<

Як дбають про права дітей у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:22 | 20.03.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

У місті Нововолинську проживає 11 060 дітей.

На обліку  служби у справах дітей – 155 дітей. З них: 27 дітей-сиріт, 86  дітей, позбавлених батьківського піклування. 95 дітей даної категорії проживають у сім’ях опікунів (піклувальників), 6 – на повному державному забезпеченні, 4 дітей виховуються в дитячих будинках сімейного типу та 8– у прийомних сім’ях, 42 – дитини перебуває на обліку як такі, котрі опинились у складних у складних життєвих обставинах, – повідомила начальник служби у справах дітей міськвиконкому Іванна Думич, доповідаючи на засіданні виконкому про стан виконання структурним підрозділом делегованих повноважень за  минулий рік, – пише сайт міської ради.

Вона розповіла, що  торік одній дитині – сироті   за кошти міського бюджету та за кошти субвенції з державного бюджету в сумі 100 тис. грн. було придбано соціальне житло. В одній квартирі, що на праві власності належить 2 дітям-сиротам, проведено капітальний ремонт   на загальну суму 100 тис. грн.

Іванна Думич  наголосила, що у Нововолинську функціонує 2 дитячі будинки сімейного типу та 5 прийомних сім’ї, де виховується 21 дитина з числа сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Торік відповідно до рішення виконкому  створено 2 прийомні сім’ї, до яких влаштовано 2 дитини, позбавлені батьківського піклування.

Сьогодні 95 % дітей  цієї категорії охоплені сімейними формами виховання.

Начальник служби у справах дітей наголосила, що здійснюється постійний контроль за  дотриманням житлових та майнових прав дітей.  Створений реєстр житла, що належить дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

На засіданні виконкому з 32 питань, які були внесені на розгляд виконкому,  майже 20 стосувалося  соціального захисту і захисту прав та інтересів дітей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок