<

«З тієї ями, яка утворилася на Волиньвугіллі, ми повинні вийти», – Юрків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:50 | 22.10.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
11
/ коментарів 13

Вугілля, яке назбиралося на складах шахти «Бужанська», вже почали реалізовувати, але на шахті №9 «Нововолинська» закінчилася лава і добувати вугілля там на сьогодні ніде. Про ситуацію на копальнях ДП «Волиньвугілля» 21-го жовтня розповів призначений тимчасово виконуючим обов’язки генерального директора підприємства Володимир Юрків.

Керівник Волиньвугілля розповів, що з Центренерго дійшли домовленостей, укладений договір на реалізацію вугілля з «Бужанської». На шахту постачають вагони, понад 16 тис тонн вугілля має бути продано компанії.

Центренерго дає передоплату 10 мільйонів гривень. Юрків зазначив, що міністр енергетики та захисту довкілля дав вказівку частину коштів спрямувати на погашення заборгованості по заробітній платі та оплаті електричної енергії.

“Катастрофічна ситуація по дозволам, необхідно пройти відповідні експертизи, на це також потрібні кошти. Обладнання не відповідало нормам законодавства про охорону праці. Заводський термін завершився, іншої спецтехніки немає і коштів на закупівлю також. Залишається один вихід – привести обладнання до норм, провести ремонт, якщо необхідно. Спеціалісти перевірять та нададуть експертні висновки щодо подальшої експлуатації. До зупинки роботи шахт не дійде, інакше потім дуже дорого обійдеться відшкодовувати збитки, наприклад, відкачувати воду з шахт”.

На шахті №9 закінчилася лава №415, видобувати вугілля зараз ніде. Чого чекати шахтарям?

“Повторилася ситуація, яка була на «Бужанській», що свого часу цілий рік стояла. Будемо разом з інженерно-технічним складом Волиньвугілля розробляти програму роботи підприємства і шукати шляхи, щоб максимально зменшити збитки того, що шахта 9 буде працювати без лави.

Вихід – налагодити інтенсивний видобуток вугілля на «Бужанській» і попросити гірників, якщо будуть згідні, перейти туди, поки будуть готувати лаву на дев’ятій”.

Детальніше про ці питання, про Національну вугільну кампанію, чи розпочнуть процес реорганізації ДП «Волиньвугілля» для входження в неї та про сьогодення та майбутнє копалень – у відеоінтерв’ю Юрківа з журналістом БУГу.

“З тієї ями, яка утворилася на Волиньвугіллі, ми повинні вийти. Ситуація важка на шахтах, але не катастрофічна. Просто потрібно розібратися, “закотити рукава” та працювати”.




коментарів: 13
  1. За зарплату ні слова ні діла ви обнагліли в хлам? Ще пів року і робити не буде кому над цим не задумались?

  2. Шановні шахтарі і нововолинці зрозумійте одну істину наша крїна вже погрузла в таку яму що далі вже немає куди. По цілій Україні ситуація критична з нашими зарплатами і цінами. Побачимо шо буде далі…..

  3. Навіщо вішать лапшу на вуха, оборудовання нема то застаріло і т.д. Був інвестор який вкладав гроші в Бужанку і девьяту нова влада його усунула. Тепер пишете про якусь яму яку самі ви і зробили штучно щоб затопити і закрити ці шахти. А державні кошти яки будуть виділятися державою на реструктиризацію шахт розтащете по своїм карманам. Ось такий у вас план. А як так хочете і вболіваєте за людей насправді то верніть інвестора і люди будуть мать зарплату і основне роботу!

  4. Те, що зараз відбувавється з вугільною галуззю це не вина уряду, парламенту, президента, це розплата. Розплата за перемішане вугілля з породою задля плану, розплата за куплені лікарняні, розплата за “мертві душі”, розплата за прийом на роботу за взяту нероб та необгрунтоване розширення штату працівників, розплата за регреси 70-80% у цілком здорових людей, розплата за відгули “за банку”. Список можна продовжити. Дивують лише постійні звинувачення когось у своїх помилках.

  5. Першочергово, бездіяльність самого міністерства заганяє людей у глухий кут. Концесія України по знищенню вугільної галузі вже починає набирати обертів. Та ні про які гарантії для шахтарів мови не ведеться. Створення нових робочих місць у нашому невеличкому містечку є безпесперктивним….

  6. А вихід є, і дуже простий:розігнати “Волиньбезвугілля”, провести аудит шахт і надати повну економічну самостійність, держава має згадати, що таке “держзамовлення” і не усуватись від своїх прав і обов’язків.

    • Шановний Зебіл! Приходь, розжени, надай гарантії, виплати компенсації, вихідні допомоги, що передбачено чинним законодавством, проведи аудит, повір,вже самі працівники втомилися від ваших “страшилок” і давно вже нічого не бояться.

      • Незебіл стопудово правий! А тобі, госте 2, треба помовчати, та слухати, що розумні люди кажуть

      • По-перше:НеЗебіл! І по-друге:пропонував… І років 25 тому, і 10, і 5…З моїх пропозицій красти не виходило… Гарантії, компенсації… За що? Губу “розкатати” просто… Законодавство згадав, не краще було б про обов’язки пам’ятати, і потім бити себе в груди-я заробив! Не сприймай це персонально, це стосується ВСІХ-від директора-до табельниці…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок