<

Виявлено 62 контактні особи першого захворілого на коронавірус у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:26 | 9.04.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
7
/ коментарів 9

Станом на 9-те квітня виявлено 62 контактні особи захворілого на COVID-19 72-річного нововолинця. Усім рекомендовано самоізолюватися та в разі появи симптомів респіраторних захворювань, телефонувати до сімейних лікарів. Усім їм буде проведено ПЛР-тестування.

Хворий спочатку перебував на лікуванні у терапевтичному відділенні із пневмонією, згодом стан погіршився і пацієнта перевели у реанімацію й підключили до апарату штучної вентиляції легень. 9-го квітня його стан стабілізувався, та, згідно алгоритму дій, чоловіка мають перевести до обласної клінічної лікарні, – повідомляють на сайті Нововолинської міської ради.

Всі служби, які задіяні у ліквідації надзвичайної ситуації, зокрема розповсюдження коронавірусної інфекції, працюють у посиленому режимі. Проведено роботу із встановлення контактів хворого з родичами, медичними працівниками, іншими хворими, які у той же час перебували на лікуванні у терапевтичному відділенні. 

Нагадаємо, зранку відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Там, де виявлені контактні особи, проводиться дезінфекція під’їздів. Навдовзі дезінфікуватимуть тротуари та вулиці міста.

Крім того, 8-го квітня до лікарні поступили ще двоє людей із явними ознаками коронавірусної інфекції. Вони, разом із хворим, що має підтверджений діагноз, лікувалися у санаторії «Червона калина» на Рівненщині. Ще п’ятеро чоловік, які також повернулися із цього санаторію перебувають на самоізоляції.

Із ознаками пневмонії до Нововолинської ЦМЛ у інфекційне віділення поступив мешканець Іваничівського району. Але цей випадок не пов’язаний із попередніми.




коментарів: 9
  1. Я так розумію, що в Нововолинську пацієнтам з пневмонією не роблять тести на коронавірус?!

    • Розумний вчитьтся на чужих помилках, дурень – на своїх. Знаючи ситуацію у світі – хворого не ізолювали до отримання результатів. Сьогодні краще “перебздеть”, ніж “недобздеть”.

  2. Мороз в кріслі пересидів!!! Його бездарне керівництво призвело до ситуації, що сталась. З пневмонією не ізолювати хворого — це злочин перед персоналом лікарні. Хоча коли «воно» дбало про своїх лікарів, вже навіть не кажу про медсестер чи санітарок. Тільки верещати вміє.

    • А ще люди говорять що цей чоловік добрий знайомий мороза і тому все робилось на його розсуд!при такій ситуації в світі відразу потрібно було перевіряти на ковід!!!

  3. А те, що Мороз дав розпорядження медсестрам усiх вiддiлень чергувати в iнфекцiйному вiддiленнi, говорить про що? А завiдуючi вiддiленнями з цим погодились. Запитайте в медикiв, чи вiдмiнили це безглузде розпорядження, наражаюче на розповсюдження хвороби i на медикiв, i на пацiентiв.

  4. Малих дітей з ознаками ГРВІ відразу кладуть в інфекцію,а тут під час епідемії з пневмонією в терапію,де логіка?

  5. Яка гарантія що люди які були в контакті з хворим на самоїзоляції? На свідомість людей надіятися марно! Сусіди які знають проконтролюйте !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер