<

Заборгованість перед гірниками шахти №1 “Нововолинська” становить більше 3,5 мільйона гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:16 | 4.05.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарів 13

Директор копальні Андрій Пилипюк та профспілкові організації проводять перемовини з урядовцями щодо погашення боргів перед шахтарями. Останній раз неповну зарплату гірники шахти №1 “Нововолинська” отримували в лютому.

“Із зарплати наразі існує заборгованість 3 мільйони 616 тисяч гривень – це за лютий, березень і квітень. Маємо півтора мільйона гривень заборгованості за електроносії та близько п’ятдесяти тисяч гривень заборгованості за водопостачання”, – розповів Андрій Пилипюк.

Він також відзначив, що для того, аби вирішити питання заборгованості перед шахтарями, профспілкові організації проводять перемовини з урядовцями. Не виключено, що кілька десятків шахтарів вийдуть на акцію протесту з вимогою виплатити заборговані зарплати.

“Обурює те, що №1 «Новововолинська», згідно з наказом Міненерговугілля, переведена у реструктуризацію і на всі передбачені у зв’язку з цим роботами передбачено 100-відсоткове фінансування із держбюджету, – справедливо обурюється профспілковий лідер. – Але кошти на рахунки підприємства не надходять і зарплата гірникам не виплачується. Нікого не цікавить, як людям жити, годувати і вчити дітей, оплачувати комунальні послуги та інше. Тому ми не будемо далі терпіти такого ставлення до себе. Сьогодні на засіданні профкому НПГУ вирішено, якщо 3-4 травня працівникам підприємства не повернуть заборгованого, 5 травня перекрити автошлях на межі між Волинською й Львівською областями біля мосту через річку Західний Буг. Частина гірників також готова їхати до Києва пікетувати Міністерство енергетики та вугільної промисловості”, – писав раніше голова НПГУ Михайло Волинець на сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, що 3-го травня на зборах гірників шахти №1 “Нововолинська” вирішували питання проведення акцій протесту. Після дзвінка в Міністерство енергетики і вугільної промисловості вугільники прийняли рішення – чекати початку наступного тижня.

“Якщо знайдемо кошти, поїдемо на Ягодин, – відзначив голова МО НПГУ Анатолій Мухомеджанов.




коментарів: 13
  1. Бу-га-га-га Пилипюк і перемовин з урядовцями, та Андрюша сидить на шахті і вигадує нову схему, як вкурити ще машину арочного кріплення. В ду…і вони мали шахтарів, гляньте на їх декларації суцільні регрес, пенсії сотні тисяч гривень.

  2. Ось вам і кваліфікаційний рівень і зацікавленість у роботі! Якщо прості робітники працюють, виконуючи свої обов’язки сповна, то дирекція чи правильніше “директорія” (у цьому випадку) вигадує схеми (метал, вугілля, порода…) та виводить кошти, чхаючи на своїх підлеглих, висновок є очевидним: директор АНДРІЙ П. не може забезпечити фінансування шахти,а це одне з найважливіших завдань керівника, доводячи шахтарів до крайньої межі – страйку, отже потрібна заміна головуючого держ.підприємства шахти №1.

  3. Яка може бути заборгованість???За шо? За яку роботу? За яке вугілля? 1 шахта давно не працює, значить її працівники нічого і не заробляють!!!

  4. Чого ви наговорюэте на Пилипюка, вiн грошима не керуэ. Я особисто маю звязок з Мiнiстерством, i хочу Вам сказать, щщо Гройсман першим пiдписуэ паспорт на виплату, а вiн цього ще не зробив. Такщо не прiть на того директора.

  5. А вам гiсть таке слово як реструкторизацiя( не водобуток вугiллл), а реструкторизацiя нiчого не говорить? За це i платять зарплату, за викачування води, за ремонт ще робочого обладнання.Люди, особисто я на роботу ходжу i виконуюю ii.

  6. Умка наступного разу скажи Гройсману що твій директор арку краде а вас лохів змушує дороги перекривати

  7. “Шахтар” у тебе нік вроді гідний цьому запису ,а сам ти як дебі* пишеш. Люди перекривають дороги не заради дирекціи , а заради власних потреб у нестачі кохтів на проживання. І як я вже казав ти дурак!

    • Тоді виникає логічне питання, для чого людям така бездієва дирекція? Яка невзмозі вирішити питання заробітної плати працівників, доречі це його прямий обов’язок “виплачувати людям зарплату”. Його ж не делегувало Міністерство протирати штани та розкрадати ще не вкрадене. Злодії…

  8. Людина ці питання повинен вирішувати директор а не звичайні шахтарі! так що дурень це ти і твій директор !!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер