<

Влада відмовилася присвоїти статус почесного громадянина Нововолинська загиблому Герою України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:34 | 1.08.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
26
/ коментарів 11

Нововолинська влада відмовилася надати Герою Небесної Сотні Сергію Байдовському статус (посмертно) почесного громадянина міста. Про це повідомила телеглядачка у телефонному дзвінку в прямому ефірі ТРК «Аверс» під час телепрограми «Запитай у депутата», та  попросила нардепа Ігоря Гузя прокоментувати та озвучити своєї бачення з приводу цієї ситуації.

Про це повідомляє прес-служба народного депутата України.

Сергій Байдовський народився 21 серпня 1990 року (м. Нововолинськ) в сім”ї шахтарів. 20 лютого 2014 року загинув від вогнепального поранення у груди на Майдані у Києві. Похований в селі Менчичі на Іваничівщині.\

Відповідаючи на запитання, сказав, що читав про це у ЗМІ, та вважає, що такого зневажливого ставлення до наших Героїв України не повинно бути і немає бути! «Молодий хлопець загинув за країну. Будучи тоді, заступником голови облради, організовувавпохорони….  Мої помічники поінформували, що з таке звернення до Нововолинської міськради надіслала депутатська група «Справедливість». Відповідь влади прозвучала так – перенесемо ці питання до завершення військових дій на Сході. Це – нонс! Мені незрозуміле рішення нововолинської влади», – прокоментував нардеп та поінформував громадськість, що підготує звернення та буде разом з командою ініціювати аби Сергію Байдовському таки присвоїли статус почесного громадянина Нововолинська.

«Ми зобов’язані віддавати шану Героям України. Це –  данина  йому, і перш за все, його родині. Це – категорично неправильно і треба виправляти цю ситуацію”, –  наголосив Ігор Гузь.

Довідка.

Байдовському Сергію було 23 роки…

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Сергію Байдовському було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).

5 липня 2015 р. патріарх УПЦ КП Філарет нагородив Героя почесною медаллю “За жертовність і любов до України” (посмертно).

8 травня 2016 р., під час Служби Божої в соборі Святого Юра у Львові, подвиг Героя було відзначено Грамотою Верховного архієпископа Києво-Галицького Святослава (посмертно).

20 лютого 2015 року, на фасаді будинку, де жив Сергій Байдовський,  встановили меморіальну пам’ятну дошку борцю за свободу України, Герою Небесної Сотні, патріоту.




коментарів: 11
  1. Ну, ось. І приземлилась наша міська влада. Байдовський не був ані комуністом, ані КГБістом – оце вам і вся розгадка.

  2. Господи, який сором та стид! я думала, докотилися до ручки, але ні, – ось тепер докотилися до самого дна. Виродки сидять по кабінетах, для який нема нічого святого, в очах одні долари.

  3. Ганьба. Злиднота. Брехуни. Крадуни. Руки всім відрубати, щоб перестали красти і щось для народу почали робити.

  4. Я давно не вірю, ані жодному брехливому слову комуняцької місцевої влади у Нововолинську, і Вас до того закликаю. Я вже якось писав: Не ходіть туди, нічого у них не просіть у них і не виканючуйте собі ніяких благ – ви від них нічого не отримаєте. У них інші приорітети і завдання. Шкурні, в основному. Не підлабузнюйтесь і не лізьте, без мила, до їхніх д***п. Це непорядно, несимпатично, некультурно і не варте звання чесної людини. Не вітайтеся до брехливої команди мера В.Сапожнікова! Бойкотуйте і не дослуховуйтеся до їхньої риторики – вона наскрізь просякнута неправдою.

    • “Гість”, Олександре, відробляє свої 30 срібняків, вийшовши із відпустки. :)))

      • Олександре, нововолинська влада – це Сапожніков.
        Можеш доповнити список?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок