<

Комунальники Нововолинська повідомляє про необхідність укладення договорів на вивезення сміття

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:14 | 20.09.2021 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1159
/ 1 коментар

Найближчим часом почнеться перевірка наявності договорів на вивезення твердих побутових відходів у мешканців Нововолинська.

Укладення договору на надання житлово-комунальних послуг є обов’язком споживача, відмова споживача послуг від укладення договору в такому разі суперечить вимогам ст. 25 Закону України “Про житлово-комунальні послуги” та ст. 35-1 Закону України “Про відходи”, повідомляють у фейсбуці виробничого управління комунального господарства міста.

Збирання та вивезення побутових відходів у межах певної території здійснюються юридичною особою, яка уповноважена на це органом місцевого самоврядування.

Постановою Кабінету Міністрів України “Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів” від 10-го грудня 2008-го року № 1070 затверджено типовий договір про надання послуг з вивезення побутових відходів.

Згідно з п. 5 ч. 2 ст. 7 Закону України “Про житлово-комунальні послуги”, споживач зобов’язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства.

Попереджають, що відсутність договору на вивіз побутових відходів може бути розцінено як адміністративне порушення, яке тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.




один коментар
  1. Може я помиляюсь, але оплата послуги автоматично є підтвердженням укладання договору. Тим більше зараз, під час пандемії. В цій статті, я вважаю, перш за все, має бути пояснення, як укласти договір, а не як на нас будуть накладати штрафи. Стаття має бути більш інформативною!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер