<

Зарплата 1000$ та мінімум 15 років роботи: директор шахти №9 «Нововолинська» розповів про сьогодення та перспективи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:05 | 21.02.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
126
/ коментарів 39

Директор шахти №9 «Нововолинська» Павло Танчев розповів про запаси вугілля на копальні, запуск нових лав, співпрацю з інвестором, плани в роботі підприємства та прагнення до гідної заробітної плати шахтарям. Копальня вперше за майже 10 років отримала новий прохідницький комбайн, закуповують обладнання.

Шахта №9 «Нововолинська» – підприємство, де постійно вирують пристрасті. Минулий 2018 рік не став виключенням: колектив страйкував, “вибивав” заробітну плату, не дозволяв переводити копальну в окреме підприємство, побоюючись закриття підприємства. Попереднього керівника Володимира Юрківа гендиректор ДП “Волиньвугілля” Андрій Пилипюк звільнив за невиконання наказів, та той продовжував працювати. А згодом від посади його відсторонив суд. Є відкриті кримінальні провадження щодо зловживання службовим становищем на шахті №9.

Пропонуємо ознайомитися із сьогоденням та перспективами шахти №9, про які розповів директор копальні Павло Танчев, якого призначили 26-го грудня 2018 року.

Перше, що розповів Танчев, що програма попереднього керівника на 2019 рік полягала в тому, що мали допрацювати 415 лаву, яка фактично була б остання, вже доходили до ствола. В планах було – підготовка лави 321, яка має запаси 44,8 тис тонн вугілля. Для її підготовки треба було пройти 600 метрів і шахтарі мали працювати на першій північній лаві, довжиною 45 метрів (при нормальній – 200). З листопада цей комплекс завалений, та вказували у планах видобуток з неї і 415 лави. Були плани 90 тисяч тонн на рік. У 2016 році було три лави на шахті, а в кінці 2018 залишилася одна.

Та якщо порахувати, діюча 415 лава дає в місяць приблизно 4 500 тонн вугілля, за рік виходить 48 тис тонн. А запаси в ній – 34 тонни було на 1-ше січня. Минуле керівництво без нового обладнання нічого б не підготувало для подальшої роботи. Це була б остання лава на шахті №9″, – говорить директор.Ставили до виконання нереальні плани – 8,5 тисяч тонн на місяць. Танчев розповідає, що перше, що він зробив – змінив програму розвитку гірничих робіт через Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

Допрацьовуємо стару лаву. Ставимо новий комбайн для підготовки нової 200-метрової лави, яка працюватиме на прямий хід і буде йти до кінця шахтного поля. Потрібно пройти 700 метрів проходки. В ній буде запасів вугілля 246, 6 тисяч тон, на відміну від тої, яку мали підготувати на 46 тисяч”, – зазначає Танчев.

Зараз шахта працює шляхом відвантаження вугілля на вагони. Новий директор копальні планує з нової лави відкачувати вугілля прямо на скиповий ствол.

З початку існування шахта відпрацювала 34 тисячі тонн вугілля. На сьогодні балансові запаси копальні – 5 млн тон. Це дасть можливість працювати підприємству близько 15 років.

За межею є ще 15 млн тонн, про які ніхто не говорить. Направили лист в геолого- розвідку. Ми можемо продовжити існування шахти на багато років”, – говорить директор копальні.

На його думку, для цього перш за все необхідна нормальна стабільна заробітна плата для шахтарів. У лютому місяці планують прохідникам виплатити 18 тисяч гривень, реалізувавши видобуте вугілля.

Це не максимум, який може бути для шахтаря. У новій лаві плануємо підняти тарифи. Загалом, їх зарплата повинна бути близько тисячі доларів, як було в 2008 році. Це наші плани, до яких ми йдемо“, – зазначає Танчев.

Керівник підприємства розповідає, що для нормальної роботи і виконання поставлених цілей необхідно мати три прохідницьких комбайни: відремонтувати старий, користуватися новим та закупити ще один.

Результат роботи за місяць – новий прохідницький комбайн, вартістю 7,5 млн гривень. Інвестор – компанія “Український національний продукт” надала його в оренду на безоплатне користування. Він не переданий на баланс шахти, а наданий в користування. Останній раз таку техніку шахта отримувала в березні 2010 року. Ще один комбайн поставимо у 2020 році.

Зараз потрібно закупити обладнання: конвеєрні стрічки, риштаки та інше, на що потрібно близько 100-125 млн грн. “УНП” готова давати кошти на підтримку по зарплаті, на техніку, вже почали, є гарантійний лист. Розраховуватися ми будемо з компанією, коли буде прибуток з нової лави. Місячний видобуток з 10 тонн буде 24 млн грн”, – говорить директор шахти №9.

Окрім нового комбайну на шахту вже ДП “Волиньвугілля” закупило риштаки на конвеєр для лави, яка зараз видобуває вугілля. Близько 4 млн гривень витратили на нове обладнання.

Танчев розповідає, що на шахту закуповують спецодяг, чого не було раніше, закуплено 60 ламп, медичні фільтри, распіратори, метанометричну апаратуру для заміри газу, якої взагалі не було. Шахтарі чоботи купують самі, а гроші компенсовують.

За словами нового директора, інвестор був готовий працювати з попереднім керівництвом, та були непорозуміння.

Не було діалогу, а страждав колектив. “УНП” давало передоплату за вугілля, щоб виплатити зарплату, а профспілки забороняли відвантаження”, – говорить Танчев.

Після зборів, які відбувалися 15-го лютого на копальні, шахтарі розповіли, що новий директор дає обладнання, якого не було років 10, говорить про перспективи роботи, відкриття нових лав і вони готові працювати, бо є з чим. Відзначають, що Танчев тримає дисципліну в колективі.

З попереднім директором і компанією не було порядку. Люди, які сиділи в шахті 2 години, отримували таку ж зарплату, як і ті, хто 6 годин. Зараз люди хочуть працювати. Чоботи та спецодяг отримували років 7 тому. Ходили, як обірванці”, – говорять гірники.

Щодо заробітної плати, на сьогодні є заборгованість з минулого 2018 року: 25% листопада та 40% за грудень шахтарям та листопад-грудень непромгрупі. 7,2 млн гривень має надійти з держбюджету в цьому місяці. По заробітній платі, яка виплачувалася з часу призначення директора на посаду, з 26-го грудня 2018 року, заборгованість складає 25% за січень. Виплачено працівникам підприємства майже 11 млн гривень. За виконання плану мала бути премія, та через аудиторську перевірку, її можуть не отримати.

У минулого керівництва були інші інтереси: невеличкі лави, мати держпідтримку, вивозити породу“, – підсумовує Танчев.

Яке майбутнє у копальні та чи працюватиме підприємство так успішно, як планує керівництво – покаже час. Інтернет-видання “БУГ” готове вислухати будь-які думки з приводу роботи копальні. Якщо у вас є цікава інформація, відсилайте матеріали на нашу пошту або телефонуйте в редакцію (контакти вказані на головній сторінці сайту).




коментарів: 39
  1. Лава на прямий хід для наших шахт це самовбивство.Для такої технології потрібна наявність високостійкої покрівлі , потрібно забезпечувати постійну підтримку штреків ,нарощувати конвеєри , рейковий шлях,протипожежний став ,кабельне господарство і ще багато чого ,арочне кріплення має бути якщо не новим ,то хоча б у хорошому стані а де його брати коли все у металобрухті? Звідси напрошується висновок: усі ці заяви про лаву “на прямий хід” ,це брєд собачий і директор або нагло бреше або ніхрєна не розуміє в гірничій справі .От така ху..ня малята.

    • Повністю і вцілому підтримую. Що директор Таняев, що генерал Пилипюк, це рівень гірничого майстра максимум з маштабом роботи (зпустився в лаву славно вмостився на риштачог, з’їв тормозка, опоржнився і гайда нагора). Ось і весь Венгрин!

  2. Пенсіонер,якщо ти такий розумний то чого коли ви керували то позакривали всі шахти.Не заважай молодим. Чи ще хочеться покерувати? Сиди на пенсії і не сунь носа, час покаже.

    • Шановний чи шановна ROB , керівником ніколи не був ,20 років у лаві , висловлюю свою ОСОБИСТУ дуку і порад не даю.А що мені робити і куди “сунути ніс” ,не твоє діло ,ти ж сунеш свого.А на рахунок – час покаже,то вже показав ,починаючи з Лопушанського шахта впевнено іде на дно,якщо вже не там.
      УСПІХІВ )))

  3. От ти пенсия,як що ти такий спец в гірничий спрві,то чому при вашому чуйному керівництві закрили всі шахти.Сиди дома і не гавкай. А ми поживемо-побачимо.

    • Гавкаєш ти ,для тебе особисто – мій стаж 20 років лави і навіть ланковим не був ніколи ,перед ти як щось зморозити думай головою і бажано тією що на плечах

  4. Колись приходилось працювати разом, нічого доброго для людей і підприємства не світить, дешевий піар, і з пилипюком він з однієї тарілки

  5. диви як гурівські щурі повилазили , ще макаров підтягнеться .люди тікають з їхніх профспілок , бо побачили які вони брехливі

  6. ТАНЧЕВ МОЛОДЕЦЬ.СПРАВЖНІЙ ГІРНИК .А НА ТИХ ЩУРІВ ЮРКІВСЬКИХ НЕ ЗВЕРТАЙ УВАГУ.ЇМ ЧИМ ГІРШЕ , ТИМ КРАЩЕ !ЇХ З ШАХТИ ТРЕБА ГНАТИ БО БУДУТЬ ПАЛКИ В КОЛЕСА ВСТАВЛЯТИ ПОСТІЙНО .гура з макаровим вже розповсюджують чутки що і рештаки капронові і комбайн не справжній … скоро скажуть що волинець з ахметовим патріоти України .це в них така агонія .

  7. Щурі пилипця відпрцьовують, молодці. Павлік обіцяй 2000 або ні сразу 3000 долярами в тиждень і по 7 рабів кожному щоб за н х робили

  8. Ми не за гуру ми за здоровий глузд, танчик злодюга. ГУРА ні,. Васильович ми за тебе, Дени тих собак з шахти дай нам можливість попрацювати

  9. Шахтарь букваря скурив, під разними ніками пишиш з помилками.Скоро ми вас з гурою поженем з копальні.

  10. я наприклад , не боюсь своє імя назвати .а ви щурі , яких залишилось гулькін х… підходьте -будемо вирішувати наші проблеми . ми вже надивились і наслухались різних гур , макарових , юрківих і т.д. треба нам з директором все змінювати на цій шахті , ламати ту систему яку запровадив гура з юрківом , а саме – щоб всі були на своїх місцях ,і перестаньте настроювати людей про надувний комбайн і капронові рештаки .не соромно ?

  11. Комбайн чому не в забої? Танчік злодюга а славко гниль. Котрого на шахті неповажають. Піде пилипець піде ви всі

  12. Танчев виготовлення брикетів не зміг налаштувати, ви говорите про шахту, злодюга, гнати треба, бужанка послала одразу, коли хотів директором влаштуватися, і з 9 гоніть, а ні, самі повтікаєте

  13. Танчев адресу УНР назви де інвестор безоплатно майно роздає, може квартирку, чи машинку на халявку. Тільки не Київську, там журналісти були нікого не знайшли.

  14. Скоро буде суд над злодюгою юрківим,ви прийдете чи поховаєтесь по ніркам бо він вас по любому здасть за всі крадіжки на шахті.Підете з ним паовозом дорогий главний.

  15. Ага з 10 тон 24 мл.грн. 11 мл.і заплатили 75 процентів з/п щось портали, трохи математику вчити треба. І менше брешіть і тоді народ може потянеться.

  16. ГУРА , з профсоюзу ще не всі повтікали ? БРЕХУН ТИ ! ЙДИ ЮРКІВА СПАСАЙ ВІН ТОБІ З МАКАРОВИМ ГРОШІ З КРАДЕНОГО ВУГІЛЛЯ ДАВАВ .

  17. Всі за Гуру, бо за ним правда а Макаров молодюга він своє побував в Дебальцево, а на них бочку котять прихвостні деповські,за вкрадені шахтарські гроші, де ваша совість.

  18. Павлік -морозов,що ти мелеш.Скільки брехні можна слухати.Ти прийшов на шахту і бардак став більший.Привів з собою шобло-мобло.Який з тебе керівник?Не позорся.Чи ти думав всіх підкупиш?Ні,ще є порядні люди,які злодія ніколи не будуть поважати.Ой,Павлику втікай,бо Юрків прийде і з вас шкуру зніме за ту підлість,що йому зробили.І заберай своіх відморожених спеціалістів.Небуло вас,було все спокійно.Йдіть нах…з шахти і не заважайте людям працювати.Ми тебе не підтримували і не будемо.Юрків наш директор!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер