<

Якщо Сапожніков не оприлюднить дані про премії Нововолинської міськради до понеділка, то їх розмір дізнаватимуться вже через суд, – Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:17 | 16.07.2020 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
7
/ коментарів 16

Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков не надав відповідь щодо нарахування собі премій у 2020-му році. Відповідний запит меру скерував депутат міськради, помічник народного депутата Ігоря Гузя — Володимир Шаповал.

У зверненні депутат запитував, скільки премії у 2020-му році виписав собі мер Сапожніков. Натомість відповідь вразила. Народний депутат Ігор Гузь з цього приводу записав відеозвернення. У ньому він висловив обурення з приводу такої зухвалої поведінки очільника міста.

«Нещодавно була оприлюднена інформація, що міський голова Віктор Сапожніков за минулий рік отримав більшу заробітну плату, ніж мер Києва – Віталій Кличко, ніж мер Одеси – пан Труханов, ніж мер Дніпра – пан Філатов.

Ще раз. Мер Новововолинська, міста, в якому проживає менше 60-ти тисяч громадян, отримав Більшу зарплату, ніж міські голови Києва, Одеси, Дніпра. Я вже не кажу про інші міста і не називаю міста-мільйонники», – наголосив Ігор Гузь.

Нардеп розповів, що його помічник, депутат Нововолинської міської ради Володимир Шаповал раніше звернувся до міськради, щоб отримати інформацію, скільки премій у 2020-му році отримав Сапожніков, його заступники та інші члени виконкому. У відповідь лише повідомили, що за січень-травень виплатили більше 2-х мільйонів премій.

Тож Володимир Шаповал подав повторне звернення з проханням уточнити і надати розрахунок, хто і скільки конкретно отримав цих премій у Нововолинській міській раді в тому числі, Віктор Сапожніков і його заступники. Ось прийшла відповідь:

«Виходячи зі змісту визначення цього поняття, виконавчий комітет Нововолинської міської ради просить повідомити, для вирішення якого питання, пов’язаного з вашою депутатською діяльністю, ви подали згадане вище звернення».

«Тобто, Віктор Сапожніков не дає відповіді на запитання мого помічника, депутата міської ради: хто і скільки отримав премій. Це анекдот, друзі, шановні мешканці Нововолинська, тому що це людські гроші, бюджетні гроші! А Віктор Сапожніков і його заступники – на преміях», – зауважив Ігор Гузь у стінах Верховної Ради.

З його слів, це питання – порушення чинного законодавства, адже інформація про всі премії і надбавки повинна бути у вільному доступі не тільки депутату чи помічнику народного депутата, а й простому виборцю.

«Хтось, хто радить Сапожнікову таким чином поступати, робить усе можливе для того, аби він в шостий раз точно НЕ переобрався міським головою. Тому що ми однозначно цю інформацію знайдемо і повідомимо нововолинців, скільки премій отримали за останні пів року конкретно Сапожніков і його заступники.

Усе місто буде знати, що міська рада і конкретно персонально Сапожніков боїться розголошення цієї інформації. Тому, пане Сапожніков, я даю вам час до понеділка оприлюднити цю інформацію публічно.

В іншому випадку, з понеділка ми подаємо до суду і рішенням суду ми безумовно цю інформацію знайдемо і повідомимо нововолинців про те, які премії під час пандемії і під час боротьби з коронавірусом, коли лікарні, в Нововолинську зокрема, недоотримують кошти, ви самі собі нараховуєте», – наголосив Ігор Гузь.

«Знайте – Нововолинська міська рада і безпосередньо Сапожніков – це люди, які бояться оприлюднення інформації, які хочуть жити і діяти тишком-нишком, собі мільйони нараховувати, аби люди цього не знали», – додав нардеп.

Таким чином, він закликав нововолинців та решту друзів у мережі фейсбук поширити це відео з підписом «Пане Сапожніков – не приховуйте свою премію!»




коментарів: 16
  1. Ви з амілою розберіться за неякісний ремонт вулиці Ковельської,куди грошики пішли?!вже забули….

  2. Все що робиться в міськвиконкомі -залишається в міськвиконкомі , і Гузь не вище
    суда і його виконавців , нагадайте чим закінчився суд за позовом Бідзюри і що?? Можливо до народного депутата і його помічників буде інше відношення . в нас всі рівні , але є рівніші ,правда ж Вікторе Борисовичу , бачте закортіло ім то по по майну звіт подавай , то тепер – гроші , ах ви неблагодарні, людина до гробової доски готова і далі так працювати

  3. Дуже правильне рішення щодо суду. Тільки таким чином можна чогось добитися і показати справжнє обличчя старого шахрая. Якби, хоча б 3% зі загального числа виборців Нововолинська подали до суду на нього, із тих чи інших причин – він давно вже сам (!) втік би з міста. Звичайно, є люди, яким не по кишені сплатити судовий збір у сумі 800 грн., але ж є і багаті люди, які бояться самі це зробити! Тоді, не пошкодуйте – дайте гроші від щедрот своїх на це – сміливим і бідним. Вони вам, коли зникне комуністична система кругової поруки в місті, повернуться сторицею! І Господь вас, за Божу правду, нагородить довголіттям та багатством. Бо для Нього, дорожчого і правдивішого за Його істину, немає.

  4. А підприємцям в період карантину відмовив у звільненні від податків та орендної плати

  5. Цікаво було б громаді міста взнати також скільки гребуть собі зарплат та премій кєровніки комунальних підприємств? Люди кажуть, що не менше за Сапожнікова. Це притому, що в Новіку комуналка для людей найдорожча в державі.

  6. САПОЖНІКОВА ПРИТЯГНУТИ ДО КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця