<

Водій автобуса «Нововолинськ-Луцьк» вигнав 11-річну дівчинку-пільговика з автобусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:09 | 31.07.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
7
/ коментарі 23

У Луцьку водій Нововолинського АТП, який 0 8 годині 25 хвилин відправлявся з автостанції, вигнав з автобуса 11- річну дитину-пільговика.

Про це повідомляє Волинська служба новин.

Інцидент стався 29 липня.

Багатодітна лучанка Ольга Міцевська розповідає, водій автобуса «Луцьк-Нововолинськ» висадив її 11-річну дитину за 300 метрів від автостанції, коли вона пред’явила йому посвідчення дитини з багатодітної сім’ї.

«Я запитала водія, чи завезе мою дитину по посвідченню багатодітної сім’ї до Володимира-Волинського. Там на автостанції її мала зустріти бабуся. Водій відмовив, мотивуючи, що він не береться брати на себе таку відповідальність – везти дитину без супроводу дорослого», – каже пані Ольга.

Жінка додає, зустріла знайому, яка мала їхати цим же рейсом і попросила її приглянути за дитиною в дорозі, на що вона, звісно ж – погодилася.

«Водій проїхав десь 300 метрів від автостанції, та, за звичною схемою, зупинився, аби зібрати гроші в тих, хто не придбав квитки у касі. Побачивши мою дитину, сказав, щоб вона платила повну вартість квитка. Моя знайома почала просити його, однак, він настояв на своєму – або платить, або висадить її. Так злякану дитину просто викинули на вулицю», – розповідає далі багатодітна матір.

Додає: коли донька подзвонила і розповіла їй про цей інцидент, вона була просто шокована:

«Оце так він дбає про безпеку дитини? Якщо по посвідченню, то він не брав на себе відповідальність перевозити, а платиш повну вартість – і страх одразу минає?»

Так матір з дитиною повернулися знову на автостанцію, де Ольга посадила дитину на інший рейс.

«Хоча це вже був приватний рейс, водій погодився везти дитину по посвідченню. Хоча приватним, напевно, не компенсують пільгові проїзди», – завершує багатодітна матір.

До слова, це не перший інцидент, пов’язаний саме з Нововолинським АТП, де водії – поза законом, оскільки заявляють, що пільговиків не перевозять взагалі.




коментарів: 23
  1. ви багатодітні теж майте совість.. понаклепуєте пільговиків, а потім вози вас на халяву

  2. “Понаклепувати” вам треба мозги,а діти народжуються,-на радість батькам,для процвітання держави.Закони в Україні,в тому числі щодо пільг встановлюють не пільговики,а чинуши тому питання всі до них.А цей водій не вперше(мабуть не в останнє) злякану дитину просто викидає на вулицю.Ось нарветься на справжнього учасника АТО…або просто на нормального мужчину,який вступиться за дитину,тоді можливо сам по пільгах буде їздити.

  3. Так виражатися на рахунок дітей може точно тільки ”склепаний”. Де ж ваша культура, шановний не ”склепаний” чи не ”склепана”? Повністю підтримую Степана патріота.

  4. валити цих прокладок, і різати сидіння.всіх запрошую долучитись до акціїї ( розріж сидіння )

  5. От потім і доводь кресовякам, що українці – не “кабанє”! Ви собі уявіть таке у РП! Поца знайти і мінімум звільнити! Щоби ніде водієм не міг вже працювати з людьми! Буде брикатися – єбало розбити щоб і свої не впізнали гада

    • А ви спочатку у РП посадіть дитину поза автостанцією.Тим більше пільговика. А якщо далі Грубешова чи Хелма не були ,то краще мовчати.

  6. На волині і рівенщині россадник дебілізму і кретинізму – савєцкого… Одним словом підори гумові…

  7. Перше питання до мами – ЧОМУ ДИТИНА НЕ ВЗЯЛА В КАСІ ПІЛЬГОВИЙ КВИТОК???? Якщо ви сідаєте поза автостанцією і ще хочете не платити гроші,то хто вам суддя??? Давайте притягути до відповідальності таких батьків, і випадків “водій х*й”,поменшає. Так,держава надала вам пільги,але дійте згідно чинного законодавства і діла до вас ніхто не буде мати. Нема чого робити з шофере “ізверга”,коли самі неправі. Водія,до речі,не знаю,випадково прочитала новину в ФБ.

    • Та навіть з пільговим квитком не беруть на автостанції… Якщо держава надала такі пільги, то повинні діяти згідно закону. А коли я запитала, для чого тоді продавати такі квиточки, то мені у відповідь сказали, що не мають права не продати квиток (при покупці якого всі дані посвідчення вносять у комп. і + беруть страховий внесок), але хто їм дав право не брати таких пасажирів?… І за що притягувати до відповідальності батьків?

    • Не всі шофера уроди… Я згідна заплатити, але хоча б півціни. Є такі, що розуміють і беруть пів ціни квитка, як за дитячий.

  8. Мою дитину теж вчора висалили з автобуса сполученням Шацьк-Новововолинськ по пільзі багатодітна сім’я, аргументуючи тим ,що він атошників багато возить…Мало того шофер- грубіян ще той, дитині 6 років, а зньогопросять повну плату , я б вже заплатила як за дитячий квиток, але виявляється в них таких немає.Касир виписала нам пільговий квиток по нульовій вартості, просто шофер вирішив що він не буде брати пільговика тим більше в розгар сезону.Автобус іхав наполовину порожній.

  9. Мою дитину теж вчора висадили з автобуса сполученням Шацьк-Новововолинськ по пільзі багатодітна сім’я, аргументуючи тим ,що він атошників багато возить…Мало того шофер- грубіян ще той, дитині 6 років, а знього просять повну плату , я б вже заплатила як за дитячий квиток, але виявляється в них таких немає.Касир виписала нам пільговий квиток по нульовій вартості, просто шофер вирішив що він не буде брати пільговика тим більше в розгар сезону. Автобус іхав наполовину порожній, а моя дитина поіхала з знайомими в машині,просто пощастило іх зустріти

  10. хтось отримує задоволення від секса а хтось за дурно має їх возити….. а держава відмовляється компенсувати за них проїзд

    • Держава не відмовляється компенсувати за проїзд пільговиків, це декому “закони не писані”… Пільгові квиточки то продають… Кожен з нас виборює своє, на яке він має повне законне право. А те, що ви обмежені в сексі і не отримуєте задоволення – то це ваші проблеми! Бо не всі рахують свій секс по кількості дітей!

      • не всі , але багато хто, повір) особливо після того як почули що держава буде матеріально допомагати, платити за новонародженого

        • Вірю і знаю, що такі є… і живуть, і п*ють за дитячі гроші… Але такі поступки,те що дозволяють собі шофера – зходять їм з рук… І це відомо на рівні начальника автостанції, тай , на мою думку, і вище… І їх це влаштовує. Беззаконня іде з верхів… Шофер же не думає який стрес у дитини, а якби з його дитиною так повелись…

  11. Вищевказані дії є порушенням статті 13 Закону України Про охорону дитинства, а саме п.4, ч.5 безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання за наявності посвідчення встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду – також електронного квитка, який видається на безоплатній основі;
    Що робити в даній ситуації?
    В місячний термін згідно Закону України Про звернення громадян подаєте скаргу до Укртрансбезпеки у Волинській області. Варто пам’ятати про збір доказової бази в даному випадку це камера відеоспостереження, яка фіксує те що дитина заходить в автобус( на автостанції камери є!), показання свідка знайомої яка супроводжувала дитину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок