<

Волонтери, поліція, телебачення та власники зниклих тварин: у Нововолинську шукали істину на подвір’ї чоловіка, який тримає вівчарок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:23 | 9.02.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
53
/ коментарів 6

9-го лютого у Нововолинську на подвір’ї, де напередодні виявили з десяток вівчарок, в тому числі зниклу в господарів кілька днів тому, зібралося чимало люду. Намагалися дійти до істини і вияснити, для чого чоловік тримає собак, в яких умовах та чи немає серед них крадених, як кажуть волонтери.

Ініціювали зустріч члени громадської організації “Теплі лапки”. Вони ж 8-го лютого і вийшли на чоловіка. Розповідають, що вівчарок він утримує в неналежних умовах.

Серед собак було знайдено зниклого кілька днів тому Ніка. Як розповів власник, який сам знайшов свого улюбленця на території «розплідника», Нік був на прив’язі на короткому ланцюгу, не міг сховатися в будку, весь вкритий снігом, переляканий та голодний. Наразі пес вже повернувся додому.

На території сараїв, які пан Ігор облаштував для утримання вівчарок, 9-го лютого зібралися волонтери, телебачення, на місце було викликано поліцію. Прийшли і господарі зниклих вівчарок. Та знайти своїх улюбленців їм не вдалося. Представники ГО “Теплі лапки” говорять, що сьогодні собак вже поменшало, ймовірно, не «своїх» він відпустив. Так, зранку в місті було знайдено молоду вівчарку, волонтери передали її на перетримку, поки не знайдуться власники.

На місце, побачивши фото та публікацію в фейсбуці, приїхали мешканці Камінь-Каширського. У них кілька тижнів тому зникла вівчарка. Говорять, що на фото побачили дуже схожу собаку з відмінною рисою. Та вже сьогодні такої серед вівчарок не було.

Пан Ігор показав територію і люб’язно дав інтерв’ю журналістам. Зазначив, що собаки його і він утримує та розводить вівчарок для продажу. Крім того, в нього ще є голуби.

Волонтери поставили під сумнів його слова і зауважили на неналежних умовах для життя тварин.

“Він не може визначитися із кількістю собак, які має. Виникає також питання, як тут з’явився Нік, який зник кілька днів тому. Ми будемо тримати на контролі цю ситуацію”, – зазначають зоозахисники.




коментарів: 6
    • Про який уход ви говорите коли мороз – 15 а вони на ланцюгу і без теплих буд?
      Бо ті ящики що там стоять це не буда для вівчарки, всім кому до вподоби такий уход, простіть, але таким людям на старість теж бажаю такого,, ухода,,

  1. Якби він не тримав собак вони зара б всі бігали по городі і ви кричали чого вони бігають всіх кусають… кончані люди шо зробиш ніколи не вгодиш

    • Він їх не відпускав, а з’їв. І це правда він сам розповідав коли приводили до його вівчарки свою для спарювання. Він розповідав що робить з деяких котлети і топить їх жир. Це звучить дивно, жахливо і можливо як жарт але це не так!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер