<

Якісний та конкурентний інтернет: у Нововолинську відбулася зустріч з провайдерами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:36 | 20.01.2021 / Нововолинськ /
Перегляди
149
/ коментарів 13

Міський голова Нововолинська Борис Карпус підняв питання якісного та конкурентоздатного інтернету в громаді. 20-го січня мер провів зустріч з інтернет-провайдерами.

На нараді були присутні представники брендів «Київстар», «Укртелеком», «Volnet». До слова, представників місцевої компанії «ТТІ» на зустрічі не було.

Як зазначив міський голова, через приєднання навколишніх сіл до Нововолинська, там виникла необхідність підключення освітніх та комунальних закладів до інтернету. Також в майбутньому в громаді будуть впровадженні реформи, зокрема, «Безпечне місто», які потребують якісної муніципальної мережі. Тому будуть оголошуватися відкриті конкурси для провайдерів. Додав, що багато нововолинців нарікають на поганий інтернет в місті.

За словами представника Київстару, дротовий інтернет у Нововолинську був не доступний виключно в багатоповерхівках, розміщених ближче до центру міста. Шахтарський, 5-й та 15-й мікрорайони повністю покриті мережею, але через певний супротив, покрити своєю мережею центр міста не вдалося.

Стосовно сіл, як зазначив представник провайдера, наразі Київстар може надати виключно мобільний 4G інтернет, інші їхні технології в селах недоступні. Він додав, якщо не буде опору, Київстар готовий розглянути питання підключення центру міста до своєї мережі.

За словами представника Укртелекому, вони готові при необхідності підключити села до мережі на тендерній основі. Щодо міста, в них є потрібне обладнання для підключення шкіл, комунальних закладів до інтернету, потрібен тільки список об’єктів для прорахунку вартості робіт.

Борис Карпус запевнив, що перепон зі сторони влади не буде, головне – щоб провайдери працювали згідно чинного законодавства, а жителі Нововолинської громади отримували якісні та конкурентоспроможні послуги інтернету.




коментарів: 13
  1. Пан Мер, те,що ви розглядаєте питання швидкісного інтернету–все це дуже добре(чекаємо конкретного результату вашого засідання) Але сьогодні,20 січня, тротуари нашого міста повністю завалені снігом. Ходити по них людям похилого віку дуже важко. Де снігоприбиральна техніка? Людям треба конкретний результат ваших дій. на посаді мера, а не імітація бурної діяльності. Результат вашої роботи поки що нульовий.

    • Вийдіть з Інтернету. Гляньте за вікно. Дороги розчищені. Тротуари посипані.
      Що не подобається?

  2. ТТІ Оптика, перших 4 місяці, поки просто бомба, надіюсь будуть тримати планку.

  3. Інтернет перш за все. Чуть притрушені снігом тротуари це завал??? Нема чого скиглити! Тим більше вже вжито заходів щодо підвищення температури повітря для розтоплення снігу. Давайте якісній інтернет у центр міста!!!!

  4. Київстар поки що найкращий . Якщо тепер буде дозволено проводити його в і в центрі, то масса людей на нього перейде.

    • Ви досі вірите в казу що Пінчук з його мільярдами не міг добитись дозволу від якогось Нововолинського мера на проведення своєї компанії десь поза 5,6,15,Шахтарський мкрн? Якби їм це було вигідно, то вони б вже давно розгорнули свою мережу в центрі, приватному секторі і будь-де де б захотіли! Як спеціаліст з багаторічним стажем скажу лише, що Київстар просто зібрав вершки з багатоповерхівок (~30-40 кв) і навіть не намагатиметься йти далі. А ви продовжуйте жити ілюзіями що Київстар кудись там не пускав Сапожніков, а тепер все #падругому

  5. Та який Укртелеком.вони швидкість надати нормальний не можуть. А ще вони хочуть села підключити. Не смішить.

  6. як вже ті нитики надоїли..
    то листя багато, то снігу.. ще влітку напишіть меру- чому так сонце сильно пече вам! :)

    • Так це один з їхніх обов’язків який вони не виконують! А нарікають що ПАПЄРЄДНІКІ такі погані… АйЙайай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок