<

Затоплений смердючий підвал в будинку Нововолинська: більше 10 років ні ЖЕК, ні ОСББ не можуть вирішити проблему

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:22 | 3.10.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
10
/ коментарі 3

Жителі будинку 24, що на 15-му мікрорайоні у Нововолинську б’ють на сполох.  З четверга, 27-го вересня, у підвалі стоїть вода, яка поступово піднімається, а в під’їзді та квартирах – нестерпний сморід.

Проблема існує давно у 6-му під’їзді будинку. Більш як 10 років, особливо в дощову погоду, в підвалі постійно піднімається вода. Там нічого не зберігається, двері згнили.

Будинок знаходився на балансі житлово-комунального об’єднання, а два роки тому мешканці створили ОСББ. Та як розповідає жителька під’їзду Тетяна, поруч з яким проблемний підвал, голова об’єднання за цей час нічого не зробив, а вирішувати ситуацію з підтопленням і взагалі не хоче.

Мешканці скаржаться, що поки були “під ЖЕКом” нічого не мінялося, й зараз ситуація та ж сама.

“Вже 6 днів дзвоню і до Рожелюка (заступник міського голови Володимир Рожелюк, – ред.), і в водоканал і до Покровського. Рожелюк каже вирішувати питання з ОСББ або від’єднатися від об’єднання. Голова ж ОСББ, він нічого не робить і не зробив, лише світло в під’їзді. Сморід у нас стоїть жахливий від води, крім того ще й дах тече. Стіни навіть руйнуються, будинок взагалі може завалитися. Не знаємо що робити і до кого ще звертатися. Юрист сказав, що з водоканалом взагалі договір не укладений. Тому мабуть вони і не роблять нічого. Наш під’їзд знаходиться з іншого боку, внизу, діла до нього нікому немає”, – розповідає жінка.

За коментарем журналіст «БУГу» звернулася до голови ОСББ будинку Микола Покровського та начальника «Нововолинськводоканал» Володимира Озімчука.

Покровський розповів, що проблема з підвалом – на контролі та він постійно звертається до відповідних органів. Як зазначив голова ОСББ, цього разу вода з’явилася, бо виникла аварія на мережі водоканалу. Біля будинку залитий колодязь, вода витікає на поверхню і потрапляє й у підвал.

“За моєї ініціативи в цьому році за кошти міського бюджету біля під’їзду зробили три нові люки, прочистили канаву, щоб стікала вода після дощу, проклали дренажну трубу. Води не було в підвалі. З п’ятниці дзвоню в водоканал і сказали, що коли в себе вирішать проблему, то відкачають воду в підвалі”, – зазначає Покровський.

Щодо протікання даху над під’їздом, голова ОСББ говорить, що частина знаходиться якраз над мешканцем, який взагалі не вносить квартплату вже два роки.

“Пропонував жителям зібрати кошти на матеріали, а з грошей ОСББ найняти працівників та оплатити роботу. Кажуть, що нічого не роблю…Ми замінили труби на холодну воду, зробили щитові у під’їздах. Вони просто нічого не бачать”, – каже Покровський.

Озімчук повідомив, що трапилася аварія на перекачній станції водоканалу.

“Спочатку в себе зробимо, а потім в них (підвал будинку, – ред.). Вони там у себе ревізію зняли, розкрутили болти, то й топить. Машину щебеню свого завезли до підвалу, щоб засипали”, – говорить начальник «Нововолинськводоканалу».

Що означає “зняли ревізію”, на жаль Озімчук не мав часу пояснити. Як не спеціалісту, журналісту важко зробити висновок, в чому ж винні мешканці будинку в даній ситуації і до чого призвело “зняття болтів”.

Сім днів підвал топить, сморід стоїть нестерпний. Ситуація доводить людей до відчаю. Вкотре мешканці звертають до журналістів за допомогою, обіцяють запросити місцеві канали, щоб зі їхніми словами, показати проблему на всю країну.




коментарів: 3
  1. “Ревізія” – це лючок із накривкою на болтах, на каналізаційній трубі. Хтось із мешканців його зняв і “дорогоцінна” рідина тече у підвал. А чому не переоберете голову ОСББ? Чекаєте поки В. Рожелюк за вас це зробить?

  2. Климович як депутат міської ради міг би помогти, все ж експерт з подвалів

  3. Ревізію закручував водоканал рік тому як її зірвало при забитій каналізації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер