<

Викидав сміття на узбіччя дороги: на мешканця Благодатного склали адмінпротокол

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:50 | 2.05.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
6
/ коментарі 2

28-го квітня іваничівські поліцейські на місці стихійного сміттєзвалища у Лиовезькій ОТГ неподалік смт Благодатне виявили чоловіка, який викидав сміття на узбіччя грунтової дороги, оскільки неодноразово бачив та знає, що його односельці теж так роблять. Мешканцю Благодатного загрожує штраф від 340 до 1360 гривень.

Про це інформують на сторінці Іваничівського відділення у фейсбук.

Порушника виявили під час рейдової перевірки по округу Литовезької сільської ради Іваничівського району.

Під час рейду в місці стихійного сміттєзвалища організованого поблизу смт Благодатне на якому напередодні виникло чергове загорання сміття працівниками поліції було виявлено особу, яка здійснювала вивіз сміття. У ході спілкування з останнім та перевірці документів було встановлено, що він є жителем селища Благодатного і вивозив сміття, яке в подальшому викидав на узбіччя грунтової дороги, оскільки неодноразово бачив та знає, що його односельці теж викидають на дану ділянку сміття, внаслідок чого утворилося стихійне сміттєзвалище.

Поліцейськими Іваничівського відділення поліції на дану особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ознаками ст. 152 Кодексу України про адміністративне правопорушення – порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліцейські наголошують, що у відповідності до ст. 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» на об’єктах благоустрою (до яких відносяться, зокрема, території загального користування) забороняється: вивозити і звалювати в не відведених для цього місцях відходи, траву, гілки, деревину, листя, сніг.

Крім того правохоронцями скеровано на адресу органів місцевого самоврядування пропозиції про усунення причин та умов, що сприяють вчиненню правопорушень, з метою вжиття ними заходів щодо усунення стихійного сміттєзвалища.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця