<

З березня дітей без щеплень від кору не пускатимуть у садочки та школи Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:08 | 16.02.2019 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
3
/ коментарі 23

У Нововолинську вже з 11 березня не щеплених від кору дітей не допускатимуть до навчання у школах та відвідування дитячих садків

Таке рішення 15 лютого, прийняла міська комісія техногенно-економічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пише Нововолинськ.com.ua.

Насамперед, члени комісії заслухали завідувача Нововолинського Центру первинної медико-санітарної допомоги Ольгу Попіку та завідувача Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Наталію Мариніну щодо стану епідситуації з кором та ГРВІ у місті.

За їх словами, стан охоплення щепленнями проти кору школярів викликає занепокоєння. Адже, незважаючи на ускладнення епідемічної ситуації в області, вакцинуватись нововолинці не дуже поспішають.

Зокрема, Наталія Мариніна зауважила, якщо кількість захворілих на грип та ГРВІ зменшується, то на кір, навпаки, збільшується. З початку 2019-го у місті зареєстровано 25 випадків захворювання на кір. З них 15 дітей і 10 дорослих.

Оскільки ліків від кору немає, то єдиний шанс врятуватись від небезпечної хвороби – вакцинація.

«Найчастіше на кір хворіють діти без щеплень, які відвідують дитсадки й школи. Але дорослі та підлітки, яким не робили вакцинацію, також можуть захворіти. А от якщо рівень прищепленості в закладі становить 95% то ризик виникнення спалаху в даному навчальному закладі мінімальний», – наголосила завідувач Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Наталія Мариніна.

І запевнила, що місто забезпечене достатньою кількістю якісної вакцини КПК. І, зробивши щеплення, можна захиститись одразу від трьох небезпечних інфекцій – кору, епідемічного паротиту та краснухи.

Завідувач Нововолинського Центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Попіка запевнила, що місті створенні усі необхідні умови, аби вакцинуватися, є й вакцина – якісна і в достатній кількості.

«У Нововолинському Центрі первинної медико-санітарної допомоги можна зробити щеплення від інфекційних захворювань без попереднього запису і талонів. Для цього в амбулаторії ЗПСМ №4 (колишня дитяча поліклініка) відкрили окремий кабінет ( №10 на 2 поверсі з 8-00 до 14-00)», – зазначила Ольга Попіка.

Однак, вакцинуватись і ревакцинуватись нововолинці не поспішають.

«Станом на 15 лютого 2019 вакциновано 100 дітей віком 1 рік, що становить 19% від запланованих 528-ми. Ревакциновано 146 дітей віком 6 років, що становить 24% від запланованих 615-ти», – зауважила Ольга Попіка.

Завідувач Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Наталія Мариніна наголосила, що відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідувати дитячі заклади не дозволяється.

«Норма законодавства регламентує обмеження щодо відвідування невакцинованими дітьми дитячих (виховних, навчальних, оздоровчих) закладів. Зокрема, в ній вказано, що дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється», – констатувала Наталія Мариніна.

Врешті, за підсумками наради, члени комісії прийняли рішення встановити реальну кількість нещеплених учнів або вакцинованих з порушеннями календаря щеплень, в тому числі – за медичними протипоказаннями в освітніх закладах Нововолинська, забезпечити виконання санітарного законодавства щодо обмеження відвідування закладів освіти дітьми, які невакциновані, з 11 березня.

Начальник управління освіти Ольга Лакиш пояснила, що про порушення норми Конституції України, згідно якої кожній дитині гарантується право на освіту не йдеться. Оскільки діти, які не матимуть усіх необхідних щеплень, не будуть відстороненні від процесу навчання, а переведені на дистанційний процес набуття знань.




коментарів: 23
  1. Це хто не буде пускати? Якщо директори та завідуючі то це злочин і не мають ніякого ні морального ні тим більше юридичного права…Якщо представники медицини то яке вони мають право влазити в систему освіти і диктувати якісь свої навчання правила. Цирк та й годі…

  2. І ще додам… По перше дитячі заклади і заклади освіти (школи та садочки) це зовсім різні речі…По друге закон про інфекційні хвороби ст 15 набагато нижчий і немає ніякої переваги перед конституцією України…
    Щановні нововолинці не ведіться на цю безглузду нісенітницю, ви і тільки ви маєте право вакцинувати дитину чи ні, і тільки ви берете на себе відповідальність за здоров’я щепленої чи нещепленої дитини…
    Якщо ж вам озвучили якесь рішення відносно незаконного недопущення вашої дитини до школи чи садочка вимагайте наказ саме на вашу дитину а не просто листівку з інформацією (має бути ПІП і того хто видав цей наказ) і тоді сміливо викликайте поліцію чи звертайтеся до суду чи прокуратури…Можете більше знайти інформації в львівського адвоката Сергія Гули знайшовши на його сторінку.

    • “Право на освіту” може бути забезпечене державою в декількох формах:дистанційне навчання,домашнє навчання, навчання екстерном і навчання в організованих колективах. Діти без необхідних щеплень згідно закону не допускаються тільки до навчання в ОРГАНІЗОВАНИХ колективах. Так що ніякі права на освіту не порушуються. Читайте закони своєї країни не “по діагоналі” і вибірково на ваші смаки, а всі – в тому числі і ті, які передбачають ОБОВ*ЯЗКИ громадян. Хочете вчитись в колективі – зобов*язані щепитись, не хочете щепитись – вчіться вдома. Колективне здоров*я важливіше освіти конкретної дитини.

      • Міля хто має право вибирати яке навчання має бути в дитини? Мама чи педіатри? Чи директори? Ч

    • Вобше там пояснили відсторонити але перевести на домашнє навчання це не хрень прочитайте що це таке кір і подивімося чи можна його лікувати … Кір та тд лікують привівками Якщо наприклад ваша дитина не має привівок і може заболіти кором і ходить всіма в садочки і школи то це передається всім повітряно-крапальним шляхом

  3. В Конституції ще визначається найбільша цінність – здоров’я і життя людини.
    І права на освіту ніхто не позбавляє!!! Не хочете вакцинувати – велком на домашнє навчання.
    Ваші права закінчуються там де починається моя безпека

    • Скажіть будь-ласка чия має бути ініціатива переведення дитини на домашнє навчання? Тільки батьки вирішують де дитині навчатися і як…от і на оце право дехто хоче досягнути…

  4. Чи може здорова дитина (адже відсутність профілактичних щеплень не робить її хворою) піддаватись дискримінації через те, що колись у майбутньому вона можливо захворіє?

  5. Просто жах… Чому я повинна піддавати небезпеці свою дитину, бо в них блін план не виконується?! Діти каліками стають і вмирають від їх сраних вакцин, а тоді всі не при ділах. Це не від прививки, наша хата з краю.. Японія не має жодної обов’язкової прививки, все на розсуд і відповідальність батьків. А якщо щось і стається не дай бог, побічний ефект, то є цілі фонди, що відшкодовують постраждалим батькам компенсацію. Тобто визнають можливість шкоди вакцини… А в нас аби план дати

  6. Ну нарешті адекватні коментарі з’явились, а то я вже подумала, що таких як я мам, які ВАКЦИНУЮТЬ своїх дітей, та ще й у ПОЛІКЛІНІЦІ (!!!), ДЕРЖАВНІЙ (!!!) не залишилося… Дякую за мудрі коментарі, аж легше стало, бо як почитаєш тих антиваксерів, то аж підкидає від злості. Поняття не мають від чого вони НЕ вакцинують дітей, але так гордяться цим… Ну-ну… Почекаємо ще трохи. Дітей шкода, вони ж не винні, що батьки ідіоти)

    • Катя ніхто не принижує тих хто вакцинує і не ганьбить їх, а от тих хто Не вакцинують і обзивають і як хоч називають…ЧОМУ???
      Я ніколи не думала робити вакцинацію чи ні…мені в дитинстві робили всі щеплення і в медичному я те все вчила(поверхнево правда, лише графік щеплення і профілактику інфекційних хвороб) і дітей своїх почала вакцинувати без жодного сумніву…І коли в моєї дитини почалися серйозні проблеми після вакцинації тоді тільки я почала задумуватися чому так і цікавитися імунологією, вірусологією, алергологією…тоді я реально почала думати а не сліпо слідувати колективізації…

  7. Вы видите какой дала результат вакцинация с прошлого года? А на следующий год, что будет? Вымирать будем?

  8. а моя сусідка все життя що й робила то тільки купувала записи про ніби то виконані прививки, то тепер її діти по черзі не вилазять з лікарні. Як не одна болячка то інша.. Совпадєніє – нє думаю , як то говорять) Хоча нєт худа бєз добра : зато в армію каже не заберуть:) ось так от

  9. Хто народився в Союзі ,всі вакцинувались і ніякоі мови не було ,а тепер кацапстан зробив нам послугу з соцмереж ,де вкинув фейк про шкідливість вакцинаціі ,от і маєио епідемію .Мами ,які в це порвірили ,повинні дітей тримати дома ,наймати няньок і вчителів і не спихати потім на медиків ,якщо дитина захворіє .

  10. А ви, напевно,перший красень на селі! Ще і з щепленням. Ото ж комусь пощастить! Сміх та годі. Ви би,шановний, посоромились таке про жінку писати. Елементарної вихованості зовсім немає.

  11. Зробили би хоть аналізи на потрібність вакцинації, перед тим як всіх примусово заганяти

  12. у меня закомым сделали прививку ребенку и что ноги отняли, возили в больницу делали другие уколы

  13. Знаєте батьки тих діток яких без проблем мають можливість вакцинувати я бажаю вам не знати що так побічні ефекти привівки. Лікарі ж не гарантують що буде все в нормі і особливість така що прояви розтягуються не на один рік…. Маю двоє діток, чоловік і його мама з алергією. Отже перед тим як робити привівки мене ніхто про це не спитав чи є якісь проблеми із здоров,ям у родині , а це прямі застереження, на які мали б звернути лікарі і направити дітей на аналізи по резистентності до тих привівок, адже у дитинки міг бути вроджений імунітет до більшості привівок, а це означає що дитині не потрібна дане вливання хімії з ртутними консервантами або що. Отже нам давали без розбору все…. і як результат …. не хочу навіть писати…. довга історія. Щосаме цікаве діти страждають а вони далі заставляють до превивок і не каються. Ото ж я закликаю батьків , цікавтесь, взнавайте, все зважуйте, діти це не іграшка, я теж привита як і чоловік в ніколи привівки не ставила під сумнів але повірте якщо якісь відхилення, або роди чи сама ванітність важка дайте час, адже нас таких не багато , всі дітки які здорові і проблем немає за таких самі вирішуйте але мабуть спершу аналіз на резистентнісь , все обстежвння щоб зрозуміти стан дитини чи все гаразд по 10 бальній системі, і якщо лікарі дадуть гарантію що все буде ок, то чому ні? Ви думаєте я не переживаю як їм ходити в садочок чи потім до школи? Але таких як ми не так багато, ото з обережністью саме до таких діток.!!! Моя бабця 82 покійна і бабця чоловіка ні одної не мали, і пішли з того світу при здоровї і прекрасній пам,яті, навіть часом на думку наводило, а якби мене не прививали то може я в свої 30 не мала б стільки нюансів із здоровям та з пам,яттю. Аналізуйте, відчувайте серцем, щемить -ні, спокій- так. Життя це головне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер