<

Вибори, «євробляхи», поламані двері під‘їзду та «грибок»: про депутатське і не тільки говорив Гузь з людьми у дворах Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:23 | 12.11.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
7
/ коментарів 5

Народний депутат України Ігор Гузь зустрівся в дворах із мешканцями Нововолинська. Говорили про загальнодержавні проблеми: майбутні вибори, «євробляхи», дороги, а також і про особисте жителів будинків та “наболілі” питання. Користуючись нагодою, просили нардепа допомогти встановити спортивні та дитячі майданчики, лавки, відремонтувати ліфти, вхідні двері в під’їзд чи дах будинку, вирішити питання зі сміттям тощо.

У суботу, 10-го листопада, нардеп у 8-ми дворах міста прозвітував про роботу у Верховній Раді. Близько 250-ти нововолинців мали змогу поспілкуватися з парламентарем та поставити запитання, які їх турбували. Разом із Ігорем Гузем на зустрічах були керівник приймальні народного депутата у Нововолинську Олександра Струбицька, його помічники – Андрій Бокоч, Борис Карпус, депутати Нововолинської міської ради Валерій Мних та Володимир Шаповал.

Нардеп зазначив, що за час роботи у Верховній Раді протягом 4-х років вдалося залучити в округ з державного бюджету  близько 80-ти мільйонів гривень. Понад 3 мільйони пішло на заміну старих дерев’яних вікон в дитсадках Нововолинська, усі заклади дошкільної освіти міста будуть повністю мати енергозберігаючі вікна та двері. А у дитсадку №9 за ініціативи Гузя буде відновлений басейн, яким матимуть змогу користуватися всі бажаючі.

Парламентар зазначив також, що не приховує того, що активно співпрацює з фондом Ігоря Палиці “Тільки разом”. Одним із спільних проектів є акція “Чистий двір”. Для облаштування прибудинкових територій (озеленення, встановлення лавок, фарбування) залучають 20-30 тисяч гривень і спільно з мешканцями наводять лад біля під’їздів. У Нововолинську таким чином зробили 8 дворів та планують надалі.

Гузь зауважив, що він як людина публічна, повинен доносити виборцям інформацію про свою роботу, і не тільки на телебаченні, а й за допомогою таких зустрічей.

У суботній день люди вийшли в двір та поспілкувалися з нардепом, а хто не вийшов – слухав з вікон та балконів.

Практично біля кожного будинку говорили про майбутні президентські вибори та “євробляхи”. Дехто просто запитував, а хтось прямо казав “йдіть у президенти”, на що Гузь зауважив, що для цього необхідно 50-100 тисяч доларів, яких він не має. Людей турбувало питання легалізації автомобілів на іноземній реєстрації і прийняття нещодавнього закону, згідно з яким власники зобов’язані будуть перереєструвати свою автівку, інакше доведеться сплатити штраф. Спочатку він буде 2-3 тисячі, потім 116 тисяч.

“Згідно нового закону, якщо машина від 2016 року, то за розмитнення потрібно буде заплатити 500 євро, а якщо їй 15-20 років – 3 тисячі. Таких же – 90 %. За цей закон я не голосував. Контактую з хлопцями “Авто Євро Сили” та підтримую їхні протести, бо потрібно, щоб всі були в рівних умовах”,  – зазначив парламентар.

Не оминули і питання доріг. Люди просять залатати ями біля будинків. Та Гузь зауважує, що перед ним пріорітетно – ремонти доріг в окрузі. Так, він відстоював будівництво траси Луцьк – Львів, Луцьк – Володимир-Волинський, Володимир-Волинський – Нововолинськ. У планах наполягати на фінансуванні ремонту трас Нововолинськ – Іваничі, Іваничі – Горохів.

На зустрічі біля 26 будинку, що на 15-мі мікрорайоні, люди просили допомогти з дитячим майданчиком, який практично повністю зруйнований.  Гузь відразу наголосив, що сучасний дитячий майданчик, вартістю 100 тисяч гривень, має тут з’явитися цьогоріч.

“Можете критикувати, що займаюся майданчиками, але продовжуватиму це робити. Будемо просити мешканців допомогти виконувати деякі роботи, обрати місце і сподіваємося, що встигнуть встановити новий майданчик цього року”, – сказав нардеп.

На вулиці Кауркова, 2 мешканці будинку також попросили допомогти з облаштуванням спортивного майданчику. Люди готові навіть самі виконувати роботи, та потрібні кошти на матеріали. Гузь пообіцяв зайнятися цим питанням.

Загалом багато питань та проблем озвучили перед нардепом. Мешканців багатоповерхівок турбувала проблема ремонту ліфтів і що коштів, які готова дати міська рада, недостатньо. Піднімали питання заборони міською владою переходити на індивідуальне опалення. “Чому в інших містах можна, а у нас – ні”, – питали люди.

Про відсутність освітлення в арках, що створює небезпеку для перехожих, особливо жінок в нічний час, необгороджені смітники, аварійний стан сушарок у під’їздах, дах, який тече і про те, що в одному з будинків в під’їзді постійно ламають двері розповіли мешканці 11, 15, 16, 17 будинку, що на 5-му мікрорайоні.

У рамках акції “Чистий двір” біля 11-го будинку на 5-му мікрорайоні в 3-х під’їздах відремонтували сходи. Хоча, не всі були задоволені. “Чому нам не зробили, є ж ще два під’їзда в будинку. Тоді ніде не робіть”, – обурювалися люди.

Тут же і питали в нардепа: “Де обіцяний скверик?”. Мова йде про облаштування спортивно-дитячого майданчику “Спортикус”. Гузь зазначив, що допоміг встановлювати те, що зараз є і готовий знайти ще півмільйона гривень. Та в загальному необхідно півтора мільйона та згода міської ради, та вони проти.

Біля 15,16,17 будинків на 5-му мікрорайоні люди скаржилися на аварійний стан арки, що між житловим будинком та недобудовою, відсутність зелених насаджень. Парламентар пообіцяв допомогти у вирішенні питання з укріпленням арки та запланувати тут акцію “Чистий двір”.

З мешканцями будинку 2а, що на проспекті Перемоги, Гузь говорив про вибори президента, міського голови, необгороджені смітники, протікаючий дах та “грибок”, оподаткування “заробітків”.

“Всі кажуть, що поганий президент, поганий мер. Та по статистиці в Нововолинську більшість голосували за всіх обраних президентів, крім Януковича. Часто у дворі чую “поганий Сапожніков”, та зазвичай ті, хто кажуть, взагалі не ходять на вибори. То в кому тоді проблема?”, – візначив Гузь.

Щодо оподаткування грошей, зароблених закордоном, то нардеп проти, та говорить, що є інша “сторона медалі”. З коштів, зароблених важкою працею, не сплачуються податки, та людина ходить в лікарню, діти ходять в школу, за що хтось інший зі своєї зарплати сплачує податки.

Одна із мешканок будинку просила допомогти із дахом, який тече, бо від ЖЕКу допомоги немає і всім байдуже, як сказала жінка.

Народного депутата також попросили посприяти у закритті «Лото», де нелегально працюють гральні автомати. Люди розповіли парламентарю, що там і п‘ють, і продають наркотики.

«У Володимирі закривають, а у нас – відкривають. Вже стільки їх у місті. Чи можна з цим щось зробити?», – питали нововолинці.

На всі “наболілі” питання Гузь просив писати особисті звернення в приймальню, на які будуть реагувати і при можливості вирішувати.

“Зрозумійте мене правильно, робота народного депутата – приймати закони. Ми зі своєю командою не можемо все вирішити. Та коли є можливість допомогти – допомагаємо. І багато питань в компетенції міської ради”,зазначив парламентар.




коментарів: 5
  1. Народ вірить, що прийде добрий дядя і всіх їх ощасливить. Мабуть Гузь не спатиме ночами, приїде з Києва і буде слідкувати за їхніми вхідними дверима, а вони тим часом спокійно спатимуть в своїх постелях. Народ ніяк не може зрозуміти, що такі проблеми за них не вирішить НІХТО,крім них самих.

  2. Зароьітчани мають платити а мільярдер косюк отримує дотації з бюджету Бравооооо,а ви раби слухайте далі казки,зробив лавку,прибив цвяха…..Знайшов півмільйона,де під лавкою? Та це все за ваші гроші

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер