<

За півроку на дитяче харчування у Нововолинську було витрачено 800 тисяч гривень: Відомість по реалізації продуктів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:35 | 16.06.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
4
/ коментарі 4

16-го червня в редакцію інтернет-видання “БУГ” надіслали лист з інформацією закупівельних цін Державного комунального підприємства «Комбінат шкільного харчування» міста Нововолинська. Наші читачі цікавляться новою прозорою системою електронних закупівель та її вплив на дане підприємство.

Зі слів Анатолія Бідзюри, продукцію комбінату постачають приватні підприємці. На його думку, потрібно зробити громадський контроль, щоб кожен зміг побачити існуючі зловживання. Продукцію розвозять по школах, там і складують, адже комбінат не має холодильних камер для їх зберігання. Також, при здійсненні оптової купівлі, відповідно, ціни повинні відрізнятися від ринкових.

Анатолій Бідзюра стверджує:

“Разом із Борисом Бабійчуком ми відвідали Державне комунальне підприємство “Комбінат шкільного харчування”. Нас зацікавило за яким принципом відбувалося постачання продукції, якщо управління освіти їх не виставляло на тендер і було відсутнє проведення торгів. Були у Світлани Іванової, нагадав, що у її попередниці була відкрита кримінальна справа”.

Борис Бабійчук розповів, що положення про “Прозорі закупівлі” вже підготували для запровадження та направили у Нововолинську міську раду. Під час проведення фінансового аналізу державних закупівель, депутата зацікавила інформація про “Комбінат шкільного харчування”, адже, за його словами, за півроку там було надано товарних послуг на суму біля 800 тисяч гривень.

Система здійснення електронних закупівель – важливий акцент. Сьогодні ми не маємо доступу до підприємства комунальної власності і не контролюємо на яку суму та з якими підприємствами заключено договір. Отримати інформацію можна лише подавши депутатський запит або ж запит на отримання публічної інформації (яка втрачає актуальність, адже вчасно одержати її не вдається).

“Прозорі закупівлі” дозволяють, щоб нововолинські комунальні підприємства повністю вводили закупи в даний реєстр, коли вони перевищують 50 тисяч гривень. Для того, щоб уникнути відповідальності перед законом, Державне комунальне підприємство “Комбінат шкільного харчування” ділить дану суму (800 тисяч гривень) уникаючи задокументоване перевищення суми.

Депутат обласної ради, Борис Бабійчук, коментує:

“Світлана Іванова, директор “Комбінату шкільного харчування”, говорить, що вони намагаються співпрацювати напряму із виробниками, а коли не вдається домовитись – звертаються до оптових гуртівень. Також ставлять вимоги, щоб вантажні автомобілі були з холодильниками для того, щоб розвозити продукти у школи, а гуртові бази від доставки відмовляються”.

Борис Бабійчук зауважив, щоб в подальшому  “Комбінат шкільного харчування” не відмовлявся від комерційних пропозицій різних підприємств, щоб згодом, можна було зрівняти стартові ціни. Підприємство дало згоду, адже через місяць обласний депутат прийде із перевіркою комерційних пропозицій. Це потрібно для того, щоб кожен мешканець міста зміг проаналізувати ситуацію і мати відкритий доступ до реєстру всіх закупівель.

DSCF7409
DSCF7410
DSCF7411
DSCF7412
DSCF7413
DSCF7414
DSCF7415
DSCF7416
DSCF7417
DSCF7418
DSCF7420




коментарів: 4
    • Були із Зосимом Колбуном у тво Нач. віділу НВ Поліції І.Байкевича. Зробили усний запит від ГО “Україна + Польща” (при свідках) про кримінальні справи, що були відкриті і, відповідно, закриті (П-ник Душний) на маргаринового торгаша, директрису будинку для літніх людей у Жовтневому, перепрошую, Благодатному, котра крала у калік із карточок гроші, зловживання зі цінами на продукти три роки тому у КП “Комбінат шкільного харчування” та хабарі за проходження медкомісій у Нововолинській ЦМЛ. Чекаємо “отвєта, як соловєй лєта”. Приєднуйтесь. Не вистачає чесних людей.

  1. Згідно документів продукція одна, а насправді в їдальні попадає зовсім інша. Сходіть почитайте першоджерело, а саме першачків чому вони відмовляються їсти в школі, відповідь одна не смачно! Ось вам і Оля Фреймут!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця