<

За підкуп прокурора в Нововолинську у справі про наркозлочин жінка сяде за ґрати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:40 | 11.09.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську жінку за підкуп прокурора та крадіжку засудили до позбавлення волі на строк 4 роки та 7 місяців.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду від 6-го вересня.

Засуджена намагалася дати хабар 100 доларів США за неподання клопотання прокурором взяття її під варту. Щодо жінки проводилося досудове розслідування за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів).

Попередньо судом двічі був застосований запобіжний захід у виді домашнього арешту з покладенням обов’язків прибувати до слідчого, прокурора та суду за викликом і не залишати цілодобово місця постійного проживання без дозволу. Будучи повідомленою, що в разі їх порушення, може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, належних висновків не зробила.

Жінка зателефонувала до прокурора та почала просити його про зустріч, розуміючи, що на наступному судовому засіданні може бути подане клопотання про заміну запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою.

26-го березня 2018 року прийшла до службового кабінету прокурора і надала йому неправомірну вигоду в сумі 100 доларів.

Після цього її було викрито працівниками Володимир-Волинської місцевої прокуратури та УЗЕ у Волинській області ДЗЕ НП України, гроші виявлено та вилучено під час огляду місця події. Відкрили провадження за ч.3 ст.369 КК України.

Окрім того 27-го червня 2018 року ця жінка в магазині “Єва” у Нововолинську викрала з полиці туш вартістю 224,98 гривні. За ч.2 ст.185 КК України (крадіжка, вчинена повторно) внесли відомості до ЄРДР.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала. Суд затвердив угоду про визнання винуватості.

За крадіжку призначили покарання у виді позбавлення волі на строк два роки, за хабар – на строк чотири роки. Остаточно суд призначив покарання чотири роки і сім місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, що належить їй на праві приватної власності.

Додамо, що засуджена має на утриманні малолітнього сина, перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення трьохрічного віку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер