<

Замінять суддю: у Луцьку перенесли розгляд апеляційної скарги по справі нововолинського поліцейського Циплакова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:10 | 22.02.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
6579
/ коментарів 10

22-го лютого відбулося засідання апеляційного суду по справі поліцейського Віктора Циплакова, який затримав п’яного прокурора в Нововолинську. На його підтримку прибули чимало жителів Нововолинської громади. Засідання перенесли через те, що головуючий суддя оголосив самовідвід.

Головуючий суддя Подолюк вже розглядав справу обвинуваченого прокурора Миколи Троцюка. На це засідання комп‘ютерна система методом випадковості обрала саме його і він, згідно зі статтею 75 частини 4 КПК України, розглядати цю справу не може.

Вирок суду першої інстанції залишився без змін. Сторони не заперечували, тож суд задовольнив клопотання судді.

«Волинський апеляційний суд в складі Подолюка, Гапончука, Клока розглянув на відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу обвинуваченого Віктора Циплакова на вирок Рожищенського суду Волинської області від 21-го листопада 2022 року. Апеляційний суд ухвалив заяву головуючого судді Подолюка про самовідвід задовольнити», – йдеться у повідомленні суду.

Справу по поліцейському Циплакову мають передати іншому судді.

На підтримку Віктора Циплакова 22-го лютого прибуло чимало охочих мешканців Володимирського району. Люди були обурені рішенням суду. На засідання також прийшов народний депутат Ігор Гузь, помічник нардепа та депутат облради Андрій Бокоч та депутат Верховної Ради Олександр Аліксійчук.

“Якщо суд або прокуратура тиснула на окремих людей, якщо хтось хоче затягнути цю справу, щоб вона йшла роками та охочі підтримати не збирались – цього не буде. Це не питання Віктора Циплакова, а й багатьох персональних історій та справедливості”, – зазначив Ігор Гузь.

Народний депутат також додав, що мільйони людей бачили це відео і 99% підтримують поліцейського. Тому головне завдання не тиск на суд, а спроба під час війни досягнути справедливого рішення.

Нагадаємо, що 21-го листопада Рожищенський районний суд визнав винним поліцейського з Нововолинська Віктора Циплакова у порушенні недоторканості житла та призначив йому покарання – два роки позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Поліцейський з рішенням не згідний та подав апеляцію.

БУГ висвітлював події протягом трьох років. Інцидент трапився 11-го вересня 2020 року на вулиці Героїв АТО у Нововолинську. Поліція наздоганяла авто, що не зупинилося на вимогу, у водія легковика виявили ознаки алкогольного сп’яніння і склали відповідний протокол через відмову проходити освідування. Як виявилося, за кермом перебував Микола Троцюк, колишній начальник Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури.

Від проходження алкотесту та освідування в медичному закладі він відмовився. Поліцейські склали протокол за статтею 130 КУпАП. Крім того, складений протокол за не зупинку на вимогу поліцейських.

Згодом поліцейському Віктору Циплакову, який брав участь в затриманні прокурора, ДБР оголосило підозру, адже він ніби-то перевищив свої повноваження та проник на приватну територію тестя та тещі Троцюка.

Більше інформації для ознайомлення з подією можна переглянути за посиланням.




коментарів: 10
  1. Зняти судимість з поліцая Віктора Циплакова, а суддів, що винесли мафіозний вирок – негайно і суворо покарати, щоб робота медом не здавалась! Прокурора звільнити!

    • Ви шо, останній диктатор Європи, стільки знаків оклику понаставляли, чи шо?

    • Саме так! Але на мою думку всіх отих прокурорів і суддів звільнити і на “0”

  2. Суди в Україні-це продажне корумповане лайно і то без винятку ,всю цю систему пора міняти .

    • Міняти і давно,бо це держава в державі!
      Вони ведуть себе настільки знахабніло і з самодурством,що закон викручують так,як їм потрібно,і в очі глузують

  3. Слава Україні . І такому поліцейському як Віктор Ц., Хвала! Добре , дуже добре що суспільство підтримує ПРАВДУ , справедливого працівника у НП України, пана Віктора з Народним Депутатом Коли наступне судове засідання !?

  4. Я дивлюся із людей, таке враження, що усі коментатори, не лише цієї статті, а й інших публікацій були присутні і на власні очі бачили як це все відбувалося.
    Знаючи роботу поліції і прокуратури і так далі невідомо хто правий чи не правий.
    Думаю суд розберемося!

  5. А давайте всіх суддів на детекторі брехні перевіримо, іх онлайн-трансляцією на всю Україну. Це дуже просто і зовсім не складно. Цікаво скільки з них взагалі “закосить” під різними вигадками, а скільки самостійно звільниться.

  6. Аноніму “Сєргєю Шаповалу”. Не провокуйте, так би мовити – “Сєргєй Шаповал”, без фото у своєму акаунті та майже порожньому. Поліцай В.Циплаков діяв згідно Присяги та “ЗУ Про національну поліцію”. П’яний прокурор міг би спричинити ДТП з численними жертвами. Він (Віктор) цю біду випередив. Що означає захід державної службової особи, (яка при виконанні) на приватну територію можливого п’яного вбивці з тим, що могло статися пізніше, на території громадській? Покладіть це на терези закону, а руку свою на серце, – і дайте чесну відповідь. Не можете? То я скажу: Вочевидь, слабенькі адвокати були у Віктора Циплакова. Не змогли задіяти проти продажних суддів та прокурорів потрібної доказової бази правових нормативних актів Держави та її Конституції. А ще ж є міжнародні юридичні конвенції, ратифіковані Україною…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок