<

З нагоди Дня Перемоги у Нововолинську відбулося покладання квітів до стели Героїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:51 | 9.05.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1
/ коментарів 6

9-го травня у День Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні представники влади, військового комісаріату, освітяни та ветерани зібрались біля стели Героїв у Нововолинську, щоб покласти квіти та вшанувати пам’ять загиблих в зоні АТО воїнів.

Святкування Дня Перемоги у Нововолинську відбулося без пафосних промов чиновників, обмежившись лише покладанням квітів до меморіальної стели “Слава Україні! Героям – слава!”, пам’ятних знаків  воїнам другого укріпрайону та “Воїну-захиснику-слава!”.

Під час покладання квітів біля меморіальної стели ветеран Василь Бусловський відзначив, що наразі Україна переживає нелегкі часи, адже знову на території країни йде війна. Він висловив сподівання, що звістка про перемогу незабаром пролунає над мирним небом нашої держави. Ветеран закликав молодь зберегти та захистити Україну.

За різними оцінками під час Другої світової війни в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення близько 5 млн. Разом з тим, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратило притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.

У 2014-му році із початком військових дій на Донбасі нововолинці одними з перших пішли захищати рідну землю. 51-ша об’єднана механізована бригада прийняла на себе перші удари і втрати  цієї війни. Сили бригади були розпорошені по всій території АТО, зараз понад сотня вояків нагороджені бойовими орденами і медалями, частина з них  – посмертно.




коментарів: 6
      • то всьо путін, вадиме. ти вже почав марити тою Москвою. випий щось що тебе заспокоїть

        • Вадим правий. В Польщі ветеранів на пальцях можна перелічити. Не думаю, що в Україні люди живуть довше, а ніж у Європі.

  1. Думаю, що справжні ветерани поклали б квіти на могилу загиблим солдатам у ВВ, а не тим, хто загинув в АТО. При чому тут ті,хто загинув у наш час?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця