<

Захистимо нововолинського поліцейського Віктора Циплакова від п’яного експрокурора зі «зв’язками»! Прийдіть на суд – Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:12 | 9.02.2023 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
8291
/ коментарів 10

Поліцейський Віктор Циплаков, який у Нововолинську спинив п’яного прокурора та не побоявся притягнути його до відповідальності, подав апеляційну скаргу на несправедливе рішення суду. Її розглядатимуть 22-го лютого у Волинському апеляційному суді.

Народний депутат Ігор Гузь також висловився на підтримку поліцейського. Він зазначив, що важливим є суспільний розголос. Потрібно захистити справедливість поліцейського з Нововолинської громади, якого хоче покарати за чесну роботу експрокурор.

Майже два роки Циплаков відстоює свою честь та гідність, а також рівність українців перед законом. Нагадаємо, що 11-го вересня 2020 року під час патрулювання поліцейські Віктор Циплаков та Богдан Найдюк отримали повідомлення про те, що водій Opel керує автомобілем, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

Поліцейські зупинили автомобіль. Як виявилося, за кермом перебував прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк.

“Українці співпереживають та підтримують поліцейського, який опинився в несправедливій ситуації, виконуючи свою роботу. Люди вболівають за правоохоронця, який для них став взірцем”, – йдеться у дописі на сторінці нардепа.

Апеляційний суд відбудеться 22-го лютого о 8:00 ранку у Луцьку за адресою: вул. Червоного Хреста, 10. Усі небайдужі матимуть змогу приїхати та підтримати поліцейського.

Потрібен розголос. Якщо охочі не мають змоги з’явитися особисто, просять поширити у соціальних мережах інформацію в підтримку Віктора Циплакова.

“Закликаю підтримати поліцейського журналістів та представників ЗМІ Волині та України. Закликаю підтримати Віктора моїх колег-депутатів. Сам особисто буду присутній”, – додав Ігор Гузь.

Що трапилось? БУГ висвітлював події протягом трьох років

Інцидент трапився 11-го вересня 2020 року на вулиці Героїв АТО у Нововолинську. Поліція наздоганяла авто, що не зупинилося на вимогу, у водія легковика виявили ознаки алкогольного сп’яніння і склали відповідний протокол через відмову проходити освідування. Як виявилося, за кермом перебував Микола Троцюк, колишній начальник Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури.

Відео з переслідкування опублікували Волинські Новини.

Від проходження алкотесту та освідування в медичному закладі він відмовився. Поліцейські склали протокол за статтею 130 КУпАП. Крім того, складений протокол за не зупинку на вимогу поліцейських.

Шацький районний суд Волинської області визнав винним Миколу Троцюка, але позбавив покарання

Наприкінці грудня Щацький районний суд Волинської області в особі судді Наталії Сушик визнав винним Миколу Троцюка у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст. 122-2, ч. 1 ст. 130 КУпАП, однак закрив провадження у справі на підставі п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП, у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Микола Троцюк вирішив доводити свою “невинуватість” в Апеляційному суді Волинської області. 27-го січня відбувся розгляд справи в суді на вулиці Червоного Хреста у Луцьку. Адвокати Миколи Троцюка не погодилися з постановою Шацького суду.

Втім, суд на доводи адвокатів «не повівся», адже, на його думку, докази про правопорушення, вчинені Миколою Троцюком, є вагомими. Тож Апеляційний суд Волинської області не задовольнив апеляційні скарги адвокатів та залишив постанову Шацького районного суду Волинської області без змін.

Наприкінці квітня ЗМІ повідомляли про те, що Микола Троцюк більше не працює в органах прокуратура. Інформацію підтвердили у Волинській обласній прокуратурі.

Згодом Троцюка поновили на посаді, а на сайті Нововолинського міського суду вказано, що прокурор навіть виступала, як сторона обвинувачення в окремих справах.

Віктору Циплакову, який затримав п’яного прокурора, ДБР оголосило підозру

Згодом поліцейському Віктору Циплакову, який брав участь в затриманні прокурора, ДБР оголосило підозру. Керівник Другого слідчого відділу (з дислокацією у Луцьку) Територіального управління ДБР Львова Сергій Єфремов повідомив, що поліцейському оголосили підозру, адже він ніби-то перевищив свої повноваження та проник на приватну територію тестя та тещі Троцюка.

У Нововолинську відбувся мітинг проти поновлення на посаді прокурора, якого затримали п’яним за кермом

2-го липня 2021 року у Нововолинську проходив мітинг проти поновлення на посаді прокурора, якого затримали п’яним за кермом та на підтримку поліцейського Циплакова. На мітингу зібралися місцеві мешканці, депутати та активісти з плакатами на підтримку Циплакова. Вони вимагали зустрічі з Троцюком.

До громади вийшло керівництво місцевого відділку прокуратури. Повідомили, що на місці Троцюка немає. Однак люди стояли на своєму та просили викликати поновленого на посаді прокурора.

Після години спілкування під стінами прокуратури, ініціативна група зайшла всередину, щоб написати звернення зі своїми вимогами – звільнення Троцюка.

Патрульний, який виконував свій обов’язок та зупинив у Нововолинську п’яного прокурора, сам постав перед судом

Патрульний Віктор Циплаков, який зробив все, аби затримати на вулицях Нововолинська п’яного прокурора за кермом, змушений був сам постати перед судом. Так 18-го жовтня 2021 року у Рожищенському районному суді відбулося підготовче судове засідання. Родичі п’яного прокурора обвинувачують патрульного у порушенні недоторканості житла.

Підтримати правоохоронця до суду приїхали помічник народного депутата Ігоря Гузя, депутат облради Андрій Бокоч, депутат Нововолинської міської ради Володимир Шаповал та колега Роман Артинюк.

Справа патрульного Циплакова з Нововолинська: тесть та теща п’яного прокурора не з’явилися до суду – прислали представника

29-го листопада 2021 року у Рожищенському районному суді відбулося друге судове засідання по справі поліцейського Віктора Циплакова, який у Нововолинську затримував п’яного прокурора. Патрульного обвинувачують у незаконному проникненні на приватну територію.

Віктора Циплакова судять за проникнення на приватну територію. Натомість прокурор не поніс жодної відповідальності та ще й поновився на посаді. Притягнути поліцейського до відповідальності вимагають власники будинку, навколо якого бігав прокурор при затриманні. Циплакову загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нововолинський прокурор, який напідпитку втікав від патрульних, не з’явився на понад 50 судових засідань

Нововолинський прокурор Микола Троцюк, який став зіркою YouTube через п’яне водіння та затримання поліцейськими, не з’явився на судове засідання у справі по обвинуваченню поліцейського Віктора Циплакова, який і затримував працівника прокуратури.

Справедливість не перемогла: Віктора Циплакова все ж засудили

21-го листопада 2022 року Рожищенський районний суд визнав винним поліцейського з Нововолинська Віктора Циплакова у порушенні недоторканості житла та призначив йому покарання – два роки позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Поліцейський з рішенням не згідний та подаватиме апеляцію.

Суд першої інстанції визнав поліцейського, який виконував свій обов’язок, винним у порушенні недоторканості житла, коли він затримуючи нетверезого прокурора, зайшов за ним слідом за огорожу. Віктору Циплакову призначили покарання у виді двох років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Тобто, рік умовно.

З таким рішенням він не згідний, вважає його незаконним та несправедливим, тож подаватиме апеляцію. Потерпіла сторона – теща та тесть Троцюка та сам “горе-прокурор” в суд не з’явилися.

Подано апеляцію. Вирок Циплакову – це абсурд, – Ігор Гузь

Поліцейський з Нововолинська Віктор Циплаков, якого вже більше півтора року тягають по судах через те, що він зупинив авто з п’яним прокурором за кермом, отримав цілком несправедливий вирок суду. Такою думкою поділився на сторінці у фейсбуці народний депутат Ігор Гузь.

Нардеп зустрівся з Віктором Циплаковим і запевнив, що він та його команда буде допомагати правоохоронцю, який змушений боротися з кумівством та корупцією, щоб виправдати свої дії та, врешті, знайти справедливість.

У Благодатному люди прийшли підтримати поліцейського Віктора Циплакова

25-го листопада до поліцейської станції у Благодатному прийшли небайдужі мешканці, аби підтримати поліцейського Віктора Циплакова, який намагався затримати п’яного прокурора.

Мешканці вирішили прийти та підтримати поліцейського, адже вважають, що його засудили несправедливо. А нетверезий прокурор залишився непокараним, поновився на посаді ще й отримав 65 тисяч компенсації. Людей обурило, що у нас таке правосуддя.

“Хто ж буде працювати у поліції, хто буде зупиняти таких п’яних прокурорів, якщо потім правоохоронця можуть посадити”, – запитують люди.

Прокурора Троцюка, якого п’яним спіймали за кермом у Нововолинську, звільнили з прокуратури

Судова тяганина у цій справі була тривалою. Микола Троцюк спробував поновитися на посаді та стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу. Спочатку йому це навіть вдалося. Проте органи прокуратури продовжували відстоювати його звільнення у судах.

Зрештою, у листопаді 2022 року Верховний Суд прийняв рішення, яке передбачає звільнення Троцюка з органів прокуратури, а рішення суду цієї інстанції – остаточне.




коментарів: 10
  1. Так Віктор хороший поліцейській також прийду його підтримати і всіх знайомих покличу

  2. А що ,той алкаш прокурор ще працює ,може пора повістку виписати і в окопи державу захищати ,воно ж ще не старе .Воєнкомат ,чому нема повістки цьому чмошнику ?

    • Ти теж мабуть алкаш прокурор,що так печешся за алкаша прокурора!!!

  3. Як не бояться гріха,ті судді що покривають алкаша – прокуропа?? Вам повернеться все,але головне що за гріхи батьків страждають діти,ваші діти!!! Задумайтесь!!

  4. Мирон ,не порушуй закон і ніхто за тобою бігати не буде,чи любиш хильнути за кермом?

  5. Якщо кожен п’яний алкаш прокурор,суддя,депутат чи ще якийсь алкаш,буде п’яним за кермом, тікати від поліції,а потім тих поліціянтів судитимуть за це,то ми країна накшталт Сомалі чи Зімбабве,а не майбутня Європейська країна,і це до речі не перший і не останній такий випадок.Тому суддів на мило,а п’яних прокурорів за грати.

  6. Якщо курям дозволяється нести яйця по 17 грн. то хто може заборонити прокуророві п’яним їздити?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер