бо це надходження у бюджет.

Пан Курчак. Наше улюблене підприємство, якому міський голова за безцінь віддав землю. Відомо, що власник – це друг і товариш міського голови, колишній депутат Верховної Ради. Нам обіцяли, що це підприємство матиме екологічне виробництво. Лінії з Голандії і фільтра з Швейцарії, а отримали смердючу фірму.

…Тут відстуній повний контроль. Спільна позиція і діалог мала би бути випрацювана.

Завдання місцевої влади – комфортне життя мешканців Нововолинська. Якщо цього нема, то значить, що місцева влада робить щось не так”, – зазначив Карпус.

Читайте також:

Чим дихає Нововолинськ: мешканці встановили ще один прилад громадського моніторингу повітря. Коментар фахівця Eco City

У Нововолинську на Кроноспані запустили в тестовому режимі нову лінію з виробництва OSB-плити

Не встановили причетних до вчинення злочину осіб: суд закрив розслідування щодо забруднення земель працівниками «Пан Курчак» у Нововолинську




коментарів: 5
  1. Ладно гарно складаєте шановні, тепер конкретики від Вас скільки кожне піприємство сплачує податків у місцевий бюджет названих вами це раз і друге скільки відсотків нововолинців там
    працює це 2

    • поясню якщо на кроноспані на приклад з 1000 працює 100 нововолинців ісам кроноспан знаходиться в Володимирському районі то Нововолинськ нічого не отримує крім платиспроможності 100 людей і смороду.

  2. Чому від вельме шановних посадовців до цього часу не має відповіді.Відео виклано о 21-21 19-06-2020 на 2 простих питання задані о 22-00 тогож часу

  3. Я вибачаюсь 4 година ранку 20-06-2020 де коментарі. Бориса знаю ніби не піздабол перший хто вибивав гроші на якісь фестивалі по брейк дансу закінчив НЕМТ повага. Але в мене питання скільки раз Борис вибирався депутатом міськ ради де результати.

  4. Чекайте “Антон Квасний”. Ви підняли архіцікаве питання. Як нічого від “КРОНО-УА” у вигляді податків, не надходить в касу Нововолинська?? Якщо так, то н***р з пляжу! Вони нам тут ніяким боком. Чи ви дурите?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер