<

Забезпечення ДП “Волиньвугілля” саморятівниками становить 45% від потреби

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:44 | 26.09.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1
/ коментарі 2

За результатами 1-го півріччя 2016 року середній відсоток забезпеченості державних підприємств саморятівниками становить 70% від потреби, а на окремих підприємствах, таких як ДП “Волиньвугілля”, цей показник становить 45%.

Незалежна профспілка гірників України звернулась з відкритим листом до прем’єр-міністра, міністра енергетики та вугільної промисловості та генерального прокурора України з вимогою перевірити законність рішень Держслужби з питань охорони праці, що несуть загрозу життю шахтарів.

“За результатами 1-го півріччя 2016 року середній відсоток забезпеченості державних підприємств (ДП) саморятівниками становить 70% від потреби, а на окремих підприємствах, таких як ДП “Волиньвугілля”, цей показник становить 45%. Практично кожен третій гірник на українських шахтах не забезпечений індивідуальним саморятувальником”, – зазначається у листі за підписом Михайла Волинця.

Відсутність контролю за дотриманням норм і правил Охорони праці з боку Держслужби з питань праці рівносильна збільшенню смертних випадків на виробництві. Керівники ккопалень не можуть або не хочуть забезпечити гірників засобами захисту у повному обсязі, Держслужба з питань праці не контролює ситуацію на шахтах, посилаючись на мораторій, і “узаконює” ці порушення.

НПГУ вимагає перевірити законність рішень Держслужби України з питань праці, скасувати мораторій на перевірки виконання вимог ЗУ “Про охорону праці” на вугледобувних підприємствах та забезпечити фінансування заходів з охорони праці у вугільній промисловості в необхідному обсязі.




коментарів: 2
    • ТАК,винищують.Без рятівника в шахту гонять під автоматом. От кляті *бендеровцы*.Чи Порошенко шоколадкою заманює? Хай но вони вилізуть з шахти……

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа