<

Володимир Демчишин: візит на Волинь був корисним

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:15 | 10.02.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ 1 коментар

За підтримки місцевої влади та політичних еліт, 6-9 місяців буде достатньо, аби розпочати повноцінний виробничий процес на шахті №10 «Нововолинська». Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин під час наради з керівництвом нововолинських копалень. До слова, учора, 7 лютого 2015 року, пан Демчишин побував на Волині. Варто відзначити, що це – перший робочий візит Володимира Васильовича в якості міністра енергетики та вугільної промисловості.

За словами Володимира Демчишина, враховуючи необхідність заміщення природного газу альтернативними видами палива, зокрема вугіллям, шахта №10 є досить перспективним об’єктом, – пише відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

– Протягом двох останніх місяців у міністерстві було проведено кілька нарад, розглянуто план розвитку вже існуючих шахт, і як результат – ми готові зробити всі необхідні кроки, аби шахта №10 була введена в експлуатацію, – наголосив міністр. – Звичайно до цього питання потрібно підходити комплексно та виважено. Перш за все слід внести відповідні зміни до Державного бюджету. Аби народні депутати проголосували за виділення коштів, маємо переконати їх у доцільності такого проекту. У Києві мають зрозуміти, що це інвестиція, яка невдовзі повернеться. Адже собівартість 1000 кубометрів газу адекватної калорійності становить 170-180 доларів, а це значно менше тієї ціни, за якою ми купуємо газ.

IMG_7760

Окрім того, міністр наголосив, що й місцева влада зацікавлена, щоби видобуток вугілля не припинявся. Адже процес децентралізації влади вже розпочато і невдовзі місцеві керівники отримають можливість вирішувати, яким чином вони будуть формувати енергетичний баланс в регіоні.

Також Володимир Демчишин відзначив і той факт, що нововолинська копальня знаходиться неподалік від кордону, а отже є всі шанси для додаткового залучення інвесторів.

Що ж стосується процесу ліквідації неперспективних шахт, то міністр енергетики та вугільної промисловості вважає, що до цього питання слід підходити дуже виважено, адже це – не лише економічна, але й соціальна проблема. Проте він переконаний: не варто підтримувати ті шахти, які не мають достатньої кількості запасів, а відповідно – й довгострокової перспектив розвитку.

IMG_7690

– На сьогодні міністерство, обласна та місцева влада напрацювала стратегічне рішення і шахта №10 буде добудована, – підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. – Крім того, аби оптимізувати витрати і отримати зовсім іншу якість вугілля, є пропозиція поряд із добудованою шахтою поставити мінізбагачувальну  фабрику. А також слід не забувати, що у Нововолинську та прилеглих його територіях є ціла низка інших перспективних інфраструктурних проектів, які потребують не меншої уваги, ніж введення в експлуатацію шахти №10.

IMG_7794

Загалом же візитом на Волинь поважний гість зостався задоволеним. Після спілкування з гірниками, ознайомлення із роботою підприємств «Кроноспан»та «БРВ» та короткої наради із представниками влади та керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, міністр підсумував:

– Для мене цей день був дуже корисним. Я побував на єдиній в Україні шахті, яка будується, мав нагоду поспілкуватися і з керівництвом, і з простими гірниками, окрім того побував у промисловій зоні Нововолинська, побачив перспективу. Закрити шахту – неправильне рішення. Слід шукати можливостей і добудовувати копальню. Вугільна промисловість не є безперспективною.  Вражений тим, що побачив на Волині дуже багато якісних керівників, фахових адміністраторів. Вважаю, процес децентралізації повинен проходити швидко, бо на місцях краще знають, що і як робити. Волинь – яскравий тому приклад.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер