<

За зловживання службовим становищем судитимуть гендиректора ДП “Волиньвугілля”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:18 | 6.04.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ коментарів 8

Невдовзі екс-керівник ДП “Волиньвугілля” постане перед судом за зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та нецільове використання бюджетних коштів у великих розмірах. 

Нововолинським відділом Володимир-Волинської місцевої прокуратури Волинської області затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти у кримінальних провадженнях про вчинення генеральним директором вугільного підприємства кримінальних правопорушення, передбачених частиною 2 статті 364 та частиною 1 статті 210 Кримінального кодексу України, – повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області. 

Правоохоронці встановили факти виплати протягом серпня-жовтня 2014 року за безпідставним наказом керівника підприємства його працівникам, яких довозили до місця роботи за кошти підприємства, компенсацій  витрат за проїзд громадським та іншим транспортом  у сумі майже 600 тисяч гривень.

Окрім того, в травні 2015 року посадовець незаконно витратив передбачені на інші цілі бюджетні кошти в сумі понад 1,1 млн. гривень, виплативши заробітну плату працівникам шахти № 1 «Нововолинська», яка ліквідовувалася.

Він щиро розкаявся у вчиненому та активно сприяв розкриттю злочинів, суд визначить міру покарання.

Санкції статей Кримінального кодексу України, за якими посадовця притягнуть до відповідальності передбачають: покарання у вигляді штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням воді на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого (ч. 1 ст. 210) та покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (ч. 2 ст. 364).

Екс- керівником ДП “Волиньвугілля”, який невдовзі постане перед судом є Михайло Гарбузюк.

Нагадаємо, що Гарбузюка звільнили з посади генерального директора підприємства з 25-го травня 2015 року на основі 5-го пункту статті 41 Кодексу законів про працю України, яка передбачає підставу звільнення керівника підприємства, установи, організації, коли внаслідок його винних дій заробітна плата виплачувалася несвоєчасно або в розмірах, нижчих від установленого законом розміру мінімальної заробітної плати.

Представники шахтарських колективів та профспілки гірників неодноразово нарікали на методи керівництва колишнього гендиректора й вчинені ним порушення.




коментарів: 8
  1. 70 % фонду заробітної плати проїдав комбінат.
    А тепер уявіть, які там оклади.

  2. я працюю в волиньвугіллі і заробітна плата там приблизно на 10 % більша ніж на шахтах.і корнету ніхто не заважав вчитись і працювати на вищій посоді а не г…но по забутах топтати.

  3. Їх там усіх потрібно пересадити вор на дворі. Махінації, крадіжкі. Всіх посадити!

  4. На рахунок вчитися, то “перегіб”! Там працюють тільки рідня “великих”, куми, свати і т.д. І, напевно, на пальцях однієї руки можна перерахувати тих, хто нічий, і просто дійсно працює.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа