<

Виявлено джерела викидів, дозволу на які Кроноспан не отримав: що було у листі, який «вилучили» в екоактивістів Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:49 | 24.07.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
40
/ 1 коментар

Екоактивісти Нововолинська таки отримали на руки висновок Держекоінспекції. В ньому йдеться, що під час проведеної перевірки на ТзОВ «Кроноспан УА» були виявлені джерела викидів забруднюючих речовин, дозволу на які не було отримано.

Нагадаємо, два місяці тому Оксана Грачова звернулась до екологічної інспекції України зі скаргою на неприємний запах у Нововолинську. Як розповіли БУГу, лист-відповідь, який надійшов жінці, забрала поштарка на прохання невідомої особи. З цього приводу активісти написали заяву у поліцію.

На своїй сторінці у фейсбуці 24-го липня екоактивіст Віктор Степюк написав, що поліція розшукує особу, яка незаконно вилучила “не того листа” та опублікував висновок Державної екологічної інспекції.

Він зазначив, що той, хто “вилучив” поштовий лист не знав, що їх було два. Степюк говорить: “Основний відправили через два дні”.

“Підприємство здійснило нове будівництво комплексу будівель і споруд зі встановленням нових дооснащених існуючих виробничих ліній. Згідно наданого проєкту оцінки впливу на навколишнє середовище передбачені нові 19 джерел викиду забруднюючих речовин. При огляді нового будівництва було виявлено експлуатацію теплогенераційної установки та факт здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря”, – йдеться в листі.

Позапланову перевірку на Кроноспані було проведено 2-го липня. В результаті якої було виявлено, що дозволу на викиди від новоутворених джерел викиду не було отримано.

“По виявленому порушенню посадову особу підприємства, яка відповідальна за дотримання вимог природоохоронного законодавства, притягнуто до адміністративної відповідальності та видано припис на усунення порушень“, – зазначається в документі.

Степюк додав: “Державна екологічна інспекція у Волинській області розпочала дуже серйозне розслідування цієї ситуації і ситуації в Нововолинську в цілому. Новий керівник. Розумний і не підкупний. Буде гаряче всім…”.

Нагадаємо, в середині травня 2020-го року на заводі «Кроноспан» у Нововолинську було випущено першу ОСП (OSB-плиту), а в той же час мешканці Нововолинська почали скаржитися на сморід у місті, що йде від підприємства.

Читайте також:




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця