<

Якщо працюєте в тіні – не маєте морального права вимагати всього від влади, – мер Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:13 | 13.05.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
66
/ коментарів 15

Речі, які пов’язані із благоустроєм та комфортним проживанням в Нововолинську, що потребують бюджетних коштів, можуть вимагати лише ті мешканці, що працюють легально.

Про це в інтерв’ю для БУГу розповів Нововолинський міський голова Борис Карпус.

Є величезна кількість людей, які працюють в тіні. За різними оцінками експертів Асоціації міст України – до 33%. Голова громади зазначив, що хоче показати цим людям: працювати легально в Нововолинську набагато краще та спокійніше.

“Постійно в діалозі з місцевим бізнесом, відвідую підприємства. В нас є такі, що експортують продукцію у більш як 30 країн світу.

Був важкий ковідний рік і відповідно скорочення податкової бази. Дуже багато людей не змогли виїхати за кордон на заробітки і вони шукають працевлаштування в Нововолинську. Хотів би, щоб жителі міста працевлаштовувалися тут. У нас одна із найвищих середніх зарплат в області. Відповідно сплачується ПДФО, який дозволяє робити щось корисне для міста”, – розповів Карпус.

Мер зазначив, що той, хто хоче зареєструватися підприємцем, має зрозуміти: у влади є інструменти, які підштовхнуть до реєстрації. У планах – створити спілку підприємців, розробити програму підтримки підприємництва. Якщо вдасться виграти проєкт по реконструкції ЦНАПу, то на першому поверсі буде Центр підтримки підприємництва.

“Хотів би звернутися до тих, хто не зареєстрований підприємцями. Ми вам допоможемо, покажемо та розкажемо. Це не довго, не дорого і не боляче, але це дозволить вам розуміти певні речі. Звертаючись до влади по нормальний режим роботи садочку чи школи, асфальтування чи освітлення вулиці, легальна робота дає вам право голосу.

Якщо ви працюєте в тіні, не сплачуючи податки, то не маєте морального права вимагати в місцевої влади речей, які пов’язані з видатками бюджету. А це майже все, що пов’язане з благоустроєм та комфортним проживанням, – зазначив мер.




коментарів: 15
  1. А якщо я,купуючи в магазинах товари кожен день,сплачую ПДВ за усіх підприємців? То що,я не маю права вимагати благоустрою? Так як кінцевий споживач є платником ПДВ.Чи я не правий?

  2. До поки мер міста не почне виконувати свої обов’язки так як це належить пропоную не платити йому зарплату.Так же і за міську мерію і їх працівників. Вот і економія бюджету…

  3. Якщо працюєте в тіні – не маєте морального права вимагати зворотнього від влади:)

  4. Взимку ви були безпомічні, весною безпомічні. Що ж буде далі. Ви коли працювати будете? Взимку місто засипало снігом та сміттєвий колапс, весною немає доріг і ніхто їх не робить. Благоустрій та чистота також не на рівні.

  5. А у парку біля атракционів свої батути, надувні гірки виставляє особа яка не сплачує ні податки ,свідоцтво про реєстрацію підприємця є ,але він як підприємець закритий , і це все він робить під носом у міської ради,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця