<

Закриття шахт у Нововолинську: без роботи може залишитися 1 200 гірників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:43 | 15.02.2020 / Іваничі, Нововолинськ / , /
Перегляди
16
/ коментарів 30

З 37 000 працівників державних вугледобувних підприємств планують «вивільнити» 21 000, серед них 1 200 осіб з Нововолинська та Іваничівського району.

“Мені передали інсайдерську інформацію щодо запланованих урядом «вивільнень» (урядове визначення терміну скорочень) працівників через нову політику влади щодо державних вугледобувних підприємств”, – повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у фейсбуці.

Зокрема під звільнення підпадають:

  • Підприємства Нововолинська, Іваничівського району — 1 200 осіб (з 1 414 тих, що офіційно працюють сьогодні);
  • Підприємства Червонограда, Сокальського району – мінус 4 800 осіб;
  • Підприємства Луганської області – на скорочення 5 700 осіб (з 8 018 працевлаштованих сьогодні);
  • Підприємства Донецької області – викидають 9 300 осіб (зараз майже 20 000).

Всього «вивільненню» підлягає – 21 000 працівників державних вугледобувних підприємств з 37 000 тих, хто працює сьогодні.

“Першими “викинуть на вулицю” майже 9000 пенсіонерів”, додає він.

Михайло Волинець зауважує, що реальні цифри «вивільнених», більші. Мінімум вдвічі. Бо від кожного робочого місця на містотвірному підприємстві залежить не тільки життя сімей гірників, а й робота всього міста, його інфраструктури.




коментарів: 30
  1. малада каманда … державотворців. . порохоботи разікрали. а какая разніца «вивільнень» .. випорожнень

  2. “Першими “викинуть на вулицю” майже 9000 пенсіонерів”?Вони ж пенсiю отримують.

  3. Кому ті шахтьонки потрібні, як вугілля не дають? А от контору дійсно жалко, бо там люди работящі, особливо в обідню перерву.

  4. коли кляті комуняки відчули, шо з шахтами не альо, вони почали будувати завод СТО, шоб врятувати місто, але не такі свідомі селюки, хе-хе, їм ті шахтьори до свідомої сраки

      • не знаю, Усер, але якшо ти IT, то вже довів, шо IT-шниками можуть бути і махрові селюки, які далі свого носа нічого не бачуть

  5. коли місцева, до речі діюча влада!, зініцюювала з місцевими босами розвал перспективного і сильного завода СТО, з працюючими там 7000 людей, нікому діла не було , куда вони дінуться, а тут вже виявляється проблема де знайдуть роботу 1200 чоловік…..різниця є??…знайдуть роботу,як знайшли 7000 висококласних спеціалістів , для яких місцева влада і завод розвалила і роботи не надала

    • ну, тоді на той завод всім було начхати, бо всі йшли в світле капіталістичну еуропу, з молочними ріками і кисейними берегами, шо там якийсь завод…

      • Тоді якраз нікуди не йшли. Тоді повторювали мантри ” ми позаблокові”, ми “міст між сходом і заходом”

        • до чого тут блоковість і світле капіталістичне майбутне з молочними ріками ? полюбе йшли на захід

          • До чого ти тут ліпиш, куди ми йшли? І при Кучмі ми нікуди не йшли, тільки скочувались назад в совок

          • на, Усер, відволікися :)
            Знаменитый дипломат Генри Киссинджер заявил, что на 96-м году жизни разочаровался в идеях капитализма и считает величайшим грехом США «планомерное уничтожение единственного справедливого мирового государства — Советского Союза».
            «У нас был только секс, а у них была любовь. У нас были только деньги, а у них была искренняя человеческая благодарность. И так во всём. Меня сложно назвать поклонником социализма, я западный человек с западным мышлением, но я считаю, что в Советском Союзе действительно рождался новый человек, можно сказать — homo soveticus. Этот человек был на ступень выше нас и мне жаль, что мы разрушили этот заповедник. Возможно, это наше величайшее преступление», — заключил он.

          • То ідьте вже зі своім Кісінджером у Північну Корею, там чистий соціалістичний заповідник в комуністичному його розумінні

          • Таке міг сказати лише той хто не жив в совку, а ще плюс старечий маразм.

    • По-перше 7000 людей на заводі ніколи не працювало, а вдвічі менше. По-друге далеко не перспективний, тому що його продукція після розпаду блоку “Варшавський договір” нікому в світі вже не була потрібна.

  6. неправда! думаючі люди тихенько плакали – бо бажання чиновника мати швидкі гроші перемогло бажання жити і працювати в майбутньому звичайних роботяг….. вже і майдан пройшов , а “(рос.) А ВОЗ И НЫНЕ ТАМ”

    • ну, не всім було начхати… це, так сказати, “фігура речі”..головне, хто переміг.. а перемогла селюковщина з категорії “свиня під дубом”.. шо тепер говорити…

  7. Скоротять 1200 шахтарів, яким і на біржу немає чого йти ! ЄСВ не сплачено і будуть платити 610 грн ! Але не всі це знають.

  8. Вже й до вас дібралися…Торфозаводи вже позвільнювало більш як 200 чол. хоч і працювало 500.І це ще не кінець..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок