<

Замість занедбаного танцмайданчика – креативний простір: у Нововолинську втілили проект “Мистецький двір”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:44 | 26.06.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
12
/ коментарів 5

У Нововолинську командра МРЦ “Нові крила”презентувала мешканцям міста проект “Мистецький двір”. Відкриття арт-простору відбулося 25-го червня на День молоді.

Тепер замість занедбаного танцмайданчика у центрі міста – креативний простір.

Як розповів ініціатор проекту Павло Медина, ця ідея виникла давно.

“Мешканці міста звикли до того, що танцмайданчик у центрі Нововолинська знаходиться у жахливому стані. Ми вирішили діяти та перетворити цю площу на простір для креативу.

Для початку – перефарбували стіни. До речі, запрошували не лише художників із Нововолинська, а й з Луцька та Києва. Самотужки робили дерев’яні меблі, елементи текстилю”, – додає він.

Своїми враженнями поділилася і Дарина, одна з організаторів проекту.

“Надзвичайно крутий проект, який, надіюсь, змінить життя молоді на краще. Дуже приємно було чути слова подяки від людей. Дякую всім за підтримку”,- сказала вона.

Усі охочі мали можливість відвідати виставку місцевих художників, роботи яких представили на території оновленого танцмайданчика.

“Символічно, що саме цього дня ми даємо друге життя танцювальному майданчику. Вдячний молоді, що стала ініціатором його реставрації. Надіюсь, у місті буде реалізовано не один такий проект. Хочеться, щоб цей танцмайданчик справді відродився”, – зауважив заступник міського голови Андрій Сторонський.

До привітань долучився й виконавчий директор Фонду розвитку «Прибужжя» Борис Карпус.

“У моєму житті багато чого пов’язано з цим місцем. Сподіваюся, молодь й надалі втілюватиме нові ідеї”, – додаві він.

Проект реалізовано в рамках програми Active Citizens Ukraine.

“Пройшовши 3 революції різного характуру , Україна потребує міцного громадянського суспільства, яке несе відповідальність за розвиток громад. Власне, малі проекти, на кшталт облашутвання такого простору у Нововолинську, варто розвивати, що ми і робимо. Важливіть полягає у нових форматах стосунків та співпраці людей, що грунтуютсья на довірі та взаєморозумінні, яких бракує нашій державі. Наша програма не про ресурси а про “посмішки” людей, що працюють разом. Радий, що Нововолинськ став сьогодні новатором у розубудові громадських платформ для комунікації та співпраці людей, чи то у форматі молодіжного центру, чи літньої локації для молоді”, – розповів партнер програми Активні громадяни від Британської ради в Україні Захар Ткачук.

Для багатьох нововолинців така модернізація танцмайданчика стала приємною несподіванкою. Впродовж дня люди заходили на його територію, з цікавістю все розглядали, фотографувалися. А ввечері організатори заходу підготували особливий сюрприз – перегляд кінофільму під відкритим небом.

Проект підтримали Фонду Ігоря Гузя “Прибужжя”, BOSCH Автоцентр Формула, BRW, ROSA, Фелічіта, керівник ВО “Свобода” Нововолинська Ігор Тимощук, Нововолинська міська рада.

Для порівняння. Світлини до початку робіт.




коментарів: 5
  1. “Креативний” це на нашій мові “творчий”!
    І що таке “Open space”? Невже не можна все називати своїми словами?

    • Розширяйте словниковий запас))) могли це хоч на китайському написати. Головне є результат)) молодці

      • Якщо в українській мові немає потрібного слова, то його можна замінити іноземним. Розширення запасу тут ні до чого, це просто засмічування своєї мови.
        Беріть краще приклад з поляків, у який навіть футбол це “пілка ножна”, баскетбол – “кошикувка” і т.д. З однієї сторони в нас русифікація, а з іншої якесь тотальне засилля англійської. З такими темпами українська просто зникне і нема тут нічого веселого.

  2. Поддерживаю тезис о том что на родном языке можно назвать всё. Ну уж для Открытого Космоса можно названия найти. У нас в Уфе целый фестиваль на таких палетах и поддонах проходит.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця