<

Замість в’язниці в ЗСУ? У Нововолинську відбулося чергове засідання у справі поліцейського, який на блокпосту збив людей

20:10 | 3.05.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2243
/ коментарів 7

3-го травня у Нововолинському суді провели чергове судове засідання у справі колишнього поліцейського, який на блокпосту в Нововолинську збив на смерть 40-річного офіцера Ігоря Мороза та 20-річного нацгвардійця Максима Куця. Винуватець аварії заявив, що готовий вступити в ЗСУ, якщо призначать умовний термін. Вирок суддя оголосить завтра, 4-го травня.

Нагадаємо, 27-го липня 2022 року на в’їзді у Нововолинськ сталася смертельна ДТП – автомобіль збив людей. За кермом був поліцейський.

У суді обвинувачений заборонив його фотографувати, це його право згідно зі статтею 307 Цивільного кодексу України.

Як стало відомо на засіданні, обвинувачений 22-річний Олег К. 18-го березня 2023 року одружився. Його захисник передав суду довідку, де вказано, що дружина Олега К. перебуває на обліку в Турійській лікарні з приводу вагітності. Також сторона обвинуваченого долучила до справи позитивні характеристики з місця роботи та від дільничого офіцера поліції.

Прокурор Сергій Божко запросив для винуватця ДТП шість років позбавлення волі.

«Призначення покарання має на меті не тільки покарати, а й сприяти виправленню засудженого, також запобігти вчиненню нових злочинів…Порушення правил безпеки особою, що керує транспортним засобом, є злочином, вчиненим з необережності.

Враховуючи повне доведення винуватості Олега К. та обставини справи, щире каяття, сімейний стан і поведінку, до нього слід застосувати покарання у вигляді позбавлення волі строком на шість років та позбавити права керувати транспортом засобами на два роки» – сказав прокурор.

По черзі виступили рідні загиблих. Вони наполягли на призначенні максимального покарання за ч.3 ст. 286 КК України – 10 років позбавлення волі.

Мати загиблого Ігоря Мороза: “У воєнний час, перебуваючи на службі в патрульній поліції, винуватець розвинув недопустиму, вбивчу швидкість на дорозі, порушуючи всі правила, таким чином забрав життя двох молодих людей. Прошу максимального покарання”.

«Довго думала над тим, щоб зрозуміти його. Але цього зробити ми не можемо. Було доведено, що не було йому ніяких перешкод, щоб таке сталося…Він таким чином забрав життя двох людей. Життя мого сина, якому було 20 років, і залишиться стільки ж назавжди. Я прошу найсуворішого покарання», – сказала Тетяна Куць, мама загиблого нацгвардійця.

Сестра загиблого Олена Корчук зазначила, що з моменту страшної трагедії пройшло достатньо часу, але попри це, обвинувачений весь цей період живе своїм звичним життям. Ходить на роботу, будує свої сімейні відносини й всіляко уникає відповідальності.

«Те, що він щиро покаявся, не знімає з нього відповідальність. За свій злочин він повинен відповідати. Це не просто порушення правил дорожнього руху – це вбивство двох людей. Людей, які гідно захищали та служили своїй державі. Ми надіємося на справедливе рішення суду та найвищу міру покарання», – сказала вона.

Дружина загиблого Ігоря Мороза не змогла приїхати до суду, вона з двома дітьми знаходиться в іншій області, проте передала звернення до суду:

«Наш тато був надзвичайно люблячими, добрим і дуже працьовитим. Він був головою сімʼї й завжди старанно працював, щоб всіх забезпечити. Його смерть залишила без опори не тільки мене, а й мою маму та молодшого брата. Він був прекрасним батьком, вихований чоловік, що вмів правильно говорити й добре чинити з оточуючими. Вчинки та справи якого заслуговують поваги. Він був позитивною людиною, людиною з почуттям гумору, великодушний, ввічливий, рішучий, справедливий. Його відсутність залишила величезну порожнечу у нашому житті та житті всіх, хто його знав. Наша сім’я дуже постраждала від цієї трагедії й ми ніколи не зможемо повернути те, що втратили. Найбільше наше бажання – побачити його живи та обійняти…Просимо суд накласти на винного найвищу міру покарання».

Адвокатка потерпілих додала, що пройшов тривалий період часу, але діти й досі не можуть оговтатися від втрати тата, для них це непоправна трагедія.

Також вона зазначила, що про яке щире каяття може йти мова, якщо у ході досудового слідства захисником обвинуваченого заявлялися клопотання про те, що схема ДТП неправильна, про призначення додаткових експертиз, що гальмівна система авто була несправна.

«Прошу зауважувати, що ДТП вчинено не простою фізичною особою, це поліцейський. Особою, яка була наділена державною особливими функціями, яка мала бути гарантом недопущення порушень, і тут сама вчиняє такий злочин. Також це було зроблено у воєнний час. Загинули чоловіки, які виконували свій військовий обовʼязок, стояли на захисті наших прав та свободи. І через чиюсь злочинну недбалість та зухвалість, через грубе порушення правил ДР, вони загинули. Це обставини, які не можуть бути не враховані при обранні міри покарання», – звернулася до суду адвокатка потерпілих.

Готовий вступити в ЗСУ, якщо призначать умовний термін, – винуватець ДТП

Із заключним словом виступив Олег К. Він знову просив вибачення у рідних. Просив його суворо не карати, не ламати його життя. Сказав, що за цей час одружився та чекає на повернення, і хоче побачити як народиться його дитина, що він готовий й надалі допомагати фінансово потерпілим. Додав, що повністю розкаюється і що на нього чекає ще і Божий суд.

Також винуватець сказав, що готовий вступати до лав ЗСУ.

«Від того що я просто сяду, повірте, вам легше не стане. А якщо залишуся на свободі, як-не-як на якісь кращій роботі, зможу відшкодувати ваші позови. Можливо, вам мої гроші не треба, вони вам вже не допоможуть, якщо не вам, то принаймні вашим дітям», – звернувся Олег К. до потерпілих.

Але в його сторону рідні загиблих навіть не глянули, їх обурює, що винуватець продовжує жити прекрасним життя, працює, «робить» дітей та насолоджується, доки вони втратили найрідніших.

Захисник обвинуваченого Анатолій Бакаєвич, сказав, що якщо суд не позбавить Олега К. волі, то він готовий вступити в ЗСУ, тобто не просто сидіти в тюрмі за кошти платників податків, а готовий йти та захищати Україну. Також захисник запропонував суду призначити покарання – 3 роки умовно та забрати «права» на рік.

Рішення по справі суддя Микола Ушаков оголосить завтра, 4-го травня, о 15:00.

Хочеться додати, що Збройні Сили України, це не виправна колонія. Надіємось, вирок буде справедливим і винуватець відбуватиме покарання.

Читайте також:

Не знав про блокпост, — обвинувачений у смертельній ДТП в Нововолинську колишній поліцейський дав свідчення в суді.

1-го лютого 2023 року розпочався судовий процес у справі поліцейського, який на блок посту в Нововолинську збив на смерть двох людей. 

Займався боксом і навчав дітей: що відомо про 20-річного нацгвардійця, якого у Нововолинську на смерть збив поліцейський.




коментарів: 7
  1. Так поки не вбив двоє людей , то до війська йому не хотілось ? Відбуде у війську 1.6 року і на волі , а родинам загиблих що робити , їх вже не повернеш !

  2. Ту тварюку не можна до війська, воно напється і там ще сплячих хлопців постриляє, як було вже не раз коли психів і бандюків за покарання в ЗСУ відправляли…

  3. Яке жахіття. Двоє молодих людей вже на тому світі, через покидька, що занадто любить швидкість. Царство Небесне, невинно убієнним хлопцям!

  4. Да в нас є дуже багато людей які за рахунок щоб понести відповідне покарання, прикриваються З.С.У. отримати умовний термін, піти в зсу, отримувати кошти, женитися, зробити липову дитину, гуляти, роз’їджати на авто, повезе вирнутись героєм додому, сісти за кермо і дальше вбивати людей. Раніше суд за кражу в колгоспі мішок пшениці давали термін 5-8 років, а зараз за двох молодих хлопців, умовний термін, а якщо ще би вбив тещу судді, то отримав 15 суток. Це буде ганьба наші судовій системі. Я хочу щоб закон України був на стороні простих людей, а не людей які мають гроші і можуть відкупитися.

  5. Оці характеристики від сусідів і колег то просто жесть! Що вони дають по суті справи і в чому їхня об’єктивність? Хороший хлопчик – виправдати!? За вбивство?
    П.С. Цікаво, як його дружина виявилась вагітною, якщо воно перебувало під вартою)))

  6. прокурор Сергій Божко колись жив у малосімейці біля 11-ї бурси напроти заводу СТО?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер