<

За фактом подій на шахті №9 «Нововолинська» проведуть службове розслідування: деталі нещасного випадку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:25 | 5.04.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
29
/ 1 коментар

З дев’яти гірників, які були доставлені у Нововолинську лікарню ввечері 4-го квітня після подій на шахті №9, троє отримали переломи, інші відбулися легшими травмами. Причину події встановлюватиме експертна група. Машину, що спускала кліть з гірниками, обстежують на справність.

Нагадаємо, ввечері 4-го квітня на копальні №9 «Нововолинська» на великій швидкості опустилася шахтна кліть з гірниками, внаслідок чого постраждали люди. Серед постраждалих – мешканці Нововолинська та навколишніх сіл. Загалом травмувалися 11 гірників.

Потерпілих було доставлено в лікарню. Їх стан розцінюють, як стабільний, загрози життю немає.

Три шахтарі, що були в кліті, отримали переломи, інші – розтягнення і різного роду легші ушкодження, сказав БУГу директор шахти №9 «Нововолинська» Володимир Юрків. Усі шахтарі, зазначив він, отримають компенсацію за лікування.

Наразі машину, що спускала кліть, обстежують. Роботи повинні завершити до кінця першої зміни. Якщо будуть виявлені несправності, то їх будуть усувати.

Причини події будуть встановлювати експерти, зазначив Юрків. За попередньою інформацією, при посадці кліті на нижній приймальний майданчик була перевищена швидкість, через що спрацювало аварійне гальмо. Внаслідок жорсткої посадки травмувалися люди.

“На машині є маса блокувань: три гальма і парашут. Це не було вільне падіння, на мій погляд. Але будуть дивитися експерти і тільки після того зможуть надати остаточну оцінку. Машину слюсар перед пуском і підйомом перевіряв, всі журнали заповнені”, сказав Юрків.

За словами мера Нововолинська Бориса Карпуса, на шахті 5-го квітня працюватимуть представнкии Управління Держпраці у Волинській області, за фактом події проведуть службове розслідування.

За інформацією поліції Волинської області, внаслідок аварії на шахті травмувались 11 людей, відкрили кримінальне провадження.

Відомості поліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки.

Триває слідство, під час якого з’ясують усі причини та обставини події. 




один коментар
  1. На Нововолинських шахтах тривалий час не проводиться перевірка шахтного обладнання і підйомних установок незалежним підприємством СШСМНУ, так як Волинь вугілля економить кошти на роботах по ревізії і налагодженню шахтного обладннання. А винного будуть шукати серед машиністів підйомних машин і слюсарів. ГАНЬБА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер