<

Затверджено проєкт пам’ятника учасникам Революції Гідності та Героям АТО в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:40 | 25.05.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
135
/ Коментарі відсутні

24-го травня журі одноголосно прийняло рішення про визначення переможця у конкурсі на проєкт пам’ятника учасникам Революції Гідності та Героям АТО у Нововолинську.

Нещодавно завершився термін подання заявок на участь у відкритому архітектурному конкурсі на кращу пропозицію пам’ятника, йдеться на сайті Нововолинської міської ради.

Як повідомили БУГу у пресслужбі міської ради, додатково будуть проводити обговорення проєкту. Макет пам’ятника планують доопрацьовувати з врахуванням побажань матерів загиблих Героїв.

Нагадаємо, переможець конкурсу отримає грошову премію 30 тисяч гривень. Місце для встановлення пам’ятника – проспект Дружби, навпроти міської ради.

Заявки подали шість кандидатів. На першому етапі конкурсу, 14 травня, члени журі, спільно з головою ГО «Незламні нововолинці» Володимиром Демчуком, дружинами, батьками загиблих відібрали два проєкти, які виконані з дотриманням норм та вимог положення про конкурс.

Обговоривши проєкти, журі визначило переможцем проєкт під кодовим номером 360718.

У пояснювальній записці автор проєкту описав задум, смислове і просторове рішення із врахуванням зелених насаджень, концепцію, матеріали з яких буде виготовлений монумент.

До обговорення долучився міський голова Борис Карпус. Він розповів, що для будівництва пам’ятника з державного бюджету додатково буде залучено 500 тисяч гривень субвенції.

“Ми готові дослухатися до думки громадськості та врахувати її побажання під час доопрацювання деталей з автором проєкту”, – наголосив міський голова.

Карпус повідомив, що на часі – виготовлення проєктно-кошторисної документації та оголошення конкурсу на виконання будівельних робіт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця