<

«Вже пів року не можемо добитися виплати аліментів, виконавча служба шле відписки», – мешканка Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:43 | 23.11.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
2077
/ Коментарі відсутні

Мешканка Нововолинська Валентина Фесюк звернулася до БУГу та розповіла, що її донька не отримала аліментів на малолітнього сина за один місяць. У виконавчій службі, через яку відбувається виплата, стверджують, що заборгованості немає. Проте жінка розповідає, що це відписки, а дитині не виплатили більше трьох тисяч гривень.

Як говорить жінка, батько хлопчика працює на Нововолинському теплокомуненерго. З 2015 року її донька отримувала аліменти через бухгалтерію підприємства. Але завжди виникали якісь труднощі: то не на той рахунок відправлять, то взагалі в інший банк, каже пані Валентина.

Цьогоріч її донька звернулася до Нововолинської виконавчої служби, щоб через неї отримувати кошти.

“Зарплата на підприємстві 7-го числа, за день-два після опрацювання, як нам пояснили, аліменти мали б нам надходити. Однак виконавча їх затримує. Можуть і 15-го, і 19-го числа заплатити”, – каже жінка.

За словами пані Валентини, після скарг на гарячу лінію, аліменти почали виплачувати вчасно, але за червень 2021-го року з колишнього чоловіка доньки кошти не були вирахувані.

“За той місяць донька аліменти не отримала. Тоді вона подзвонила до колишнього, щоб запитати, чи вирахували з його зарплати. Він відповів: «Ні, а я за що буду жити». Думали, що може на наступний місяць аліменти віддадуть, але ніхто так і не віддав “, – розповіла вона.

Виходить, каже жінка, що вони місяць пропустили і далі, не враховуючи їх, проводять виплати. Пані Валентина ходила до виконавця. Там їй порадили звернутись до колишнього чоловіка, щоб він виплатив кошти готівкою. Жінка запевняє, що він цього робити не буде.

“Ми пішли до завідуючої виконавчої. Вона сказала, що нам взагалі нічого не положено”, – додала пані Валентина.

Жінка писала та зверталась на гарячу лінію Департаменту державної виконавчої служби України. У відповідь отримує: “Відповідно до проведеного розрахунку, заборгованість зі сплати аліментів станом на 01.11.2021 відсутня”.

“Ми щомісяця пишемо скарги, вже більше п’яти є. Щоразу отримуємо у відповідь – боргу немає. Можна ж взяти виплату за червень, подивитися, що було вирахувано і куди відправлено. Вже пройшло пів року, а ще пройде рік і ми нічого не докажемо”, – говорить жінка.

Донька пані Валентини в листопаді отримала у відповідь запрошення на селекторну нараду до Луцька.

“Я кому розповідаю за ту наряду, всі не сміються, її ніхто не мав туди запрошувати. Донька не їздила, бо їй треба було брати вихідний, тратити кошти на дорогу. І вони б знову там розповіли теж саме. Так і вийшло, знову написали, що заборгованості немає”, – говорить пані Валентина.

Жінка скаржиться, що їх не чують, говорять одне – боргу немає, а 3 200 гривень дочка та дитина не отримали. До суду звернутися, каже пані Валентина, не можуть, бо для цього потрібні гроші. І де шукати правду, жінка вже не знає.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця