<

Вступна кампанія стартувала у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:48 | 15.07.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Вступна кампанія 2015 стартувала 10-го липня. З першого дня абітурієнти почали оббивати пороги вищих навчальних закладів.

На факультеті Тернопільського національного економічного університету, а точніше у навчально-науковому інституті економіки і менеджменту на другий день вступної кампанії було не  надто людно, члени комісії кажуть ажіотаж був 10 липня.  За перший день подали документи біля 20 абітурієнтів, як прогнозує заступник декана Галина Мороз—це хороший показник, – пише сайт Нововолинськ.

За словами Галини Романівни, у абітурієнтів виникають деякі неточності з документами: одних бракує, інших не потрібно, тому багато заяв ще  не зареєстровано.

Географія абітурієнтів на факультеті ТНЕУ різноманітна: Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська та інші області. Загальна кількість вступників повинна складати до 30 студентів на кожну спеціальність, загалом це близько 100 чоловік на денну форму навчання та 200 на заочну. 

 У Нововолинському електромеханічному коледжі вступна кампанія проходить дещо жвавіше, тут і абітурієнти разом із батьками перевіряють наявність документів, і дещо нервують перед їх здачею. Вступники розповідають, що  подавали заявки лише у цей навчальний заклад, тому особливих проблем із вступною кампанією та пріоритетом спеціальностей не виникало.

 У Нововолинський електромеханічний коледж за декілька днів вступної кампанії подали документи 105 чоловік. Цогоріч вступна кампанія до вищих навчальних закладів проходить за новим законом. Абітурієнти можуть подати одночасно максимум 15 заяв (до п’яти вишів і на три спеціальності в кожен), надавши кожній певну пріоритетність.

Таким чином, вступники зможуть позначити, де хочуть навчатися найбільше: заява з пріоритетом №1 – найбільш бажаний варіант, №15 – найменш бажаний. Крім принципу пріоритетності, новими правилами визначено, що виші самі визначають, яким чином вони вираховуватимуть середній бал атестата вступника. Закон також впроваджує новий механізм розрахунку конкурсного бала, через що не прийматимуться сертифікати ЗНО, отримані в попередні роки.

Вступна кампанія триватиме до 31 липня. Прийом заяв від абітурієнтів, що здають вступні іспити, закінчується 24 липня. Вступні іспити та співбесіди будуть проходити з 25 до 31 липня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа