<

Володимирський район обділили, – Ігор Гузь про нову спроможну мережу медзакладів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:37 | 31.08.2022 / Володимир, Нововолинськ / , , /
Перегляди
4513
/ коментарі 4

Народний депутат Ігор Гузь звернувся до мешканців Володимирського району з приводу проєкту МОЗ щодо створення спроможної мережі медзакладів лікарень. Згідно з ним у районі планується зробити тільки одну кластерну лікарню. Не дивлячись на те, що в інших районах області по дві-три, а то й більше надкластерних, кластерних та загальних лікарень.

Нагадаємо, днями МОЗ опублікував карту спроможної мережі госпітальних округів, згідно з якою у Володимирському районі статус кластерної надали лише одній лікарні.

В цьому співвідношенні Володимирський район обділили, розповідає нардеп у відео на сторінці у фейсбуці. А саме  – мешканців Нововолинська, Іванич, Локач та інших населених пунктів, які могли б отримувати хороші медичні послуги доступніше і ближче.

«Дивує розподіл, коли в інших районах є загальні лікарні, наприклад Горохів, Рожище, Ківерці, але у Володимирському районі лікарні навіть таких не передбачено. По карті, представленій у проєкті видно, що справа не в географії, тоді чому більше у Володимирському районі немає загальних лікарень.

Проєкт створення спроможної мережі медзакладів Волинської області, опублікований МОЗ, не враховує оптимальної кількості загальних лікарень у Володимирському районі. З передбачених восьми загальних лікарень у Володимирському районі немає жодної», – йдеться в повідомленні.

Ігор Гузь зазначив, що буде звертатися до МОЗ і міністра Ляшка, щоб пояснили таке проєктування і звернули увагу на потреби району в додаткових кластерних і загальних медзакладах, щоб мешканці району мали доступ до якісних і доступних медичних послуг. 




коментарів: 4
  1. Шановний Ігоре Володимировичу, прошу не порівнювати рівень Комунального некомерційного підприємства*Нововолинська центральна міська лікарня” із рівнем закладів охорони здоров’я смт. Іваничі та Локачі! Я, як колишній член госпітальної ради Волинського госпітального округу, хочу зазначити, що згідно з ПОПЕРЕДНІМ проектом спроможної мережі Волинського госпітального округу від МОЗ України у Володимирському районі планувалося створення кластерної лікарні під назвою ВОЛИН. ТМО у Володимирському районі з двох лікарень – НОВОВОЛИНСЬКОЇ ЦМЛ та Володимирської з адміністративним центром у центрі району. Отож, питання іншого статусу, крім КЛАСТЕРНОГО тут і не повинно розглядатися!!!
    Тому, ще раз повторюсь, не треба нас прирівнювати до закладів охорони здоров’я Локачі та Іваничі! НЕ ПОТРІБНО НАС (КНП “НЦМЛ”) РЯТУВАТИ, щиро дякуємо, якось впораємося!

  2. Дивний розподіл?? Ми лишаємося без якісних послуг?? Насмішили!! Не можуть на УЗД побачити ! Тут одне,а в Луцьку інше! Майже всі їдуть кудись,аби не тут!! Апаратура високоякісна і що з того нема спеціалістів!!! Це не просто слова,з власного досвіду знаю!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок