<

Вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:45 | 12.12.2014 / Нововолинськ /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Традиційно 14 грудня вшановують ліквідаторів чорнобильської катастрофи.

Сьогодні  зусиллями нововолинської міської добровольчої організації “Спілка Чорнобильців” були проведені збори у приміщені ЖКХ №3  до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

“Ми підемо в небуття, якщо самі з цим погодимось”

Ще перед початком заходу присутні активно обговорювати питання, які безпосередньо стосуються соціального життя в сьогоднішніх умовах ліквідаторів-інвалідів аварії на ЧАЕС. “Ми підемо в небуття, якщо самі з цим погодимось” – ось так образно визначив нинішню ситуацію в якій опинились місцеві ліквідатори аварії на ЧАЕС.

Збори розпочались із вшанування загиблих ліквідаторів аварії хвилиною мовчання.

До присутніх звернувся заступник міського голови Едуард Савік. Відзначивши нелегкі часи які настали для країни, він подякував присутнім за їхній внесок у ліквідацію аварії, відзначив, що завжди відкрито спілкується зі “Спілкою Чорнобильців”. Едуард Савік повідомив, що в суботу, 13 грудня, відбудеться панахида за загиблими від аварії на ЧАЕС, а в неділю, 14 грудня, відбудеться служба за здоров’я ліквідаторів аварії в Нововолинську.  Едуард Анатолійович вручив голові спілки Радзвилюку Віталію подяку від обласної ради, за активну громадську діяльність спілки та постраждалим від аварії на ЧАЕС.

Заступник голови також повідомив присутнім учасникам “Спілки Чонобильців” про грант який отримало наше місто в результаті конкурсу Єврокомісії SUDeP для впровадження сталого енергетичного розвитку міста, сума якого 1 ,300 млн. євро.

“Якщо ми не можемо змінити щось в державі,
ми можемо змінити щось в собі”

Євген Недищук, голова волинської організації “Асоціація “Афганці” Чорнобиля”, зазначив про нелегкі часи для кожного з нас, а особливо і для ліквідаторів аварії.  “Але ж, якщо ми не можемо змінити щось в державі, ми можемо змінити щось в собі”, з такими словами почав своє звернення Єген Микитович, акцентуючи увагу на тому, що преш за все кожному постраждалому від аварії на ЧАЕС потрібно нагадувати про себе і намагатись йти в ногу з часом. Від “Асоціація “Афганці” Чорнобиля” Євген Недищук вручив почесні грамоти, медаль та найвищу нагороду – орден, учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС. Також, від асоціації було нагороджено іменним годинником за тривалу діяльність на благо “Спілки Чорнобильців” колишньому голові цієї організації Шліхті Адаму, новий голова Радзивилюк Віталій запропонував привітати таку нагороду оплесками.

Учасники “Спілки Чорнобильців” обговорили питання про лікарські рецепти які для них повинні проводитись в порядку пільгового та безоплатного відпуску, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів “Про впорядкування безоплатного та пільгового  відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів  у разі амбулаторного лікування окремих груп  населення та за певними категоріями  захворювань”. На жаль, це питання залишається відкритим, так як на сьогодні для ліквідаторів аварії на ЧАЕС, рецепти, навіть не приймаються.

Далі всі присутні перемістились до пам’ятного знаку  «Жертвам Чорнобильської катастрофи» для покладання квітів.

1
2
Image00020

3
5
6
8




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер