<

За побиття шахтаря відкрито кримінальне провадження щодо Богдана Макарчука

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:17 | 11.06.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
26
/ коментарів 45

21-го травня після зборів нововолинських гірників на ДП “Волиньвугілля” активіст та незамінний лідер Незалежної профспілки “Бужанки” Богдан Макарчук побив працівника цієї ж копальні Юрія Ковтуна. У потерпілого – струс головного мозку.

На ДП “Волиньвугілля” прийшли гірники, котрі бачать Михайла Борсука керівником держпідприємства (адже ми живемо у вільній країні, де кожен має право на власну думку). Без акцій, спокійно та виважено, вони провели збори, на завершення яких на території ДП “Волиньвугілля” з’явився Богдан Макарчук – профспілковий лідер “Бужанки”, якого не визнають інші голови профспілок, і який завжди й у всьому підтримує інтереси екс-директора держпідприємства Валентина Кисельова. Інтернет-видання “БУГ” повідомляло про те, що після зборів між гірниками виникли непорозуміння, які мало не переросли у бійку:

Зустріч на ДП не обійшлася без прикрих інцидентів, зокрема виникла суперечка між Богданом Макарчуком, котрий щойно прибув під ДП “Волиньвугілля”, та представниками копалень, яка переросла в шарпанину. Пошкоджено телефон, за допомогою якого Макарчук знімав на відео гірників – учасників зборів.

Варто зауважити, що відразу після зборів 21-го травня журналіст “БУГу” мала “приємність” спілкуватися з Богданом Макарчуком, який вів себе неадекватно, вживав нецензурну лексику і пред’являв претензії щодо роботи інтернет-видання. При спробі записати відео, профспілковий лідер почав затулятити камеру. Пояснити, чому себе так поводить, він так і не зміг. Розказав лише, що його спровокували шахтарі, учасники зборів на ДП “Волиньвугілля”, котрі вели себе нахабно, вибили з його рук телефон, на який він довго заробляв. При яких обставинах це сталося теж не повідомив. З контексту стало зрозуміло, що сутичка між гірниками таки відбулася.

Як виявилося, історія має продовження. Вочевидь, у шахтарських баталіях телефон Макарчука постраждав не найбільше. Журналісти “БУГу” поспілкувалися з Юрієм Ковтуном, гірником шахти “Бужанська”, який розповів деталі інциденту під ДП “Волиньвугілля”.

“Люди ще не всі розійшлися. Богдан приїхав під держпідприємство і кожному в лице тикав свій телефон – знімав. Коли попросили його прибрати, сказав, що це громадське місце і має право на зйомку. Був не сам, а з товаришами. Прохідники підійшли до них, хотіли налагодити компроміс, але дарма. Їхня позиція: мені все одно за кого, аби проти вас. Колега попросив не знімати, він в цей час відтягнув телефон назад. Ми з іншим працівником стояли поруч. Коли почув знайомий голос, повернувся і зачепив його ненавмисно, чи рукою, чи ліктем – не пам’ятаю.  Я тільки бачив як телефон падав на землю. Говорю: “Богдан, такі речі дорогі в двох пальцях не тримаються, треба обережнішим бути”. Тоді він вдарив мене в обличчя. Хлопці відвели мене, він підбіг і вдарив в голову другий раз. Відразу не звернув уваги, потім зрозумів, що коронки хитаються. Поїхав у стоматологію на обстеження, потім додому. У мене почалося головокружіння, рвота. Хлопці завезли в лікарню. Після перевірки лікарі поставили діагноз – отримав струс мозку. Лишився в медустанові на лікуванні.

Якби сталося в гаражі, де два сусіди побилися, – можна було б не піднімати цієї теми, але ж це ЛІДЕР, який всім хамить, обзиває і простягає до старших кулаки”, – справедливо констатує Юрій Ковтун.

Зараз справою побиття шахтаря (ушкодження розцінили як легкі тілесні) займаються правоохоронці. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ст. 125 ч.2 КК України. За це, крім громадських і виправних робіт, передбачений арешт на строк до шести місяців. 




коментарів: 45
    • Я згоден з Вами, що доб”єтся і його в решті решт таки закриють і от тоді шахта спокійно запрацює. Тим більше, що це вже не перший випадок з побиттям з тих часів коли він ще працював вчителем у шостій школі.

  1. Яку гидоту на тебе пишуть, Богдане. Битися, звичайно, у публічному місці не можна, особливо, якщо всі бачать. І якщо це правда. Хоча, особисто я не вірю.

    • З Ваших слів виходить, якщо не в публічному місці і ніхто не бачить то можна … Яка дивна позиція, дуже добре ми візьмемо це до уваги. Вам як публічній людині слід було б сказати, що битися взагалі не можна. Але кожен доводить свою правоту опираючись на свій рівень IQ.

    • Згідний з вами Анатоль. Продовжується травля на Макарчука. І чомусь впевнений що навіть ця ситуаія була спеціально спровокована. Підробити документи у нашій лікарні раз плюнути. І ця “зграя вовків” на чолі з мером піде на усе аби знищити тих, хто їм неугодний.

      • Мирон чи то Богдан Макарчук !!!! Як справно Ви себе захищаєте !!!!! І тим самим показуєте чим насправді Ви займаєтесь !!!!!!

        • Я так розумію, що для вас пане PEPSI,Ankism,Вася і т.д.(по стилю написання зрозуміло – одне лице) всі хто не згідний з вашою думкою то Богдан? До вашого відома у місті багато адекватних людей, які на вашу брехню вже не ведуться.

          • Ага і перший адекват то Макарчук, а з тим, що в місті він не один такий я згоден.

  2. Мобілку йому теща подарувала, але за саою профдопомогу лугандону може купити ще десяток. Спочатку навів правосеків на інакомислячих, а зараз взявся сам за справу. Браво!!! Нарещі показав своє іство. Для невіруючих прошу сходити на суд. Бодя, а чому ти в міністерстві по стінам лазив, боїшся, що тобі зуби повибивають чи що? Бери з собою юриста хай пояснить правила дорожнього руху по міністерстві. А так нормально і далі продовжуй в такому дусі нарвешся на крутішого і два місяці в ліпанах буде замало як в прошлий раз. Напевно психіатр тебе ще не забув.

    • Можливо комусь щось відомо де він лікувався, напишіть тоді слідчі органи подадуть запит та встановлять чи осудна людина, можливо і справді від нього треба триматись подалі. Але виникає інше питання як він працює під землею, там комісія як для космонавтів. Чи можливо він працює лише головою профспілки?

      • Довідку він привіз з області, бо тут його дуже добре знають. А як він там її взяв, то не треба забувати в якій державі ми живем. Але якщо стаття була б тяжкі тілесні то була б довідка про не осудність. Україна все ж таки!

  3. Порпиця того Богдана відмаже. За те бабло шо йому Кисільов відстігнув можна не одного суддю купити. Тим більше опит по неодноразовому відновленю на посаді юриста є немалий. Зробить з Макарона нєвмєняємого в стані афекту, максимум шо присудять вулицю позамітати і з шахти виведуть. Український суд – самий справедливий суд в світі!!!

    • Сосасола-Порплиця зявився !!!!! Сам себе хвалить!!! От який я молодець, мене виганяють-виганяють, а все відновлююсь і відновлююсь !!!! Вже й Макарчука “відмазувати” зібрався, та й підготувався вже, закони почитав.

    • Уявляю картину, Бодя вулицю мете, рух зупиняється і всі знімають із словами, що це громадське місце і кожен має на це право.

  4. Вгамуйтесь, бо за цими амбіціями втратите шахти.
    Власне вже втратили.
    Не думаю, що можна щось повернути.
    Від імені всіх нововолинців – дякую. Місту гірницької слави нічого не світить.
    Перейменовуймось в Великі Сапоженьки, а Благодатне буде Малі Сапоженьки.

    • Згідний. Вони роблять усе аби відволікти нашу увагу від основної проблеми. Місто вимирає. Молодь виїзджає з міста бо немає роботи. Робочих міст мер не створює. Коли закривали шахти ми мовчали. Та й з тих що залишилися хочуть розікрасти все що можна, довести до банкруцтва і закрити. А те, що більше тисячі людей залишаться без роботи нікого не обходить. Задумайтесь поки не пізно.

      • Мирон чи то Богдан Макарчук !!!! Основна твоя проблема – це і є закрити шахти !!! І досить “чаю з пиріжками”, бо вже брати твої спиваються, не буде ким керувати…….

  5. Фактом є те, що шахтарі виступають проти мільйонних розкрадань які чиняться на наших шахтах та проти тих керівників які до цього причетні. А різні політикани намагаються показати це як особистий конфлікт Макарчука з кимось. Це давно відомий прийом в політиці для того щоб відвести нашу увагу від основної проблеми.

    • Цікаво, а у Вашому списку крадіїв міліонерів призвіща Крука, Венгрина, Кисельова і Ко. ,теж є, чи можливо у Вас якийсь особливий список? Адже їхньою недавньою діяльністтю вже займаються відповідні структури. Виникає питання проти чого все таки, чи проти кого бореться “незламний” Бог. Макар.? Не бачу ніякої логіки, виходить, що в боротьбі з розкраданням сам підтримував злодіїв.

  6. І сміх і гріх..!!!!.. Знайшли нову тему – Макарчук..))), невже насьогодні це найбільша проблема шахт?

    • Посміялися вже й пора поплакати !!!!! Так найбільша проблема Нововолинських шахт це Ви і Ваша брехня.

      • Шановний, то зі всього всі кажуть неправду крім вас..)))), це помітно – ви із тих диванних військ, які все знають-бачуть і дуже балакучі тут..)

        • Напевне заділо Вас за живе, щось дуже Ви розхвилювались!!!!! У Вашому віці потрібно поберегти свої нерви, нервові клітини не відновлюються!!!!

  7. Бужанці працювати хто б не керував, а 9 шахта з її 100 тоннами вже нікому не потрібна. Неграмотний Гура робить все, щоб закрити шахту і отримати свої бабки, до речі Гура травмувався в новій лаві, яка ще не здана в експлуатацію. Не пройшло і кілька днів, як директор у відпустці, а Головко відновив старі схеми крадіжки вугілля (на один талон машина 3 рази вивозила вугілля), продовжуються ранні виїзди з шахти, п’янки на робочих місцях, ось так вони вболівають за шахту і за людей.

  8. Як би заангажований БУГ не висвітлював сітуацію всі знають правду!!!Мафія Нововолинска-це основна проблема міста. Сапожніков -проти дюдей!!!!!!!!!!!

  9. Ще редактори БУГа -відповідати будете за всю брехню!!!В житті просто так нічого не проходить покарані будете ви чи ваші діти!

    • Ось якби кожен про це задумався. І напевно ви в першу чергу. Тут якраз уся правда і написана, хоча чомуся декому так не подобається…

  10. ТАК, АБИ УСІМ БУЛО ЗРОЗУМІЛО, ЗНАЮ УСІХ ДАВНО, І ТАМ БУВ ПОРУЧ, ВСЕ БУЛО НА МОЇХ ОЧАХ – ЮРА КОВТУН БРЕХЛО І ТІ ХТО ЙОГО НА ЦЮ БРЕХНЮ НАДОУМИВ, ЦЕ НЕ ПУСТІ СЛОВА, ЧИ СПРОБА КОГОСЬ ОБІЗВАТИ, ЧИ ТО ПРИНИЗИТИ, ЦЕ ОБ’ЄКТИВНА ОЦІНКА ТОГО ІНЦИДЕНТУ, САМЕ ВІКТОР ПОРПИЛИЦЯ ЯКРАЗ НЕ МАЄ ПОВНОВАЖЕНЬ КОГОСЬ “ВІДМАЗУВАТИ” – ТИМ ПАЧЕ ЯКЩО ЛЮДИНА “ЧИСТА”, ПРО ЩО БУДЕ ДОВЕДЕННО У СУДІ ЗІ ВСІМА НАЯВНИМИ ФАКТАМИ ТА ДОКУМЕНТАМИ, І ЯК ВИНУВАТЕЦЬ ТА ГОЛОВНИЙ “ГЕРОЙ” УСІЄЇ БРЕХНІ, ЮРА КОВТУН, ДУМАЮ ВТРАТИТЬ НАЬАГАТО БІЛЬШЕ, НІЖ РОЗБИТИЙ ТЕЛЕФОН МАКАРЧУКА !!!…

    • З Ваших слів виходить, що Макарчук адекватна, врівноважена людина нікого не бив, а все це придумав Ковтун? При чому тут Порплиця? Богдан сам йшов на конфлікт знімаючи усіх зблизька на, що без згоди не мав на це ніякого права. Та, щоб там не трапилось, бити людей у нього права не було. А винуватий чи ні встановить суд. А якщо суд визнає Макарчука винним, ви почнете писати, що то винувата влада.

  11. АВЖЕЖ, Є НА ТЕ ДОДАНІ ВІДЕОМАТЕРІАЛИ, ТА ЩЕ НЕ МЕНШЕ ВАЖЛИВІ ДОКУМЕНТИ, ЩО ДОВОДЯТЬ, ЩО НЕ ОДНОМУ КОВТУНУ ЦЯ ЗЙОМКА ОХ ЯК НЕ ПОТРІБНА БУЛА САМЕ В ТОЙ ЧАС !!! ЧОМУ УСІ СЛЮСАРІ С.У. КИДАЛИСЯ ДО МАКАРЧУКА ТА ПРАГНУЛИ АБИ ПРИПИНИВ З’ЙОМКУ !!!

    • Кажуть, що й у Жарікова теж є відео з побиттям. Жаріков це той, що шиномонтаж. Хто не вірить подивіться там камера на кутку споруди стоїть.

  12. Тварини виб в мене землю їли і води просили щоб запити яб зробив Вам демократію …. як німмець вішавби с..а кожен вечір з табличками БУВ БИ ПОРЯДОК !!! За пів року як по струні ходилиб…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер