<

З шахти №9 «Нововолинська» несанкціоновано вугілля не вивозили, керівника звільнили з порушеннями, а саму копальню ДП «Волиньвугілля» доводить до закриття – Танчев

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:57 | 29.04.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
129
/ коментарів 7

Службова перевірка, яку розпочало ДП «Волиньвугілля» 23-го квітня на копальні №9 «Нововолинська» має в собі підгрунтя змінити неугодного керівника, щоб реалізовувати корупційні схеми, розповідає Павло Танчев. До 16-го березня, коли гендиректор ДП видав наказ про його увільнення, Танчев виконував обов’язки директора копальні. Проте, розповідає, не вважає наказ про увільнення дійсним, адже в ньому допущено ряд порушень.

Про це, а також про нещодавні події на копальні він розповів БУГу разом з теперішнім в.о. директора копальні Олександром Шарком.

«Вбачаю наказ про увільнення недійсним, тому подав позов до суду» – Танчев

16-го березня був виданий наказ за підписом гендиректора ДП «Волиньвугілля» Володимира Юрківа про увільнення від виконання обов’язків директора шахти Павла Танчева. Наказ був виданий з порушеннями, впевнений Танчев, адже у цей час Юрків перебував з робочою поїздкою у Соснівці Львівської області, відвідував збагачувальну фабрику.

Танчев розповів, що наказу не визнає, оскільки в ньому не передбачено осіб, кому він може передати всі папери, вугілля і залишити посаду. Тому залишився неоформленим акт передачі складу, через що Танчев не може залишити посаду директора.

З 16-го березня і станом на сьогодні Павло Танчев – на лікарняному. Про порушення, допущені в наказі та вимогу його скасування він написав в заяві до ДП, проте відповіді, розповідає, не отримав.

“Я написав про всі порушення – вони не відреагували на мій лист. Тому подав позов до суду. Буде ухвала суду – буду виконувати, якщо правильно зробили”, – сказав Танчев.

У час поки Танчев на лікарняному виконує обов’язки директора копальні Олександр Шарко, головний механік шахти.

«Є усі документи на вугілля, яке вивозилося з шахти. Внести відомості до журналу обліку в’їзду/виїзду не змогли через те, що його забрав «смотрящій» охорони»

Нагадаємо, що БУГ повідомляв, що на ДП «Волиньвугілля» на копальні, через невнесене в облікову книгу в’їзду/виїзду авто з вугіллям, розпочато службову перевірку.

Насправді автомобіль з вугіллям не зупиняли, це вугілля було продане за гроші і згідно документів, розповідає Павло Танчев.

“Фактів підозри в крадіжці під час відвантаження вугілля не було, це вугілля продано за гроші. На вугілля з підприємцем є договір”.

Документ від 2-го січня 2020-го року надали: ТзОВ «УкрЗахід Стімекс» згідно договору купує 200 тонн вугілля на загальну суму 480 тисяч гривень.

Є накладна, точніше дві. Як розповідає в.о. керівника копальні Олександр Шарко, первинна накладна була з помилкою – її написали від 23-го березня. Вже 24-го квітня її виправили. Бухгалтер написала пояснюючий лист, розповів Шарко, проте їй не дали догану, адже це проста технічна помилка, говорить він.

Виписка ж з бухгалтерії датується 23-им квітня. За вугілля заплатили 27 тисяч гривень.

Але це сума – не за машину вугілля, а кошти, які покупець виплачує частинами, отримуючи вугілля, згідно договору, сказав Шарко. Так за 20 тонн було сплачено готівкою, а перед тим надійшла попередня оплата 37 тисяч.

Відповідний запис про вивезення вугілля зроблений у журналі руху вугілля 23-им квітня.

Крім того, розповіли Шарко і Танчев, ДП «Волиньвугілля» офіційно дозволило продавати вугілля безпосередньо керівництву копальні, а не через ДП. Є відповідні документи. Так, в лютому договори про продаж заключало ДП, а після 19-го квітня, згідно наказу Юрківа, «дозволено реалізацію вугільної продукції…».

Запис в книгу в’їзду/виїзду охоронці не змогли внести через те, що її забрав призначений «смотрящій за охороною». Пояснення про те, як зникла книга написали охоронці на ім’я Шарка 27-го квітня.

«Відсторонили мене і призначили сморящого над охоронцями, хочуть розкрадати вугілля і обладнання, яке є на шахті. Організовують корупційні схеми», – говорить Танчев.

Всі папери без підписів – це фікція, говорить Павло Танчев. він не розуміє звідки взялися цифри про вугілля, що на складах копальні, які публікував БУГ раніше.

«Вугілля, яке є на складі, яке реалізувалося, спалилося і лишилося, має облікуватися. Періодично перевіряють заміри складу на наявність вугілля. Станом на 1 березня було 478 тонн на залишку, на 1 квітня – 398. Звідки взяли ті цифри… то проста гра, маніпуляція цифрами без підтверджуючих документів”, – сказав Танчев.

“Послали охоронця забрати книгу. Повернули на інший день з записом, щоб зробити перевірку. Проте документу про службову перевірку я не бачив. Книга – це службова документація і вилучати її можна лише за ухвалою суду. Він порушив і буде відповідати. Охоронців фізично позбавили можливості внести відомості “, – сказав Шарко.

Як розповіли, вугілля реалізовано за договором, укладеним ще ДП «Волиньвугілля» за підписом Юрківа. Тому про його вивезення ДП«Волиньвугілля точно знало.

Як розповів Шарко, книга охорони відзначає лише те вугілля, яке вивозиться з шахти автомобілями, не враховуючи те, що спалює котельня. Тому дані в книзі не повинні збігатися з залишками вугілля, що лишилися на шахті.

«Я приїхав за особистими речима» – Танчев про події суботи 25-го квітня і виклик поліції на шахту №9

Нагадаємо, про події 25-го квітня на копальні БУГ писав раніше у статті: Розбірки на шахті №9 «Нововолинська»: охорона не пропустила Танчева і викликала поліцію.

Як пояснив Танчев, він приїхав на шахту забирати свої особисті речі, оскільки з 16-го березня і до того часу в нього не було такої можливості.

“Коли я приїхав на шахту, їх «смотрящій» викликав юриста і Стойловського ( в.о. технічного директора ДП «Волиньвугілля) і поліцію”, – сказав Танчев.

На підприємстві, як розповів він, був нормувальник і маркшейдер, всі були з апарату управління в кабінетах. У той день не було вихідного через карантинні заходи, адже «люди, хто може виконує роботу вдома, хто не може – їде на підприємство».

«Я приїхав за особистими речама, а там влаштували цирк. Приїхав саме того дня, бо не виходило раніше. Про приїзд був повідомлений в.о. директора. Я не організовував роботу маркшейдера і нормувальника, не фальсифікував документи. Приїхав сам, з собою нікого не привозив. Навіть якщо увільнений, я є працівник Волиньвугілля. Чому я не міг там перебувати?”, – сказав Танчев.

«Шахта з 20-го березня на простої через карантин, але і без карантину, шахтарям там нема, як працювати»

В копальні №9 «Нововолинська» з 20-го березня було введено карантинний режим. З того часу, з шахти відкачують воду. Проте не тільки через карантин у копальні важкі часи. Не вистачає обладнання, воно застаріле. Як розповів Танчев, ДП «Волиньвугілля» з сьогоднішнім керівником не працює над тим, щоб щось змінити.

“Надзвичайно важка проблема: немає стрічки конвеєрної для транспортування вугілля з лави. Наявна, ширина якої 40-55 сантиметрів, фізично не може відкачати 30 тонн в зміну, вона постійно рветься, бо стара. Не вистачає гірлянд, по яких іде стрічка.

На шахті могли б добувати 200-250 тонн вугілля в місяць зольністю 30/35%. Мали би 5 тис тонн вугілля в місяць за ціною 1600-1700 за тонну і заробляли б по 8 мільйонів. На фонд заробітної плати ми б заробили. А так зарплатний борг перед працівниками шахти сьогодні становить майже 13 млн гривень”.




коментарів: 7
  1. Ось так пройдисвіти з ДП яки приїхали до нас на заробітки хочуть урвать побільше і потім потікати. Вже Волиньвугіля таке проходило. Ось і маємо що нічого немаємо.Но таких брудних підстав ніхто ще проти наших хлопців не робив як зараз робить банда юрківа. Так що гуртуємося і розганяєм іх по домах. Бо шахти при них робити не будуть це вже ми побачили точно. Ім аби набити свої кармани і жити приспівуючи в своїх регіонах ім ми і наши робочі місця вибачте до дупи. Треба вибирати ці посади в робочих колективах і серед своїх.Тільки так є надія на стабільну роботу наших шахт. А це ДП з ціми злодіями чим бистріше розженем тім буде краще!

  2. Ооо в танчева знову вугілля спалилося, договір з виправленням ручкою, талон ,випадково, нетой))

  3. І ВСЕ ТАКИ ТАНЧЕВ КРАЩЕ ВИГЛЯДАЄ НА ПОСАДІ ГЕНДИРЕКТОРА ДП ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ , НІЖ ЦІ КРАДІЇ ЗІ СХОДУ (РУСЬКІЙ МІР).МОЛОДЕЦЬ ПАВЛО МИХАЙЛОВИЧ , ДАВИ ЦЕЙ РУСЬКИЙ МІР .МИ ТОБІ В ЦЬОМУ ДОПОМОЖЕМО .

  4. А налоги ? А ЕСВ ? А электроэнергии на 2 млн. грн. в месяц ? Ты так заработаешь … Ну и запчасти и расходники . Одно слово-долбоеб .

  5. Та вже ригати хочеться від вашого керівництва Танчев і Шарко. Розпаскудили всю шахту. Розікрали все! На шахті зробили рабство і сраколизство. Коли вже кантора виступає проти вас, то це вже ГАНЬБА! Дай нам нормально працювати і йди “нах… ” зі своім “шаріком, мавпою”.Ти нас надурив і неодин раз, а іншим ” своім собакам”завжди доплачуєш. Це не справедливо! А ще забери того придурка”Кєш”і “свиню”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа