<

«Випишемо», – Бабенков пообіцяв розібратися із прокурарами, які «прописані» у приміщенні колишнього дитсадка в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:10 | 27.02.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
60
/ коментарі 2

У колишньому дитячому садку, який передали під приміщення Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури, зареєструвалися деякі прокурори, однак будівля не має статуса житла.

Про це 27-го лютого під час звіту керівника Володимир-Волинської місцевої прокуратури Олександра Бабенкова на сесії Нововолинської міської ради розповів депутат, радник міського голови Нововолинська Володимир Рожелюк. Обранець громади попросив розібратися із законністю “прописки”.

“Міська рада передала приміщення в Нововолинську під оперативне управління Генеральної прокуратури. Потім виявилося, що там прописані деякі прокурори, хоча ми надаємо їм житло. Просив би, розберіться з законністю тих прописок. Як вони прописувалися, через кого, ми статусу житла не надавали“, – зазначив Рожелюк.

Керівник Володимир-Волинської місцевої прокуратури перепитав, чи зареєстровані прокурори у самій будівлі прокуратури і після ствердної відповіді, сказав: “Випишемо, не переживайте”.

Свої запитання прокурору поставили й інші депутати Нововолинської міської ради після короткої доповіді Бабенкова.

Він зазначив, що в місті рівень злочинності з розрахунку на 10 тисяч населення більший, ніж в середньому по області. Розповів, що за результатами діяльності Нововолинського віддіду прокуратури впродовж 2019 року було внесено відомості про вчинення 1458 кримінальних правопорушень, проти 1546 в 2018 році.

“Станом на 1 січня 2020 року незакінчених кримінальних проваджень – 1869. Це дуже велика кількість, фактично на 400 за рік зросла цифра, що створює відповідне навантаження на прокурорів. Враховуючи, що нововолинський відділ налічує всього 6 прокурорів, а зараз одна працівниця пішла в декретну відпустку”, – сказав Бабенков.

Депутат Роман Чорний висловився щодо професійності та порядності прокурорів, натякаючи, що не всі є такими.

“Оновлена прокуратура має пройти атестацію і відповідати критеріям порядності, доброчесності та професіоналізму. Офіс Генпрокурора оновився на 60%, 40% не пройшли атестацію. Які у вас є прогнозні показники щодо місцевих прокурорів, чи пройдуть вони атестацію? Ви маєте знати як працюють ваші підлеглі: чи доброчесно і професійно. Скільки відсотків залишиться, скільки не пройдуть атестацію?”, – запитав Чорний.

Бабенков відповів, що ті працівники в місцевій прокуратурі, з якими він знайомий, всі відповідають названим критеріям і можуть служити належним чином та здійснювати свою роботу. Попросив депутатів та громадян особисто звертатися, якщо виникають моменти сумнівів щодо діяльності прокурорів.

“Певні недоліки вони є скрізь, і пов’язані перш за все з великим навантаженням на прокурорів”, – додав керівник Володимир-Волинської прокуратури.

При цьому Чорний зауважив, що якщо прокурори дуже зайняті і мають багато проваджень, для чого вони “самі собі шукають роботу та дають неправомірні запити і багато чого іншого”.

Депутат Віктор Тарасенко поцікавився, яка співпраця прокуратури з Нововолинським відділенням поліції.

“Діло в тому, що вас не представили, ви не представилися… (Я керівник Володимир-Волинської місцевої прокуратури Олександр Юрійович Бабенков – відповів прокурор)…, новий керівник прокуратури, є новий керівник поліції, – продовжив Тарасенко, – в мене запитання до вас: як бачите співпрацю з начальником відділення поліції. Чому воно виникло? Був випадок, при старому прокурорі і начальнику поліції, я був на одному інциденті понятим. Спіймали на гарячому злодія, який зривав ланцюжки в жінок та доставили в відділок. Виявили в нього крадене, постраждалі опізнали його. Слідчі записали все в протокол. Тут заходить працівник прокуратури і каже “що ви тут поросписувалися, я може не дам згоди на арешт, а ви тут порозписувалися. Моєму обуренню не було меж. Організуйте співпрацю зі своєю прокуратурою. Яка вона буде: така, як була, чи…”.

Бабенков зазначив, що зараз вдвічі зменшилася реєстрація злочинів, а тому, ввважає, що співпраця нормальна.

“Скажете мені прізвище того прокурора – ми з тим питанням розберемося”, – відповів керівник Володимир-Волинської прокуратури.

Додамо, з приводу будівлі прокуратури, яке колись було приміщенням дитсадка, неодноразово піднімалося питання доцільності. Адже там замість 6-ти прокурорів могли б виховуватися дітки. Саме на цьому постійно наголошує народний депутат Ігор Гузь.

Паламентар з цим питанням кілька разів звертався до колишнього Генпрокурора Юрія Луценка і вже двічі до нинішнього – Руслана Рябошапка. Та у відповідь – лише відписки.

Читайте також:

“Добре, що не матом. Луценко відповів жаргоном про повернення нововолинським дітям приміщення прокуратури”.

“Генпрокурор Рябошапка відмовляється повернути приміщення колишнього дитсадка дітям Нововолинська – нардеп Гузь”.




коментарів: 2
  1. не вистачило рожелюку сірої речовини, щоб зрозуміти, що не прописують в не житловому приміщенні….ніхто там не прописаний, це нереально.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок