<

Волонтери з Нововолинська зібрали понад 600 тисяч гривень на допомогу військовим

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:03 | 25.05.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1183
/ Коментарі відсутні

Незадовго до війни з росією Богдана Синиця, мешканка Нововолинська, відкрила онлайн-магазин. Наразі працювати там немає можливості, тому зайнялася волонтерством і допомагає нашим захисникам.

До війни дівчина продавала закордонний брендовий одяг та фірмові парфуми. Тільки почали заробляти, стали надходити перші прибутки з нової справи, як почалася повномасштабна війна. Пара відразу припинила торгівлю, звільнила приміщення та забрала усі речі. Про це йдеться у виданні «Місто вечірнє».

Чоловік займався ремонтом автомобілів, але  через бойові дії повернувся на попередню роботу. Зараз доставляє різноманітні замовлення у Нововолинську. Відклали бізнес до Перемоги, стали займатися волонтерством.

Волонтерка пані Тетяна і військові

Почалося все з того, що батько Богдани почав служити у роті швидкого реагування. Хлопці, які теж там опинилися, потребували елементарних речей: термобілизну, форму та берці, а також бронежилети, каски і розгрузки.

«Спочатку ми виставили рахунок, люди почали перераховувати кошти, і ми купували усе необхідне для роти охорони. Згодом, коли придбали для хлопців форму, стали допомагати усім, хто зараз перебуває на передовій», – зазначає волонтерка.

Серед підопічних Богдани, окрім наших хлопців із 14-ї ОМБр та 39-го ЗРП, є й військові 56-ої ОМПБр, 43-ої ОАБр і 131-го ОРБ.

«Зараз ми допомагаємо деяким підрозділам цих бригад. Закуповуємо для них форму, бронежилети, розгрузки, павербанки, рюкзаки, термобілизну, тепловізори і дрони. Продукти і засоби гігієни до нас приносять самі люди, зокрема й із місцевих церков, знайомі», – додає Богдана.

Волонтери і військові

Самотужки займатися волонтерством нереально важко, тому є невеличка команда: її чоловік РувимІрина Мосорук із чоловіком Михайлом та інші друзі. Вони спільно взялися до роботи. Щодня від початку війни перебувають на складі з ранку до ночі.

Добрі знайомі для волонтерської діяльності надали склад. Люди, які тут працюють,  також допомагають. Окрім цього, тісно співпрацюють з перевізниками та водіями. З продуктами допомагає спорткомплекс із Володимира, їхні водії відвозять і привозять необхідні речі.

Протягом усього часу своєї діяльності ця невеличка команда забезпечила обмундируванням понад пів тисячі наших солдатів.  

«У перші дні було надто важко. Ми не знали за що братися. До нас стали звертатися по допомогу багато людей. Починали з маленького, але згодом ця справа все росла і росла», – розповідає Богдана.

Як зазначає волонтерка, вони з командою безпосередньо самі їздять до хлопців. Коли ж бачать вдячність солдатів за їхню допомогу, це надихає і надає нових сил для подальшої праці.

Волонтери  працюють за запитами від наших військових. Є зв’язки із командирами підрозділів, із самими солдатами. Зазвичай звертаються зі списком усього необхідного. Тоді намагаються за цим запитом усе зібрати. Звичайно, продукти завжди є. А такі речі, наприклад, як тепловізор, необхідно шукати і привозити із-за кордону.

Велика фінансова підтримка надходить від  жителів нашого краю, за що команда їм безмежно вдячна. Також допомагають українці, які перебувають в інших країнах. Кожен робить що може.
За увесь час  своєї діяльності  витратили вже понад 600 тисяч гривень на допомогу нашим захисникам. Це все профінансували люди, довіривши  свої кошти. Якби не вони, то б не мали можливості допомагати військовим.

Гуманітарна допомога для військових

Дівчина впевнена, що після перемоги ми відбудуємо наше життя, нашу країну, а також інші міста, які були зруйновані окупантами. Також планує допомагати людям, які залишилися без даху над головою, як і зараз допомагає тим, хто знайшов прихисток у нашому місті.

Війна змінила кожного українця. Думки стали іншими – це принесе неабияку користь для усіх.

Не лише Богдана та її команда працюють заради нашої спільної перемоги. У наших містах є величезна кількість тих, хто допомагає військовим, переселенцям, усім постраждалим, а також тваринам. Хто жертвує свої сили, час і кошти. І якщо хтось ще не мав змоги долучитися до цієї справи, то це можна зробити у будь-який момент.

Доєднатися до команди волонтерів, перерахувавши кошти, можна за такими реквізитами:

  • Картка «ПриватБанку» 4149 4991 2818 9964 (Синиця Богдана / Synytsia Bohdana);
  • PayPal: bohdankagaleta14@gmail.com;
  • Перерахувавши на рахунок IBAN: UA 4130 5299 0000 0262 0875 1961 420.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер