<

Встановили причини вибуху на Нововолинському “ливарному”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:18 | 23.11.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
97
/ коментарі 2

Комісія зі спеціального розслідування з’ясувала обставини та причини настання групового нещасного випадку у ПуАТ «Нововолинський ливарний завод», у результаті якого загинуло двоє осіб, а один отримав травми.

Нагадаємо, 18 жовтня 2016 року близько 15 години під час перевірки резервуару на герметичність стиснутим повітрям, стався вибух, внаслідок чого вибуховою хвилею відкинуло працівників і риштування, яке було встановлено поряд, – пише ІА Волинські новини.

Комісія зі спеціального розслідування встановила, що ймовірною причиною настання нещасного випадку є звільнення енергії стиснутого повітря в ємкості, що в подальшому призвело до її руйнування – відриву бічної сторони ємкості.

Встановлено, що технічною причиною настання нещасного випадку є відсутність проектної документації на реконструкцію обладнання. Організаційна причина – невиконання посадових обов’язків. Психофізіологічні причини відсутні.

Розглянувши обставини та причини настання нещасного випадку, комісія вважає нещасний випадок відносно начальника будівельно-господарського відділу Нововолинського ливарного заводу, який від отриманих травм помер у лікарні, таким, що пов’язаний з виробництвом.

Відносно двох інших осіб, комісія вважає нещасний випадок таким, що не пов’язаний з виробництвом, оскільки вони не перебували в трудових відносинах з товариством, а виконували роботи за договорами підряду на свій страх і ризик.

Згідно висновку комісії, начальник будівельно-господарського відділу порушив вимоги Правил охорони праці під час ремонту устаткування на підприємствах чорної металургії та вимоги посадової інструкції.




коментарів: 2
  1. Молодці просто супер,крючко плети,ми і не сумнівались,що адміністрація тут не причом,вона правда завжди не при чом дає усні вказівки,а потім я цього не говорив
    Всім хто втратив родичів,щирі співчутття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа