<

Європейський проєкт з енергоефективності впроваджуватимуть у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:46 | 6.01.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
21
/ 1 коментар

Днями Нововолинськ пройшов усі етапи конкурсу та став учасником проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що впроваджується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії.

Заявку для участі у проєкті підготувала завідувач сектору з питань залучення інвестицій, реалізації проєктів та грантів відділу економіки виконавчого комітету Нововолинської міської ради Вероніка Сєргєєва. Загалом перемогу у конкурсі здобули 11 громад із різних областей України, у Волинській області лише одна – Нововолинська, – повідомляють на сайті міста.

Проєкт передбачає заходи із підтримки у розробці стратегічних муніципальних енергетичних планів (МЕП). Це комплексні довгострокові стратегії розвитку мережі постачання теплової енергії, призначені для підвищення енергоефективності, зменшення споживання енергії та викидів парникових газів.

Даний проєкт дасть можливість розробити повний муніципальний енергоефективний план, – повідомила заступниця міського голови Юлія Лефтер. – Це стратегічний документ, який ми будемо використовувати як дорожню карту для втілення енергоефективних заходів.

Крім того, відповідно до сучасних вимог, компанія GIZ надасть підтримку в оптимізації схем теплопостачання, які у 2019 році розробило КП «Нововолинськтеплокомуенерго» й затвердила міська рада.

Ще однією перевагою співпраці із компанією GIZ є можливість підготувати та впровадити демонстраційні проєкти комплексної термомодернізації громадських будівель, які слугуватимуть прикладом кращих практик економії енергії (понад 20-30%). Разом з тим, у рамках додаткового конкурсу, буде можливість отримати співфінансування на реалізацію проектів з термомодернізації будівель, які перебувають у комунальній власності.




один коментар
  1. повний дурдом те саме зееее в новіку нічого нового через півроку буде в новіку повний піпец з такими кум сват брат жінка чоловік що небудь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер