<

За розкрадання державних коштів засуджено колишнього керівника ДП “Волиньвугілля”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:27 | 21.10.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
7
/ коментарі 3

На Волині за розкрадання державних коштів засуджено колишнього керівника ДП “Волиньвугілля”

Колишнього керівника ДП «Волиньвугілля» Анатолія Заболотнього, який очолював підприємство у 2012-2013 роках, засудили  до позбавлення волі.  СБУ Волинської області повідомляє, що за період керування він незаконно розтратив та привласнив кошти державного підприємства, яке перебувало на межі банкрутства. Встановлено двадцять два факти злочинних дій екс-керівника, який протягом року, використовуючи своє службове становище, встановлював собі та працівникам підприємства необґрунтовані премії та надбавки на загальну суму майже 700 тис. грн.

Іваничівським  районним судом Волинської області обвинуваченому призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі та понад півмільйона гривень стягнення на користь ДП «Волиньвугілля».

Однак насправді ситуація з позбавленням волі Заболотнього виглядає неоднозначно. Як дізнались журналісти “БУГу” з інсайдерських джерел, колишній керівник ДП “Волиньвугілля” залишився “цапом-відбувайлом” у історії з незаконним нарахуванням премій, адже залишилися поза увагою основні фігури, зв’язані з махінаціями на підприємстві.

Анатолій Заболотній фактично підписував документи, які готувала директор економіки Зінаїда Буткевич, котра на даний час вже не працює на підприємстві. Премії нараховувалися за спорт та суботники тощо і виділялися у немалих розмірах – по декілька укладів. У махінаціях задіяна також головний бухгалтер Вілюра.

Технічним директором “Волиньвугілля” на той час був Федір Богдан.

Кримінальну справу порушили проти одного Заболотнього, бо на всіх документах, відповідно, є його підпис. Інші учасники авантюрної історії залишилися поза увагою правоохоронних органів.




коментарів: 3
  1. У мене одне запитання: чому покарання несе лише один генеральний, при керіництві якого працювали УСІ шахти. І також при керівницті якого закуповувалось обладнання і люди мали зарплату і ті злощасні премії, за які він ОДИН несе відповідальність!!! Де інші учасники кримінальної справи?! Сидять далі у своїх кріслах, або ж гріють ду…пи на пенсії, нагрібши для себе, дітей та онуків стільки, що можна і не перейматися за завтрашній день. Я працювала із Заболотнім, і не знаю більш поряднішої людини ніж він! Можете вилити на мене купу лайна, але я казала і буду казати, що це людина – совісті і честі. Чого не скажу про деяких працівників, які з ним працювали і підставили його!!! І чому він ОДИН відповідає за це – питанняшвидше до правоохоронних органів і судової системи, яка НЕ ДОЛЮСТРОВАНА!!!!!

  2. Жанна права. Насправді самий порядний з усіх генеральних. Просто крім нього всі керівники вручали премії тільки собі і так званій верхушці, а він і простим клеркам. Завжди в першу чергу думав за молодь. А його підло підставили. Та найбільше хороших слів чути про Заболотнього.

  3. При Заболотьому шахти процвітали. А шо зараз? Сидять і догнивають у волиньвугіллі. І бояться шо прийде нова людина і на фіг пожене усю ту шлаєбєнь, яка нічого не робить. Бо шахти не дають видобутку і реалізації нема. Чого Зіну не привлекли до відповідальності з Велюрихою? Вони шо не брали грошей? На суді вона жалілась шо її Заблолотній погрожував. Ха-ха-ха!!!! Ше б Гарбуз, якого вона в міністерстві гадила, погрожував, я б повірив. А Толік такого ніколи б не дозволив собі. Дуже порядна людина він є в отлічіє від того сміття, яке його окружало. Ну да Бог є на світі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер