<

Волинське писанкарство – для дітей Краматорська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:44 | 11.04.2017 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

7-го квітня у стінах Нововолинського обласного ліцею-інтернату відбувся майстер-клас з писанкарства, до котрого, завдяки сучасним технологіям, а саме skype-зв’язку, мали змогу долучитись учні з Краматорська.

Вже тривалий період волинські ліцеїсти підтримують своїх далеких друзів зі східних рубежів – як морально, так і матеріально.

За підтримки Фонду Ігоря Гузя “Прибужжя” представник команди народного депутата Олександра Струбицька та заступник голови ГО “Всеукраїнський молодіжний рух “Національний Альянс” Юлія Сливінська провели з учнями майстер-клас зі створення писанок.

Та перш за все всі присутні звернулись з вітальним словом до тих, хто знаходився по той бік монітору, та у привітаннях з нагоди Благовіщення побажали миру один одному.

У рамках майстер-класу слухачі дізнались про історію писанки, символіку кольорів та орнаментів, види та основні технології створення великоднього яйця. Ліцеїсти зізнавались – хтось вперше дізнався про те, як твориться писанка, вперше взяв у руки писачок.

Не менш цікаво було і краматорцям, адже їх пасхальні звичаї різнять від наших, і писанкарство не є таким поширеним як у нас, на Заході України.

“Такі заходи підкреслюють єдність нашої країни, зближують нас, показують, що Україна для нас – одна,” – зазначила заступник директора з виховної роботи Нововолинського обласного ліцею-інтернату Олена Гнатюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа