<

Запевняють, що шахта №9 «Нововолинська» отримає ліцензію на видобуток вугілля та працюватиме як окреме підприємство

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:11 | 2.08.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
17
/ коментарі 3

Генеральний директор «Волиньвугіллля» повідомив, що шахта №9 «Нововолинська» отримає нову ліцензію на видобуток вугілля, а реорганізація копальні не означає її закриття.

Ще 30-го листопада 2015-го року Міністерство вугільної промисловості та енергетики, керуючись розпорядженням Кабінету Міністрів України від 08.07.2015 № 696-р «Про ліквідацію деяких збиткових вугледобувних підприємств» видало наказ № 550 «Про створення ДП «Шахта № 9 «Нововолинська» шляхом виділу» діючого ВП «Шахта № 9 «Нововолинська» зі складу «Волиньвугілля».

На виконання цього наказу, починаючи з 2016 року, на копальні неодноразово розпочиналася процедура реорганізації. Щоразу не вдавалося довести її до кінця через принципову позицію колективу, який побоюється закриття шахти.

Нагадаємо, не так давно, в лютому місяці, був зареєстрований статут ДП «Шахта № 9 «Нововолинська» Василем Рудцем, який мав бути директором новоствореного підприємства. Та працівники копальні попросили його написати заяву про звільнення, мотивуючи тим, що статут зареєстрований з порушеннями законодавства, а створення нового підприємства призведе з часом до ліквідації копальні.

Таким чином колектив в чергове відтермінував реорганізацію, та справи на копальні не покращилися. Неодноразово гірники припиняли роботу та приходили під ДП «Волиньвугілля», вимагаючи заробітної плати.

Нещодавно на сторінках інтернет-видання БУГ з’явилася нова інформація про закриття шахти №9. До редакції звернувся керівник профспілки шахти №9 Василь Гура та повідомив, що від 17-го липня існує новий наказ про закриття нововолинської копальні, а саме: «Про виконання заходів з реорганізації ДП «Волиньвугілля» шляхом виділу ВП «Шахта №9 “Нововолинська”», затверджений наказом Міненерговугілля №550.

За словами Гури, чергові дії з реорганізації, спрямовані на виконання 550-го наказу, переводять 9-ту шахту в третю група, що означає закриття, а Андрій Пилипюк поставлений “генералом” ДП «Волиньвугілля» для того, щоб 9-ту шахту ліквідувати.

До 30-го липня директор шахти №9 Володимир Юрків мав скласти та передати розподільчий баланс. Станом на 2-ге серпня цього не зроблено.

Юрків у коментарі журналісту БУГу розповів, що розподільчий баланс і акт передачі підготовлені, але були збори колективу і вони проти того, щоб документи передавалися на реорганізацію.

“З одного боку не можу не виконати наказу міністра, а з іншого, колектив проти. Вони хочуть гарантій, що копальня працюватиме. Бо є гіркий досвід ліквідації шахт №1 та №5. Колектив не проти працювати самостійно, але боїться закриття. В п’ятницю здана 415 лава, яка дає змогу працювати ще рік. За цей час можна буде підготувати наступні до роботи “, – сказав директор копальні.

Гура також повідомив, що в березні цього року дирекція ДП «Волиньвугілля» подала несвоєчасно документи на продовження дозволу на видобуток корисних копалин. З 1-го серпня закінчується ліцензія. За його словами, генеральний директор Пилипюк не дає інформації про ліцензію.

У коментарі журналісту БУГу Пилипюк повідомив, що на даний момент зроблені усі документи для отримання для копальні ліцензії на видобуток вугілля. Сьогодні, 2-го серпня, геолог має подати їх на затвердження.

Щодо роботи копальні як окремого підприємства, то гендиректор «Волиньвугілля» запевняє, що позиція Міністерства на боці шахти. Пилипюк також навів у приклад львівську шахту «Надія», яка в 2003 році стала окремим підприємством, підпорядкованим Міністерству, і досі працює.

«Буде розроблено нове техніко-економічне обґрунтування доцільності роботи шахти. Впевнений на 200%, що вона працюватиме», – зазначив Пилипюк.

Чим закінчиться чергове протистояння реорганізації копальні та чи почують шахтарі чітку, позитивну та законодавчо закріплену позицію Міністерства з приводу подальшої долі шахти №9 «Нововолинська», питання залишається відкритим.




коментарів: 3
  1. якби всі дотримувались того що вимагає генеральний директор ( наголошую – генеральний директор ) а не гура,юрків і іже з ними то ще б дуже довго працювали наші шахти і успішно.

    • Шанувальник як шо ліцензіі не буде тобі каплик и твоєму ДП. Волиньвугілля

  2. Вже наслухалися – Пилипюків, Мохамеджанових, Венгріних, Макарчуків та інших рехформаторів вугільної галузі Волині, результат незабарився і всі бачать, що трапилося з шахтою №5, шахтою №1, як добивають шахту №9. А нам радять псевдо “шанувальники” надалі слухати маріонеток Венгріна і тихенько спостерігати, як знищують і розкрадають копальні нашого краю. Народ бережи Вас Бог від таких керівників!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця