<

Запевняють, що на озері в Нововолинську купатися безпечно: є рятувальники, а вода відповідає санітарним нормам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:11 | 17.06.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
66
/ коментарів 6

Міське озеро в Нововолинську, що на мікрорайоні Шахтарському, підготували до купального сезону, який в місті уже офіційно відкрили. Запевняють, що вода у штучній водоймі відповідає усім санітарним нормам.

Напередодні працівники виробничого управління комунального господарства, на балансі якого перебуває озеро, провели низку робіт з благоустрою території довкола водойми.

Комунальники відремонтували та пофарбували роздягальні, лавки та питні фонтанчики, покосили траву, завезли пісок на спортивні та дитячий майданчики. Окрім цього, водолази оглянули й почистили дно озера. Про це у коментарі БУГу розповів заступник директора ВУКГ Петро Матрипула.

«Наші працівники пофарбували і відремонтували роздягальні, мостики, лавочки, так звані грибочки, дитячий майданчик і металічний міст. Почистили санвузли. Повсюди покосили траву. Завезли новий пісок на дитячий майданчик, аби діти мали де гратися. Пісок посипали і біля грибочків, також оновили пісок на футбольному і волейбольному полях», – розповів Матрипула.

За безпекою відпочивальників у період купального сезону слідкуватимуть матроси рятувального посту, які пройшли відповідне навчання в Луцьку. На рятувальній станції є усе необхідне для порятунку потопаючих.

“На озері чергуватимуть матроси-рятувальники, які пройшли навчання в Луцьку за спеціальною програмою підготовки. Їх є троє. Вони забезпечені усім необхідним для роботи: човном, рупором, жилетами, рятувальними кругами й аптечкою”, – запевнив Матрипула.

Однак, головне питання, яке турбує щороку мешканців – чи можна купатись у міському озері.

Якість води перевіряє місцевий відділ лабораторних досліджень Держспоживслужби.

Завідувач  Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Наталія Мариніна розповіла, що нещодавно взяли проби води з міського озера. Результати показали: вода з відкритого водоймища за мікробіологічними показниками відповідає усім санітарним нормам.

“Дослідження якості води з місцевого озера проводиться за мікробіологічними й фізико-хімічними показниками. І на сьогодні вода з відкритого водоймища за біологічними показниками відповідає гігієнічним нормам”, – зазначила Мариніна.

Однак, незважаючи на створення хороших умов на місцевому озері, відпочиваючи, не варто нехтувати простими правилами безпеки, адже вони можуть вберегти від біди. Зокрема – купатись лише у дозволених для цього місцях, не запливати за буйки та не заходити у воду на підпитку.





коментарів: 6
  1. Щось та «мікрохвильовка»постійно зачинена,певно бухають у білому будиночку:)

  2. Ну, якшо Мінчик купається то точно можна) Головне шоб своє достоїнство там на пляжі не показував)

    • у водоканалі але експертизу роблять у Луцьку якщо мені не змінює память

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер