<

«Врятувати життя»: колишній староста Благодатного Олександр Топорівський зареєструвався донором кісткового мозку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:07 | 22.02.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
1311
/ Коментарі відсутні

Колишній староста Благодатного Олександр Топорівський зареєструвався, як потенційний донор кісткового мозку в «Українському реєстрі донорів кісткового мозку».

Про те, як стати донором кісткового мозку і врятувати при цьому чиєсь життя – поділився Олександр Топорівський з читачами БУГу.

Український реєстр донорів кісткового мозку – це благодійний фонд, створений для допомоги у пошуку неродинного донора пацієнтам з лейкемією та іншими важкими захворюваннями крові, які потребують трансплантації кісткового мозку.

“Від друзів дізнався про Український реєстр донорів кісткового мозку і сам вирішив стати донором. Це безболісне донорство (забір стовбурових клітин із циркулюючої крові) і водночас важливе – рятує людям життя”, – розповів Олександр Топорівський.

Організація включена до світового реєстру, співпрацює з закордонними лабораторіями та проводить ДНК-тест за усіма міжнародними вимогами. Завдяки ним кожен пацієнт, який потребує трансплантації кісткового мозку, може знайти свого донора й отримати шанс на життя.

“Для того, щоб врятувати чиєсь життя потрібно надіслати свій зразок ДНК-тесту для подальшої реєстрації в базі потенційних донорів кісткового мозку”, – додав колишній селищний голова.

Процедура доволі проста:

  • реєстрація на сайті, отримання тест-набору,
  • забір зразка свого ДНК-тесту спеціальною паличкою та надсилання на зворотну адресу.

Інструкція та вся детальна інформація міститься у тест-наборі. За кілька місяців, після ДНК-тесту, людей переносять в базу потенційних донорів. Реєстрація до 35 років – безкоштовна, потрібно тільки оплатити пересилання тест-набору.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер