<

Забороняється вигулювати тварин на озері міста Нововолинськ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:26 | 24.07.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Поблизу Нововолинського міського озера завжди багато відпочиваючих, а особливо у літню спеку. Часто містяни приходять до водойми із домашніми тваринами. Що ж варто робити, та яким Законом керуватись, щоб за прогулянку біля озера Вашого улюбленця не конфіскували працівники правоохоронних органів? 

Відповідно до статті 154 про “Порушення правил тримання собак і котів” Кодексу України “Про адміністративні правопорушення”:

“Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб — від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.”

Тому, основний акцент Кодекс України ставить на наявності у домашніх тварин намордників та повідків під час вигулювання їх у громадському місці. Таким чином, якщо Ви підете на прогулянку із улюбленим Барсиком чи Тузиком, то не забувайте про наявність необхідного “обладунку” на тварині.

Продовження статті 154 про “Порушення правил тримання собак і котів”:

“Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров’ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб — від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Стаття 154 із змінами, внесеними згідно із Законом N 55/97-ВР від 07.02.97)”

Працівники Нововолинського відділку міліції повідомляють, що на міському озері є непоодинокими випадки вигулу собак без намордників та повідків. Проти їхніх господарів Служба охорони громадського порядку Нововолинська складає адмінпротоколи за порушення адміністративного законодавства України.

Слідкуйте за своїми домашніми тваринами згідно Законів України. Таким чином, Вашого улюбленця ніколи не зможуть конфіскувати працівники правоохоронних органів, і Вам не доведеться сплачувати штрафи за вигул собаки чи кота у невідведеному для того місці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця