<

«Я цю чорну хустку не зніму до кінця війни»: мати загиблого Героя України з Благодатного Костянтина Мрочка

12:41 | 20.04.2023 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
7394
/ Коментарі відсутні

Костянтин Мрочко загинув 8-го березня 2022 року на початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну на Київщині. Його відзначено званням Героя України та орденом «Золота зірка» посмертно.

“Коли твоя дитина на війні, то твоя душа біля твого сина – це щодень, щохвилини ти живеш у страху за його життя”, – розповідає Суспільному мати загиблого Героя України Алла Мрочко із селища Благодатного Нововолинської громади.

Військова служба Костянтина Мрочка розпочалася у квітні 2014 року. Він одним із перших пішов захищати Україну. Брав у участь у боях за Дебальцеве. Служив в славнозвісному танковому екіпажі “Лесик” разом з Миколою Тишиком і Романом Ляшком.

“У 2014 році, коли оточили танкістів біля Дебальцевого, у сина та його побратимів була лише одна дорога – мінне поле. Вони викликалися йти першими. Він казав: мама, ми молилися, довірилися Господу, навіть не було тремтіння, впевненість була. Бригаду вивели”, – говорить жінка.

Після служби у 2014 році Костянтин працював в Ізраїлі на фермі, де заклав виноградник, – розповідає матір. Каже: її сина там полюбили й на його честь назвали вино “Костя” з розповіддю про Героя на етикетці.

За пів року до повномасштабного вторгнення Костянтин Мрочко повернувся в Україну, бо знав, що буде новий етап війни.

“Не могла усвідомити, що війна, але дякувати Богу, що він вернувся раніше і ми мали змогу насолодитися часом разом. Я живу цими днями сьогодні”, – каже Алла Мрочко.

Алла Мрочко не поховала син, його тіло згоріло разом з танком дотла. Жінка не знімає чорної хустини. Каже, що носитиме їх до закінчення війни, бо щодня гине чийсь син, син України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер