<

«Є куди оптимізовувати»: виконком не підтримав підвищення тарифів на тепло, проєкт доопрацюють

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:57 | 31.12.2020 / Нововолинськ /
Перегляди
4
/ коментарі 3

У Нововолинську на засіданні 31-го грудня виконавчий комітет за пропозицією міського голови не погодив нові тарифи на тепло для бюджетних установ. Їх, за пропозицією місцевого підприємства теплових мереж повинні були збільшити на 17% вже з першого січня. Проєкт рішення відправили на доопрацювання.

З проханням виконкому погодити нові тарифи за розрахунком звернулося Нововолинське теплокомуненерго. Збільшити тариф пропонувалося у зв’язку з підвищенням вартості енергоносіїв.

Як повідомив представник підприємства теплових мереж, це тариф суто для бюджетних установ, тому що в умовах карантину для населення тарифи підвищувати таким чином не можна, треба переукладати договори.

Загалом, за розрахунками, тариф для бюджетних установ згідно з проєктом рішення пропонували збільшити на 17%.

Так у 2020-му році вартість однієї гігакалорії становила близько 1 800 грн, згідно з проєктом винесеним на голосування пропонували встановити суму у 2 216 грн.

Як повідомили представники підприємства на засіданні, згідно з нещодавнім рішенням НКРЕКП, здорожчання енергоносія дещо нижче, ніж прогнозували, тому просили внести правки у проєкт із вартістю 2192 грн за гігакалорію.

За словами Бориса Карпуса, для розгляду подібного рішення про підвищення тарифів у членів виконкому повинно бути більше часу. Ще, сказав він, йому не подобаються певні цифри та певні управлінські підходи, не зважаючи, що є і деякі втілені позитивні заходи з енергозбереження.

“Основні показники по опалювальній площі за 13-ій рік та 19 майже однакові. Є стратегічний план розвитку підприємства, де є напрямок на індивідуальне опалення. Є можливість відключати будинки від централізованого постачання і встановлювати автономне опалення. Йдеться про 68 будинків. На жаль, ніхто не стимулював їхніх мешканців. Це не вигідно – постачати в ці будинки теплоносій, як підприємству, так і мешканцям”, – сказав Карпус.

Ще один показник роботи підприємства, який не сподобався меру – це питання спожитої електроенергії підприємством. Чомусь він за рік збільшився на 236 кіловатгодин.

“Замість того, щоб зменшувати кількість спожитої енергії підприємство її збільшує. На 236 кіловат годин. Плюс вчора були дані, які свідчать про те, що розподіл газу зменшився на гривню. Останнє – проєкт поданий нам 18-го числа. Варто ретельно вивчити ці тарифи в сторону оптимізації. Я впевнений, що є куди це діло оптимізувати”, – сказав Карпус.

В результаті більшість членів виконавчого комітету не підтримали проєкт рішення. Його повинні доопрацювати.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер